30 aprilie 2011

Boc cel Mic la plantat de copaci

0 Comentarii

Datorita huiduielilor de la Bucuresti, Emil Boc s-a refugiat ca Stefan cel Mare pe dealurile Moldovei. In mare secret el a ajuns in Bacau in data de 30 aprilie unde a fost la plantat de.....pomi. Alaturi de mai marii Bacaului el a ajuns intr-o comuna din Bacau unde a inceput sa faca loc cu lopata unor pomisori. Apoi s-a refugiat in ''fosta cetate'' a lui Ceausescu unde garzile de corp vor avea grija sa nu cumva sa fie bantuit de acesta. Ce s-ar face Boc daca nu ar exista in Romania, comune ca acestea care sa il primeasca cu bratele deschise si care sa nu il huiduie?

Nu asta vor romanii de la Domnia-Sa! Sa treaca la munca de jos de dragul populismului, ci sa faca ceea ce-i de facut pentru a scoate tara din haosul in care au adus-o!

Tolea se da in spectacol la Bacau

0 Comentarii
Participant la campionatul naţional de lupte greco-romane, la Sala de Atletism din Bacău, luptatorul K1 Tolea Ciumac, s-a luat la încăierare cu unul dintre spectatori. link
La campionatul de lupte greco-romane de la Bacau, Tolea  si un afacerist de-al locului, Catalin Tatarusanu au facut deliciul presei mondene centrale.

E vorba de un conflict generat de niste bani datorati de Tolea acestui individ "cam interlop", de ocupatie incerta. Acum si Tolea e stiut ca-i cam nebun insa nici acest Catalin nu-i usa de biserica(...) Nu-i el acel spectator pasnic, venit sa asiste la Gale! Fusese convocat la intalnire, acolo pentru "reglarea afacerii". Iata cum se fac banii in Romania: intre Gale si stagii la racoare; Mai dai un tun sau un pumn, mai stai odata....
Si unii si altii... niste jegosi!

Vin ploile!

0 Comentarii

Dupa cateva zile de caldura se pare ca o racorire a vremii nu ar strica peisajului. Cei de la Administratia Nationala de Meteorologie au emis o avertizare incepand cu data de 1 mai pana pe 2 mai unde se vor inregistra averse pe arii extinse, ce vor avea şi caracter torenţial, la inceput in vestul, sud-vestul si centrul tarii, apoi mai ales in est. Vor fi descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si posibil caderi de grindina. Izolat cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp, indeosebi in zona de munte.
Asa ca bucurati-va de caldura ramasa din plin, pentru ca 1 mai muncitoresc se anunta ploios.

Schimbarile trebuie sarbatorite cu Pambac!

0 Comentarii


Vremuri noi, haine noi si surprize peste tot de la toata lumea. Pastele la Pambac a suscitat o idee, si anume...de a-si intampina consumatorii in haina noua.


Pentru ca orice schimbare de imagine iti aduce o stare de bine, Pambac imparte aceasta bucurie si consumatorilor sai prin lansarea campaniei “Schimbarile trebuie sarbatorite cu Pambac!” cu sloganul “Noile ambalaje Pambac te imbraca la Milano!”.
In perioada 02.05 – 30.06.2011, prin cumpararea unui pachet de paste Pambac de orice tip, in ambalaj nou sau vechi, consumatorii se pot inscrie la tragerea la sorti din data de 07.07.2011, in urma careia pot castiga unul cele 30 de premii puse in joc:
• 5 x excursie la Milano + 1000 eur pentru shopping
• 5 x 250 eur pentru shopping
• 20 x 50 eur pentru shopping
Pentru validarea premiului trebuie pastrat bonul fiscal si ambalajul.

29 aprilie 2011

Luna iunie, luna copiilor

0 Comentarii

Pentru copii parintii fac orice. Compania TAROM oferă, în perioada 01-31 mai 2011, o reducere de 50% din tarif pentru copiii minori care călătoresc însoţiţi de cel puţin un adult dinspre România către destinaţiile externe operate cu aeronavele companiei TAROM.
Oferta poate fi achiziţionată pe tot parcursul lunii mai şi este valabilă pentru călătorii care încep în luna iunie, dinspre România (Bucureşti şi celelalte destinaţii interne ale TAROM) către destinaţiile externe operate cu aeronavele companiei TAROM. Această reducere este aplicabilă copiilor care la începerea călătoriei au vârste între 2 ani împliniţi şi 12 ani neîmpliniţi şi călătoresc însoţiţi de cel puţin un adult. Biletele pot fi achiziţionate din România, de la orice agenţie proprie TAROM sau de la orice agent de turism acreditat. În prezent, reducerea aplicabilă copiilor este, în general, de 25% sau de 33% din tarif, în funcţie de destinaţie şi de nivelul tarifului.

De weekend...vine luna Mai!

0 Comentarii
Desi pentru unii Vacanta de Paste s-a lungit firesc cu cateva zile pentru a ingloba la pachet si vacanta de 1Mai-cand tot poporul muncitor serbeaza Ziua Muncii, noi ne bucuram chiar si numai de cele cateva zile de weekend... la mare.
Va sfatuim si pe voi sa mergeti pe litoral, fiind programate acolo foarte multe petreceri, in compania Kiss FM. Dar sa nu facem reclama nimanui...era o idee pentru voi, ca poate dupa ziua de astazi, mare sarbatoare crestina, Izvorul Tamaduirii, doriti sa va curatati de pacate...la mare!

