2 iunie 2014

Stop violentei impotriva copiilor!

0 Comentarii

Alăturându-ne campaniei realizate de Reprezentanţa UNICEF în România, „STOP VIOLENŢEI ÎMPOTRIVA COPIILOR”, Romfilatelia îşi asumă onorabila misiune de a sprijini acest proiect, prin realizarea unei emisiuni de mărci poştale dedicate acestei iniţiative.

          Reprezentanţa UNICEF în România desfăşoară o campanie de comunicare cu durata de trei ani, cu scopul de a conştientiz afamiliile cu privire la riscurile violenţei asupra copilului, în special ale abuzului verbal la care se recurge ca metodă de disciplinare, dar şi cu privire la beneficiile metodelor pozitive de disciplinare.

          Deşi des întâlnită în România, violenţa asupra copilului rămâne un fenomen în mare parte invizibil. Violenţa asupra copiilor poate avea loc în familie, la şcoală, pe stradă sau în comunitate şi se poate manifesta printre altele, prin neglijare, abuz emoţional, fizic şi sexual sau exploatare.

          La apariţia violenţei în familie pot conduce mai mulţi factori, printre care cel mai des se numără consumul de alcool, sărăcia sau un mediu marcat de violenţă.

          Numărul cazurilor de violenţă domestică raportate se află în creştere, potrivit celor mai recente statistici, dar în unele cazuri specialiştii nu au la dispoziţie mijloacele şi instrumentele necesare de care au nevoie pentru a-i ajuta pe copii. Ca o consecinţă a diverselor forme de violenţă, mii de copii sunt separaţi de familie şi plasaţi în instituţii sau la asistenţi maternali.

          Campania de conştientizare de la nivel naţional va fi susţinută de o intervenţie la nivel local, mai precis în 32 de comunităţi rurale. Asistenţii sociali şi asistenţii medicali comunitari din aceste localităţi vor fi instruiţi să identifice şi să răspundă diferitelor forme de violenţă asupra copilului. În acelaşi timp, ei vor avea la dispoziţie materiale şi instrumente care să îi ajute să comunice cu familiile şi comunitatea, cu scopul de a reduce gradul ridicat de toleranţă faţă de violenţă. Profesioniştii vor putea mobiliza comunitatea şi liderii de opinie pentru a atrage atenţia asupra violenţei împotriva copiilor şi vor ajuta familiile să adopte metode pozitive de disciplinare a copiilor.

          Viziunea acestei campanii este materializată de o lume în care fiecărui copil îi sunt respectate dreptul la viaţă, protecţie şi îi sunt luate în considerare ideile şi visele.

          Depinde de noi să ne clădim lumea în care vrem să trăim, una în care toţi copiii sunt protejaţi.

          Doar pentru că nu putem vedea întotdeauna violenţa la care sunt supuşi copiii, nu înseamnă că ea nu există.

          Schimbarea normelor sociale în sensul condamnării de către societate a formelor de violenţă, exploatare şi abuz necesită timp şi resurse. Şi totuşi, reprezintă un demers crucial pentru ameliorarea vieţii copiilor într-un mod susţinut.

          Pe timbrul cu valoarea nominală de 4,30 lei este ilustrat simbolic profilul unui copil, alături de mâna protectoare care îl susţine.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu