29 octombrie 2013

Televiziunea turcă în vizită la magazinul Romfilatelia

0 Comentarii
Cu ocazia aniversării a 135 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Turcia (1878), Romfilatelia a introdus în circulaţie joi, 10 octombrie, emisiunea comună de mărci poștale România-Turcia, dedicată Moscheei „Carol I” din Constanța, la aniversarea centenară a lăcașului de cult, simbol al concordiei între comunități de confesiuni diferite, denumită și „Kral camisi” sau „Geamia Regelui”.


În contextul dublei aniversări: cea a relațiilor diplomatice și a unui secol de existență al acestui monument de arhitectura și edificiu de cult şi ca urmare a introducerii în circulaţie a emisiunii filatelice , Romfilatelia a primit, în data de 15 octombrie a.c., la sediul magazinului filatelic din str. Ion Câmpineanu nr. 27, vizita televiziunii turce TRT Haber.


Cu această ocazie, Dl. Necdet Çelik, reporter TRT Haber, a avut prilejul de a realiza un reportaj privind istoria, cultura şi relațiile dintre cele două popoare, transpuse simbolic pe mărcile poștale ale emisiunii comune Romania-Turcia și privite din perspectiva colecționarilor și cumpărătorilor de timbre.
Emisiunea comună de mărci poştale realizată sub egida celor 135 de ani de relații diplomatice, precum și a celor 100 de ani de la inaugurarea Moscheii Carol I din Constanța, ce evidențiază unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură și artă musulmană din sud-estul Europei, reprezintă un reper vizibil al bunelor relații dintre cele două țări și constituie, în același timp, un parteneriat de succes pentru viitoarele colaborări româno-turce.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu