31 octombrie 2013

Noutati de la Agricola

0 Comentarii
Cei de la export si din vanzari de la Agricola, Salbac si Europrod au fost intre 5 si 9 octombrie  la Anuga, cea mai mare manifestare din domeniul alimentar din lume. Alaturi de alte 57 de companii reprezentative ale industrie alimentare romanesti, Agricola a expus la stand produsele sale de top: carnea proaspata de pasare, salamurile crude uscate si convenience food. 
Prin aceasta participare, Agricola isi consolideaza poziția de exportator de vocatie.

Mosii de toamna

0 Comentarii
În prima sâmbătă din luna noiembrie, Biserica Ortodoxă a rânduit să se facă pomenirea celor adormiţi, zi cunoscută în tradiţia populară ca „Moşii de toamnă”. În toate lăcaşurile de cult, după Sfânta Liturghie, se vor oficia parastase de obște pentru cei trecuţi la Domnul.

Primarul Piedone, declarat Primar PROFI

0 Comentarii
In data de 31 octombrie, Cristian Popescu – Piedone, Primarul sectorului 4, a fost declarat primar PROFI cu ocazia inaugurarii magazinului PROFI din Piata Aparatorii Patriei, cel de al cincilea din acest sector si al 24-lea din Bucuresti. Alte doua magazine PROFI au fost deschise tot astazi in Targoviste si Biharia.

Reprezentat la inaugurare de catre Stefan Florescu, Directorul general al directiei de administrare a pietelor sectorului 4, Primarul Cristian Popescu – Piedone a multumit pentru placheta care consfinteste noul sau titlu si, la randul sau, a oferit magazinelor PROFI o placheta dedicata.

Magazinul se afla amplasat pe Soseaua Berceni , in piata agroalimentara Aparatorii Patriei, si se prezinta in formatul standard PROFI, cu o suprafata totala de 800 mp si o sala de vanzari de 450 mp.

Tot in format standard se prezinta si magazinele inaugurate in aceeasi zi in Targoviste, judetul Dambovita, pe str. I.C. Bratianu nr. 32B, cu o suprafata totala de 515 mp si o sala de vanzari de 310 mp, si la Biharia, judetul Bihor, pe str. Cetatii nr. 154, cu o suprafata de 480 mp si o sala de vanzari de 320 mp.

Petrecere cu Formatia Bodolica

0 Comentarii
Petrecere si voie buna alaturi de Formatia Bodolica la Sotto Pub joi 31 octombrie incepand cu orele 21.00.
Intrarea este libera.

Cypher Hip-Hop Bacau 2013

0 Comentarii
Socializare, negative random oldschool, freestyle , battle, filmare hd cu montaj vor avea loc sambata 9 noiembrie incepand cu ora 14.00 pe Insula de Agrement Bacau in cadrul ''Cypher Hip-Hop Bacau''.
Mc prezenti la eveniment:

-Tengu
-Spook 
-Ocru
-Johnny k
-Epoch 
-Kult'ura
-Sk8
-K-Spirit 
-FANNO
-Minim
-Young Feftee 
-Cocoon Kills 

-Proton
-Joint Bun
-Abis
-Alexsay 
-MonSi
-Kosmic San 
-Sky
-Piciu Ze'

Halloween Staff Party in Club Ponton

0 Comentarii
Ponton Club & Lounge va invita joi 31 octombrie incepand cu ora 19:00 la Halloween Staff Party. Echipa Ponton va invoca spiritele malefice intr-o seara de cosmar.
Bauturi insangerate, calde cu miros dulce de scortisoara, prajituri teribil de bune, atmosfera infioratoare , o seara infricosatoare.
Se zice ca nu e bine sa stai singur in casa, asa ca ia-ti fata de cadavru viu si aduna-ti prietenii sa petrecem sub lumina dovlecilor ranjiti.

Party in Pub Sotto

0 Comentarii
Bacauanii sunt invitati sambata 2 noiembrie incepand cu orele 21:00 , sa va relaxati si sa petreceti in compania lui MIKA VIOLIN si DJ DRAM DANIEL. 
Intrarea este libera.

Extindere retea de alimentare cu apa

0 Comentarii
MUNICIPIUL BACĂU anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul:
Extindere retea de alimentare cu apa str. Orizontului in municipiul Bacau propus a fi amplasat în municipiul Bacău, str. Orizontului, judetul Bacau.
Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul ARPM Bacău, str. Oituz nr. 23 şi la sediul Primăriei municipiului Bacău, Calea Marasesti nr. 6, în zilele lucratoare , intre orele 8.00-14.00.

Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul ARPM Bacău.

Business One Voice de la Orange

0 Comentarii
Începând din data de 31 octombrie, companiile pot opta pentru cel mai nou serviciu de la Orange, Business One Voice, o soluţie convergentă de voce fixă şi mobilă, găzduită în cloud, ce reprezintă o noutate în modul în care serviciile de voce sunt implementate, utilizate şi gestionate.
Companiile care aleg soluţia Business One Voice vor beneficia de o suită de funcţionalităţi prin care îşi pot optimiza investiţiile în infrastructura de telecomunicaţii. Astfel, prin virtualizarea centralelor telefonice se elimină cheltuielile aferente achiziţionării, întreţinerii, configurării şi operării echipamentelor. De asemenea, prin alocarea de resurse de voce fixă sau mobilă pe destinaţii de apel, la nivel de utilizator, grupuri sau profiluri de utilizare şi prin controlul în timp real asupra consumului acestora, clienţii pot deţine controlul total asupra costurilor.
Mai mult, eficienţa angajaţilor poate fi optimizată cu ajutorul functionalităţilor de voce fixă, mobilă sau convergentă oferite. Acestea variază de la cele simple, precum identificarea apelantului, restricţionarea şi redirecţionarea apelurilor, apel în aşteptare, personalizarea tonurilor şi muzica în aşteptare, preluare apel, restricţionare sau respingere apeluri, până la cele complexe precum conferinţă, transferul în cascadă al apelurilor între numere fixe sau mobile după un scenariu prestabilit, redirecţionare de la distanţă, plan privat de numerotaţie.
Un alt beneficiu important oferit de serviciul Business One Voice îl reprezintă posibilitatea de configurare rapidă a unui robot telefonic interactiv (IVR), ce va redirecţiona apelurile în funcţie de dorinţele apelantului şi care poate fi programat în funcţie de orarul companiei, fără a mai fi necesare investiţii suplimentare în echipamente.
Clienţii pot administra serviciul de oriunde şi oricând, de pe orice dispozitiv conectat la internet, prin intermediul unei interfeţe web intuitive şi simple. Aceasta permite gestiunea facilă, fără a necesita pregătire tehnică, a funcţionalităţilor şi resurselor disponibile, atât pentru serviciile de voce fixă, cât şi mobilă.
Clienţii pot opta pentru Business One Voice ca serviciu complementar la oricare dintre abonamentele de voce fixă şi mobilă destinate companiilor.
Soluţia este disponibilă în 4 variante de abonament, diferenţiate prin pachetele de funcţionalităţi de voce pe care le includ. Alegerea pachetelor se face în funcţie de nevoile specifice ale unei locaţii sau ale unui grup de utilizatori.

Crucea Rosie Bacau alaturi de persoanele nevoiase

0 Comentarii
Crucea Roșie Română, filiala Bacău,  s-a implicat  în cazul lui Andrei Chirieac, un băiat de 17 ani din Bacău, diagnosticat în urmă cu patru luni cu osteosarcom (tumoră malignă) la genunchiul stâng.
Tratamentul medical a constat în patru ședințe de chimioterapie, după care a fost necesară o intervenție chirurgicală imediată, prin care să fie înlocuită partea afectată cu endoproteză de genunchi. Orice întârziere, deviere de la tratament sau operație ar fi putut avea consecințe iremediabile. Endoproteza presupune un cost de aproximativ 15.000 de euro, o sumă mult prea mare pentru părinții băiatului, oameni cu posibilități materiale reduse.
Tatăl băiatului, Chirieac Vasile, este cel care a adus cazul în atenția Crucii Roșii Române, filiala Bacău, și ne-a adresat rugămintea de a-i sprijini demersurile, prin deschiderea unui cont pe numele nostru, având în vedere statutul de ONG de utilitate publică al Societății Naționale de Cruce Roșie, filiala Bacău.

Ne bucurăm că acțiunile sale au fost încununate de succes și că într-un răstimp scurt a reușit să adune suma necesară operației. Astfel, Andrei Chirieac a putut să plece în Italia, acolo unde s-a desfășurat operația atât de necesară, operație  încheiată cu succes.

Wellness & Fitness by CAEx

0 Comentarii
Centrul de Afaceri și Expoziții Mircea Cancicov Bacău organizează, în premieră pentru regiunea Moldovei, Wellness &Fitness by CAEx. Evenimentul ce va avea loc în perioada 1-3 noiembrie promovează o viaţă echilibrată şi armonioasă şi își propune să aducă în același loc producători, importatori și distribuitori de echipamente wellness & bodycare, aparatură fitness, produse de îngrijire corporală, cosmetice și produse de nutriție.
Temele abordate în cadrul târgului sunt diverse – frumuseţe şi formă, alimentaţie pentru o stare de bine şi habitat armonios şi sănătos
Printre produsele pe care le veti găsi la târg, se numără, produse de înfrumusețare și îngrijire corporală, cosmetice, scaune şi paturi pentru masaj, echipamente wellness, aparatură fitness, piscine, saune, jacuzzi, băuturi şi alimente naturale, suplimente nutritive, aromoterapie, produse şi programe dietetice, etc.

Campanie de informare pentru copii la Fundatia „Episcop Melchisedec”

0 Comentarii
La Fundaţia „Episcop Melchisedec”, filiala Roman, a avut loc, in data de 30 octombrie, proiectul „Caria dentară îţi distruge sănătatea”. Cu acest prilej, un număr de 30 de copii beneficiari şi 20 de persoane în vârstă, alături de numeroşi voluntari, au fost informaţi cu privire la importanţa igienei. 

De asemenea, copiilor le-a fost prezentat cabinetul de stomatologie din incinta Fundaţiei „Episcop Melchisedec”, datotat cu aparatură modernă, precum şi instrumentele utilizate în prevenirea cariilor dentare. Totodată, micuţii au primit câte un chit de igienă ce conţine 4 periuţe, 4 paste de dinţi , 2 prosoape, 2 săpunuri. 

"Am încercat prin acest proiect să conştientizăm pe cei mici, cât de importantă este igiena şi în special igiena dentară, deoarece foarte multe persoane în ziua de azi suferă cu dantura”, a explicat Bogdan Gherasimescu, directorul Fundaţiei „Episcop Melchisedec”.

Parteneriat social-filantropic la Roman

0 Comentarii
Fundaţia „Solidaritatea şi Speranţă”, filiala Săvineşti, din Piatră Neamţ, au venit într-un schimb de experienţă la Centrul de zi pentru copii „Episcop Melchisedec” din cadrul Fundaţiei „Episcop Melchisedec”. 

Cu acest prilej, preot Petru Munteanu, directorul Fundaţiei „Solidaritate şi speranţă”, a venit pentru a încheia un contract de parteneriat cu Fundaţia Ep. Melchisedec. Astfel, au fost împărţite 25 de pachete cu dulciuri şi produse de curăţenie.

Activitatea de la Centrul de zi pentru copii din familii în dificultate „Episcop Melchisedec” este derulată cu binecuvântarea PS Episcop Ioachim Băcăuanul, sub coordonarea domnișoarei Gherasimescu Alexandra, directoare a Centrului de zi pentru copii, și are drept scop ajutorarea unor elevi de la Școlile din Roman, prin acordarea unei mese calde, la prânz, în fiecare zi, pe toată durata anului, iar în ocazii speciale, cum a fost și cea de astăzi, acordarea de cadouri, menite să-i mențină pe copii aproape de școală și Biserică, să-i stimuleze pentru a învăța mai bine și a fi mai buni, atât în raport cu lumea, cât și cu ei înșiși.


Colectarea selectivă a dozelor din aluminiu ''Every Can Counts”

0 Comentarii
In data de 30 octombrie a avut loc în București, ”Sesiunea publică de informare privind programul internațional de colectare selectivă a dozelor din aluminiu Every Can Counts”, organizat de Asociația Non Profit Alucro și Camera de Comerț și Industrie a României - Camera Națională.  Asociația Non-Profit Alucro, singura organizație din România care derulează campanii de informare dedicate colectării și reciclării dozelor din aluminiu, s-a întalnit pe parcursul acestei luni cu reprezentanți ai marilor companii și ai autorităților locale din Timișoara, Cluj, Bacău (24 octombrie) și București. În aceste orașe au fost organizate întâlniri informale desfăsurate sub forma unor sesiuni de informare publică, privind programul internațional Every Can Counts, o platformă europeană care se derulează în țări ca Anglia, Irlanda, Franța și Austria.

Every Can Counts subliniază importanța reciclării dozelor de aluminiu indiferent de locul în care se consumă conținutul acestora. Urmărind comportamentul consumatorilor aflat într-o continua schimbare, programul atrage atenția asupra reciclării dozelor și a protejării mediului inconjurător. În acest sens, Asociația Alucro urmărește să implementeze programul la scară națională, dar adaptat la nevoile locale, motiv pentru care a organizat o serie de întâlniri în mai multe orașe din țara, cu autoritățile și agenții economici, pentru a putea afla nevoile și problemele cu care se confruntă comunitățile locale.

”După campania națională derulată în școli, a venit rândul mediului de afaceri din România să afle care sunt beneficiile implementării unui program de colectare selectivă în cadrul companiei. În general, reținerea vine din faptul că unele companii nu se consideră mari generatoare de deșeuri de tipul dozelor din aluminiu, prin comparație cu plasticul sau hârtia. Scopul Every Can Counts este acela de a promova comportamentul responsabil și însușirea unor deprinderi în spirit ecologic în rândul populației, motiv pentru care ne propunem să implementăm acest program în cât mai multe companii, indiferent de domeniul lor de activitate, de numărul angajaților sau de cantitățile pe care le vor colecta. Astfel, atât companiile, cât si institutiile publice interesate, vor primi gratuit sprijinul nostru și logistica necesară derulării programului”, declară Adina Magsi, Director General, Asociația Non Profit Alucro.  

Prin organizarea acestor întalniri locale, Asociatia Alucro a lansat o invitație deschisă tuturor agenților economici din mediul urban și rural, autorităților și mass-media. Toți cei interesați de implementarea programului Every Can Counts vor primi consultanța și suport logistic gratuit. În acest sens, vor fi puse la dispoziție materiale informative necesare, flyere, cutii de colectare, etc., acestea putând fi personalizate cu sigla companiei.  Evenimentele au fost organizate cu spirjinul partenerilor locali: Camera de Comerț și Industrie a României - Camera Națională, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Camera de Comerț și Industrie Cluj, Agenția pentru Protecția Mediului Cluj, Agenția pentru Protecția Mediului Bacău, Agenția de Dezvoltare Locală Bacău.

Modernizarea Parcului Sud

0 Comentarii
Primarul Bacaului, Romeo Stavarache a făcut o vizită la Parcul Sud, care se construiește după un concept nou, proiectat în Primăria Bacău, care a fost folosit și la construirea parcului din Cartierul Nord. În viitor, se vor construi mai multe parcuri folosind acest concept. 
Asteptam rezultatul, domnule Primar!

Consilieri judeteni băcăuani in sedinta

0 Comentarii
In data de 31 octombrie, consilierii judeteni băcăuani se vor intruni in sedinta.

Unele primarii din judet vor primi fonduri destinate acoperirii arieratele pe care le-au acumulat în cadrul programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală.
Alte proiecte de hotărâre incluse pe ordinea de zi a sedinței de astăzi sunt rectificarea bugetului propriu a CJ, aprobarea contului de execuție bugetară pe trimestrul III al acestui an, studiul de fezabilitate pentru proiectul “Reabilitarea termică a Centrului școlar de educație incluzivă nr. 2 Comănești”, constituirea comisiei de paritate în scopul formulării de propuneri de atribuire a serviciului de transport public de persoane prin curse regulate și de atribuire a licențelor de traseu, atribuirea licenței de traseu între Sascut și Valea Seacă, darea în administrare către Consiliul Local Livezi a unui imobil, darea în administratre a unor echipamente de colectare a deșeurilor în scopul realizării proiectului de interes comun “Sistem integrat de management al deșeurilor solide în județul Bacău” și darea în administrare a unui spațiu către Serviciul Public Județean de Promovare a Turismului și Salvamont.

Halloween Student Party

0 Comentarii
Joi 31 octombrie sunteti invitati sa va luati costumele de Halloween pentru ca veti petrece cea mai infioratoare noapte in stil studentesc in Club Kremlin.

Cele mai inspirate costume vor castiga o invitatie la evenimentul se sambata.

Rezident: Dj CiuPy

Halloween Night: Freaky Monsters In The Mix

0 Comentarii
Joi 31 octombrie, Club Khemia va astepta intr-un decor desprins din filmele horror pentru a celebra Halloween-ul.
Impreuna cu Tech-No-Night va invita la a doua editie a petrecerii de Halloween: Freaky Monsters in The Mix.
Si ca sa va facem si mai curiosi, anul acesta ne vor servi portia de muzica buna, Freddy Krueger si Nosferatu, Mr Hyde impreuna cu rudele din strainatate Dr. Jekyll, Frankenstein si Lazy Zombie, cativa vampiri si varcolaci vor incinge atmosfera cu dansuri fantasmagorice, iar The Adams Family vor face onorurile la bar.
Vestimentatia de Halloween este obligatorie pentru participarea la petrecere!

Party in Matteo Cafe

0 Comentarii
Matteo Cafe va astepta in fiecare joi de la ora 22.00 la o seara cu muzica romaneasca LIVE impreuna cu FORMATIA TRIO STAR.
Intrarea este libera.

Halloween Party in Police Pub

0 Comentarii
Bacauanii sunt asteptati in data de 31 octombrie, începând cu orele 22:00,la POLICE PUB, pentru o super petrecere de Halloween. Vampiriţe, monstruleţi, pesonaje de desene animate, zombi sau supereroi, acum e ocazia să vă costumaţi în ce doriţi.
Nu uitaţi: costumaţia este obligatorie!
Fiecare costumatie e premiata.

Halloween Weekend in Cafe du Theatre

0 Comentarii
De joi 31 octombrie pana sambata 2 noiembrie, Cafe du Theatre va invita la 3 seri magice de Halloween.
Costumatia este obligatorie.

Halloween la puterea a treia

0 Comentarii
CAFENEAUA BOURBON ȘI DJ CIP organizează JOI 31.10.2013 petrecerea de HALLOWEEN.
Pentru cei ce vor mai multă distracție petrecerea va continua și în zilele de VINERI 01.11.2013 și SÂMBĂTĂ 02.11.2013.
Veti petrece astfel trei zile consecutiv.
În program:

KARAOKE
SURPRIZE
PREMII

Halloween Live Concert in Pub The Stage

0 Comentarii
Joi 31 octomnbrie incepand cu ora 21.00, Pub The Stage va asteapta la un super concert Buzz the Fuzz & Friends- Halloween Edition.
Intrarea este libera.

Halloween High School Party

0 Comentarii
Joi, 31 octombrie, cu incepere de la ora 20:00, Club S4 va fi gazda celei mai horror petreceri organizata cu ocazia halloween-ului. Personaje inspaimantatoare, cele mai scarry costume si multa muzica buna, toate acestea intr-un singur loc. 
Atmosfera va fi intretinuta de DJ Rhaela witch. 
Pretul unui bilet cumparat in avans este de 10 lei, la intrare pretul unui bilet fiind de 15 lei. 
Persoanele care vin intr-o costumatie specifica acestei petreceri beneficiaza de intrare GRATUITA.

Degustare de Vinuri

0 Comentarii
Ebc GroupTravel Bacau aduce in Bacau in data de 31 octombrie pe unul din cei mai buni si carismatici participanti la Master Chef din Romania.
Chef Sissoko, pentru prepararea unui meniu de inalta tinuta, o degustare de vinuri din Republica Moldova de la firma Chateau Vartely prin importatorul sau din Romania Logidis Import Export si divertisment asigurat de doi artisti cunoscuti: Trupa Iulian Canaf Excentric Band, pentru o perioada de o ora si jumatate si de cantaretul Ionut Galani si trupa lui, impreuna cu dansatorii trupei Asteria cu un recital de aproximativ o ora, pentru o seara de neuitat.

Halloween Meeting in Pub S

0 Comentarii
La terasa Pub S2 va avea loc joi 31 octombrie incepand cu ora 17.00 o super petrecere de Halloween.
Se ofera vin fiert gratis pentru cei costumati.

Happy Halloween de la Google!

0 Comentarii
Google celebrează, miercuri 31 octombrie VRĂJITOAREA DE HALLOWEEN, printr-un logo animat în care apar mai multe simboluri asociate acestui eveniment, respectiv o vrăjitoare, un schelet uman şi mai mulţi dovleci.
Noul logo al Google prezintă un  videoclip în care sunt surprinse  simboluri ale sărbătorii de HALLOWEEN. Google te invită să prepari o poţiune magică alături de o vrăjitoare. În funcţie de ingrediente, Google te duce spre locuri terifiante, cu fantome, zombi şi alte făpturi specifice perioadei de Halloween.
Obiceiuri specifice de HALLOWEEN sunt realizarea de dovleci sculptaţi, luminaţi cu ajutorul unor felinare, folosiţi la decorarea caselor şi grădinilor sau ca lanterne, dar şi costumarea în personaje desprinse din poveştile de groază. Copiii costumaţi astfel colidă din casă în casă şi sunt recompensaţi cu dulciuri.

Super petrecere la Matteo Cafe

0 Comentarii
Matteo Cafe va invita vineri 1 noiembrie incepand cu ora 21.00 la o super petrecere alaturi de Dj Sergio Moratti.
Intrarea este libera.

Halloween Party in Maya Caffe

0 Comentarii
Vineri 1 noiembrie incepand cu ora 21.30 sunteti asteptati la Maya Caffe sa petreceti o super seara de Halloween alaturi de Dj Eskape.
Intrarea este libera.

30 octombrie 2013

Seara de Fotbal in Pub Sotto

0 Comentarii
Pub Sotto va asteapta miercuri 30 octombrie incepand cu ora 20.00 sa vizionati meciul STEAUA – ACS Poli Timisoara LIVE in cadrul Cupei Romaniei.
Cine merge sa urmareasca meciul?

Party in Matteo Cafe

0 Comentarii
Matteo Cafe va astepta in fiecare joi de la ora 22.00 la o seara cu muzica romaneasca LIVE impreuna cu FORMATIA TRIO STAR.
Intrarea este libera.

Licitează pentru o sansă!

0 Comentarii
In data de 28 noiembrie Asociația Lumina Împreună cu organizatorii Agenția Decro Bacău și Restaurant Decebal vă invită la evenimentul caritabil al anului ,,Licitează pentru o șansă", ediția a II-a: ,,Înapoi în timp!" la ora 19.00 la Restaurantul Decebal din Bacău.
Asociația Lumina invită comunitatea de afaceri să liciteze, din nou, pentru șansa la demnitate!
Cea de-a doua ediție a balului caritabil ,,Licitează pentru o șansă!" va fi o invitație de întoarcere în timp către vremurile ,,Epocii Frumoase" - ,,La Belle Epoque".
Să călătorim din 1884 pâîn 1914 când liniștea, pacea și prosperitatea au dominat timpul și timpurile.
Să călătorim prin timp pentru a da viață timpului rămas!
Marți, 5 noiembrie, de la ora 10.30, Asociatia Lumina organizeaza o conferința de presă la Restaurantul Decebal.

Raiffeisen Bank si United Way - impreuna pentru un viitor mai bun

0 Comentarii
Raiffeisen Bank Romania a derulat, timp de patru saptamani, campania anuala de voluntariat si strangere de fonduri pentru cei aflati in dificultate, sustinuti de United Way Romania, in Bucuresti, Cluj-Napoca sau Timisoara. Prin contributia angajatilor bancii s-au strans peste 216.000 lei, suma ce va fi dublata de banca.

Raiffeisen Bank sustine United Way din 2005, iar de la an la an implicarea angajatilor si a companiei a crescut sustinut. Banca este "Partener Platinium" pentru fundatia United Way Romania, cu o contributie de peste 100.000 de euro anual. Alice Papa, Ofiter Comunicare si RP la Raiffeisen Bank, si coordonatorul campaniei interne ne-a spus: "Contributia la United Way este o investitie cu rezultate masurabile si de durata, o modalitate sigura si eficienta prin care putem sa ajutam cu totii comunitatea in care traim.” 


United Way Romania este o fundatie romaneasca independenta afiliata la United Way Worldwide si are ca scop imbunatatirea calitatii vietii in comunitate prin incurajarea donatiilor individuale, corporatiste si a voluntariatului, pentru ca toata lumea sa aiba sanse egale la educatie, sanatate si un venit decent. Fundatia lucreaza cu voluntari, companii, organizatii neguvernamentale acreditate in domeniul social sau al educatiei, grupuri de initiativa cetatenesti, autoritati locale si specialisti din Bucuresti, Cluj si Timisoara pentru a pune in practica principiul ca „mai bine” nu poate exista decat daca inseamna „mai bine pentru toti”. Alaturi de 55 de companii, 2.800 de donatori si peste 700 de voluntari, United Way ajuta anual mai mult de 6.500 de persoane in situatii de risc si, astfel, intreaga comunitate, pentru ca vietile tuturor sunt legate si toti avem de castigat cand un copil ia note bune la scoala, cand fiecare familie are ce pune pe masa, cand toti oamenii se bucura de o sanatate mai buna. 

Noutati de la Raiffeisen Bank

0 Comentarii
Raiffeisen Bank si Citibank Romania au incheiat cu succes operatiunile tehnice de migrare a clientilor persoane fizice, transferati la Raiffeisen.

In acest moment clientii persoane fizice transferati pot efectua operatiuni in si din noile lor conturi Raiffeisen Bank, pe toate canalele pe care banca le pune la dispozitia clientilor sai.


Astfel, noii clienti au acces la reteaua de 525 de agentii Raiffeisen Bank din toata tara (http://www.raiffeisen.ro/retea-unitati), retelele de ATM-uri (circa 1.100) si POS-uri (peste 11.000) ale bancii; serviciile de internet banking (Raiffeisen Online), phone banking (Raiffeisen Direct) si mobile banking (SmartMobile) sunt accesibile pentru operatiuni 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Utilizatorii de carduri de credit si debit au de asemenea acces la programul multishop (http://www.raiffeisen.ro/persoane-fizice/multishop-cumparaturi-gratuite). 

Seara de Darts

0 Comentarii
La The Mind Cafe marti 5 noiembrie incepand cu ora 18.30 se decide cine promoveaza in liga I si cine retrogradeaza. 
O ultima etapa foarte interesanta. 

Lidl inaugureaza un nou magazin in Galati

0 Comentarii
Lidl continuă investiţiile în România prin inaugurarea pe data de 31 octombrie a unui magazin nou construit, reţeaua sa din România însumând în prezent 165 de magazine.
Noua unitate se deschide în Galaţi, pe Str. Nicolae Mantu, nr. 67 şi are o suprafaţă de vânzare de aproximativ 1000 m². Totodată, cu ocazia deschiderii acestui magazin au fost create 16 noi locuri de muncă la nivel local.  

Inaugurarea noului magazin Lidl continuă strategia companiei de a oferi zilnic românilor, în zone din imediata lor proximitate, produse de calitate la cel mai bun preţ, direct de la producători, într-o largă varietate de sortimente. Lidl promovează cu consecvenţă colaborarea cu producătorii locali, multe dintre mărcile de calitate comercializate în reţeaua Lidl fiind produse în România.

Evitând intermediarii, oferta Lidl asigură produse în același timp proaspete, de calitate și la cele mai competitive preţuri. Având acces direct la cele mai bune produse din fiecare țară în care activează, Lidl propune clienților săi mărci de calitate superioară din întreaga Europă, venind direct de la producătorii din Italia, Franța, Germania, Spania şi alte ţări.


Lidl va continua investiţiile în România în paralel cu crearea de noi locuri de muncă la nivel național. Lidl are în prezent mai mult de 3.500 de angajați în reţeaua de magazine, centrele regionale de distribuţie şi în sediul central.

Premiul MOL pentru Sănătatea Copiilor

0 Comentarii
MOL România și Fundația pentru Comunitate au lansat cea de-a cincea ediție a programului MOL pentru Sănătatea Copiilor, prin care vor fi acordate sponsorizări în valoare totală de 300.000 de lei organizaţiilor non-profit care derulează proiecte de terapie emoţională sau terapie prin artă pentru copii care sunt afectaţi de boli cronice, suferă de dizabilităţi sau se află în curs de recuperare după afecţiuni grave. Programul este unic în România prin scop și continuitate.

Organizația care va primi Premiul MOL pentru Sănătatea Copiilor va beneficia în următoarea ediție de finanțarea maximă disponibilă pentru un proiect, de 20.000 de lei, și va desemna un membru al juriului. Primul Premiu va fi acordat după finalizarea proiectelor care vor fi desemnate beneficiare ale ediției 2013.

Lansarea Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor ediția 2013 a avut loc la Craiova, în cadrul unei manifestări organizate la Muzeul Olteniei, în cadrul căreia ONG–uri care au beneficiat de finanțare în edițiile precedente și-au prezentat proiectele și realizările.
Prin acest program au fost finanțate: Fundația de Sprijin Comunitar (2009, 2011, 2012), Asociația Trust Orfelinat Ungureni (2010), Asociația pentru Promovarea Dezvoltări Personale (2011) și Asociația Lumina (2012).
Printre proiectele notabile finanțate în anii anteriori se numără activitatea de hipoterapie de la Aiud, programul Leul Curajos al Asociației Little People, destinat copiilor și adolescenților internați în centrele de oncopediatrie din țară, atelierul de olărit și cabinetul multisenzorial de la Școala Specială Pașcani, taberele speciale. În cadrul tuturor acestora au fost implementate terapii eficiente pentru copiii cu nevoi speciale.
Prin programul MOL pentru Sănătatea Copiilor, un ONG poate să beneficieze de o sumă de maximum 20.000 lei sub formă de prefinanţare, pentru un proiect ce urmează să fie implementat în perioada 15 decembrie 2013 – 31 august 2014. Termenul-limită de depunere a cererilor de finanţare este 9 noiembrie 2013 iar fondul total al sponsorizărilor este de 300.000 lei.

Oracle angajeaza

0 Comentarii
Oracle Corporation este specializata in conceperea si comercializarea de componente hardware si de solutii software pentru alte companii si organizatii. Din punct de vedere al veniturilor, Oracle se situează pe locul 3 in topul companiilor de software la nivel global, dupa Microsft si IBM. Compania a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de 47,65 mld. $.

Oracle cauta oameni sa aiba competente excelente de utilizare a limbii engleze, care sa aiba un ochi format pentru detalii, care sa fie orientati catre client, sa aiba cunostinte IT, sa fie inovatori, sa aiba o capacitate dezvoltata de a invata lucruri noi si competente solide de utilizare a programelor specifice IT&C.
Joburi disponibile:
QA Senior Software Engineer BUCURESTI
Services Deal Specialist – German/ Spanish/ French/ Greek BUCURESTI
Senior Technical Support Engineer – Primavera BUCURESTI
EMEA Payroll Specialist Italian BUCURESTI
Applications Configuration Specialist – Siebel BUCURESTI
Fusion CRM Senior Technical Support Engineer BUCURESTI
FUSION HUMAN CAPITAL MANAGEMENT (HCM) TECHNICAL SUPPORT ENGINEER BUCURESTI.
Technical Support Engineer- IRT – Life Science apps BUCURESTI
Business Intelligence Technical Pre-sales Consultant (EMEA Pre-Sales Center) BUCURESTI
Deal Specialist – Spanish/Italian skills required
PRODUCT REFERENCE MANAGER BUCURESTI
APPLICATIONS TECHNOLOGY GROUP (ATG) SUPPORT ENGINEER BUCURESTI
INCENTIVE COMPENSATION ANALYST – Determined Period 

Ubisoft Romania angajeaza

0 Comentarii
Ubisoft Romania, unul dintre cei mai mari producatori de jocuri pentru PC din lume. Cunoscut pentru serile de jocuri Rayman, Splinter Cell si Prince of Persia.
Printre cerintele angajatorului se numara: studiile in domeniul IT, calitati precum inovatia/capacitatea de a asimila informatii noi intr-un timp limitat/capacitatea de lucru in echipa/abilitatea de a aprecia critica constructiva si de a da feedback in urma actiunilor derulate  sau competentele excelente de utilizare a limbii engleze.
Joburi disponibile:
Junior BI Technical Support Analyst BUCURESTI
Business Intelligence Support Analyst BUCURESTI
EDI Analyst Developer (SQL) BUCURESTI
Backend Programmer – Settlers Online BUCURESTI
Game Programmer – Settlers Online BUCURESTI
Linguistic tester- French Language BUCURESTI
Senior Java Middleware Developer BUCURESTI
Tools Programmer for Craiova
C++ Programmer for Craiova
Mobile Programmer for Craiova

Cupa Oblio la Sah 2013

0 Comentarii
Clubul Sportiv Oblio organizează sâmbătă, 2 noiembrie,  prima ediție a Cupei Oblio la Sah pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani.
Competiția are loc la sediul Oblio, strada Miron Costin, nr. 11, Bacău începând cu ora 9.30 .
Înscrierile se fac pe site-ul ww.oblio.org.ro prin intermediul formularului pus la dispoziție sau la numarul de telefon 0755500077.

Participanții vor fi împărțiți în trei categorii de vârstă: 6-8 ani, 8-10 ani si 10 -12 ani. Pentru  stabilirea clasamentelor se vor lua în ordine urmatoarele criterii: număr total de puncte (ordine descendentă), vârsta (ordine ascendentă).
Locul I va fi atribuit jucatorului cu cel mai mare număr de puncte, iar in caz de egalitate se va lua în considerare vârsta.
Sponsorii evenimentului sunt Edititura Rovimed și ACS Golden Kids Bacau.


Lucrurile se miscă dacă faci valuri

0 Comentarii
1000 de bacauani (si 2 clujeni / Asociatia de Relatii Comunitare, 2 ieseni – Fundatia Comunitara Iasi, 9 olandezi, 6 englezi, 1 turc), 8 organizații neguvernamentale din Bacău, 68 de înotători, 12 echipe au intrat la apă pe 24 noiembrie! E vorba de: Asociația Betania, FSC Bacău, Centrul Daniel/Inner Weel Bacău, Asociatia Mutatis Mutandis, Asociatia Sindrom Down, Asociatia Lumina, Fundația Teatrală Neghiniță și, desigur, organizatoarea evenimentului, Fundația Comunitară Bacău.

Inotatorii si echipele au performat sportiv: 668 de ture de bazin, insumand 33 km si 550 metri.
Dar si companiile si publicul bacauan au performat. S-au adunat bani si promisiuni de donatii in valoare de 76131,64 lei, din care 56801,64 lei - 75% de la companii si 19330 lei - 25% de la persoane fizice.
Promisiunile continua sa vina pe adresa Fundatiei Comunitare Bacau.

Rezultatele estimate pe cauze sunt urmatoarele:
ASOCIATIA LUMINA – Proiect Impreuna la masa copilariei 16560
NEGHINITA – Proiect Centrul Cultural Neghinita 6450
FSC – Swim for a dream! Si eu vreau la liceu! 20695,32
INNER/Centrul Daniel – Camera senzorială pentru copii 8920
MUTATIS MUTANDIS – Proiect Centrul Judetean de Urgente Psihologice 3002
BETANIA – Proiect 7 copii cu autism invata sa vorbeasca 11195
Fundatia Comunitara Bacau –Program de voluntariat YouthBank 9124,32
SINDROM DOWN – Da. Si eu vreau sa muncesc! 185

Lucrurile se mişcă Dacă faci valuri. La Swimathon, băcăuanii au facut un tsunami.

Orange lansează două noi smartphone-uri

0 Comentarii
Orange lansează două noi smartphone-uri, Orange Yumo şi Orange Hiro, care completează gama de succes a smartphone-urilor marcă proprie. Telefoanele Orange au fost extrem de populare, iar vânzările lor le-au depăşit pe cele ale tuturor celorlalte smartphone-uri, în România şi Spania.
La nivel global, cota de piaţă a smartphone-urilor Orange a crescut cu aproape 40% în fiecare an, iar smartphone-urile din gama proprie se află printre mărcile cu cea mai rapidă creştere a vânzărilor Orange în toate regiunile în care compania este prezentă.
 Orange Yumo, cel mai accesibil telefon compatibil 4G din portofoliu, disponibil doar în Bucureşti. Smartphone-ul este prevăzut cu sistemul de operare Android Jelly Bean, spaţiu de stocare de 8GB, procesor Dual-Core de 1,2GHz, ecran mare HD de 5 inchi, este compatibil cu tehnologia HD Voice şi oferă imagini de calitate având o cameră de 8 megapixeli.
De asemenea, tot din 1 noiembrie în portofoliu va fi prezent şi Orange Hiro la preţul recomandat de 1 euro alături de abonamentul Cangur 18. Orange Hiro este un telefon cu un design deosebit, cu un profil de 7,9 mm şi un ecran de 4,3 inchi, dar suficient de puternic pentru a oferi clienţilor o experienţă Android deosebită cu ajutorul sistemului de operare Jelly Bean. Smartphone-ul este prevăzut şi cu o cameră de 5 megapixeli, procesor Dual-Core de 1,3 GHz şi HD Voice, garantând clienţilor apeluri cu o claritate înaltă a sunetului.

Dependent de speranta - Inchisoarea nu e capat de drum

0 Comentarii
Agenţia Naţională Antidrog (ANA), în parteneriat cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), implementează, în perioada octombrie – noiembrie 2013, campania “Dependent de speranţă - închisoarea nu este capăt de drum”, care se implementează în 38 de unităţi penitenciare din România.
La nivelul judeţului Bacău campania este implementată de către Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, Penitenciarul de Minori şi Tineri Bacău şi Centrul de Reeducare Târgu Ocna.
Scopul campaniei “Dependent de speranţă - închisoarea nu este capăt de drum” este conştientizarea efectelor negative ale consumului de droguri, atât în plan social cât şi personal (fizic, psihic, sufletesc), de către populaţia generală din penitenciare. Tototdată, între benefiarii activităţilor există şi un grup ţintă format din foşti consumatori de droguri care se pregătesc pentru liberare. În cadrul întâlnirilor interactive cu acest grup ţintă specific, accentul cade pe informarea acestora cu privire la serviciile comunitare pe care le pot accesa după liberare, în vederea reintegrării sociale.
 În Penitenciarul de Minori şi Tineri Bacău şi Centrul de Reeducare Târgu Ocna sesiunile de informare directă şi dezbaterile cu privire la consecinţele consumului de droguri sunt realizate de specialiştii din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, în colaborare cu specialiştii în reintegrare socială din cele două unităţi penitenciare.


În cadrul activităţilor, persoanele private de libertate vizionează materialele media realizate în cadrul campaniei (spotul şi filmul cu informaţii specifice). Filmul prezintă informaţii referitoare la dinamica fenomenului consumului de droguri, mărturii ale consumatorilor de droguri, ale foştilor consumatori de droguri care execută pedepse privative de libertate, informaţii privind reţeaua de servicii de asistenţă integrată existente la nivelul unităţilor penitenciare, precum şi serviciile comunitare care pot fi accesate după liberare, în vederea reintegrării sociale.