Si cand te gandesti ca urmeaza Ziua Barbatului, pe 5 mai...e clar ca Luna Mai promite! Multe evenimente! Sa aveti spor in toate!

Nunta regala, nunta secolului...

0 Comentarii
O nunta urmarita pe tot globul, transmisa in direct astazi, incepand cu ora 10.00 cand a inceput ceremonia casatoriei dintre nepotul reginei Marii Britanii si o fata obisnuita, Kate Middleton. Monarhia din Anglia se inmoaie si se modereaza-modernizeaza. Femeia nu se mai supune barbatului prin juramant iar respectul, alinarea si loialitatea fiind valorile angajate. Oricum, "supunerea" nu are de-a face cu iubirea, daca ar fi sa o marturisim, pentru ca sclavul executa si nefiindu-i ascultata parerea... de respect, nici vorba, ca e"vandut" la pachet.
Fata e desteapta, pare-se si diplomata, caci umbla vorba ca e in gratiile Reginei Mama, nu asa ca Diana, mai navolnica din fire. Si a dovedit rabdare...A stiut sa astepte, de aici si porecla...

Evenimentul, schimbarea juramintelor savarsite la Catedrala Westminister Albei s-a consumat in fata poporului dornic sa fie solidar uniunii noului cuplu dar si a personalitatilor cu notorietate publica, fete nobile ce au onorat evenimentul.
La acest moment, petrecerea continua cu o petrecere data de Regina in cinstea proaspetilor insuratei, petru ca apoi sa urmeze un banchet mai potrivit cu varsta tinerilor.

Sa le uram Casa de Piatra!
Iata reteta fetelor care doresc sa devina Printese... si nu Printese de Dorobanti ori vre-o copie "Moni"

Minivacanta linistita

0 Comentarii

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale a Muncii și a Zilei Internaționale a Tineretului, în intervalul 30.04 – 02.05.2011, vor avea loc diferite manifestări cultural-distractive şi sportive, inclusiv în aer liber, cu participarea unui public numeros şi un aflux important de persoane spre localităţile şi zonele turistice şi de agrement, care impun adaptarea corespunzătoare a activităţilor specifice desfăşurate de structurile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.

Poliţiştii vor acţiona pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi apărarea patrimoniului public şi privat în localităţile urbane şi rurale, în special în staţiuni turistice şi zone de agrement. În perioada menţionată, se vor intensifica acţiunile de patrulare pe mijloacele de transport în comun din zonele cu afluenţă numeroasă, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare, în special pe cele din zona staţiunilor turistice.

Au fost dispuse măsuri pentru realizarea unei prezențe active a agenţilor de poliţie rutieră pe căile de acces ce converg spre locurile de agrement, stațiunile turistice, principalele drumuri naționale, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens. Ei vor acţiona în scopul combaterii excesului de viteză, prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei în municipiile Bacău şi Oneşti, precum şi pe arterele de circulaţie ce tranzitează judeţul Bacău spre Nordul Moldovei, ori spre staţiunile turistice din judeţ: Tg.Ocna şi Slănic-Moldova. Astfel în această perioadă toate formaţiunile teritoriale de poliţie rutieră vor folosi la capacitate şi cu eficienţă maximă aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Recomandăm pe această cale conducătorilor auto:

-Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic!

- Acordaţi atenţie sporită la efectuarea depăşirilor, nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

- Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!

- Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!

Discotecile şi barurile vor fi în atenţia poliţiştilor, care vor efectua activităţi punctuale în aceste locaţii şi vor sancţiona orice încălcare a legii. Vor fi atent monitorizate de poliţişti şi acele persoane sau grupuri de persoane care prin comportament pot aduce atingere relaţiilor de convieţuire socială. Consumul de băuturi alcoolice poate conduce la evenimente neplacute!

Cariera didactica in prim plan

0 Comentarii

Fara profesori copiii nu pot ajunge unde isi doresc, iar fara copii nu putem avea o societate sanatoasa. Vineri, 6 mai 2011, la ora 16.00, va avea loc debutul programului de formare continuă "BACOV-ia", din cadrul proiectului "PROFESIONALIZAREA CARIEREI DIDACTICE - NOI COMPETENŢE PENTRU ACTORII SCHIMBĂRILOR ÎN EDUCAŢIE ÎN JUDEŢELE BACĂU ŞI COVASNA" POSDRU/87/1.3/S/62339, pentru cadrele didactice din învăţământul preşcolar.
Locaţiile de formare sunt:

Zona I Bacău - locaţia de formare: Colegiul Naţional Pedagogic "Ştefan cel Mare" Bacău;

Zona II Bacău - locaţia de formare: Colegiul Naţional "Ferdinand I " Bacău;

Zona III Oneşti - locaţia de formare: Liceul Teoretic "Fericitul Ieremia" Oneşti.

Sesiunile de formare se vor desfăşura astfel:

Pentru cursanţii din Zona I Bacău, programul de formare va debuta vineri 6 mai 2011, la ora 16.00, la Colegiul Naţional Pedagogic “Ştefan cel Mare” Bacău, în Amfiteatrul “Spiru Haret”, corp A, cu modulul I - “Curriculum centrat pe competenţă”;
Pentru cursanţii din Zona II Bacău, programul de formare va debuta vineri 6 mai 2011, la ora 16.00, la Colegiul Naţional “Ferdinand I” Bacău, în Amfiteatrul, cu modulul II - “Managementul instruirii şi al clasei de elevi”;
Pentru cursanţii din Zona III Oneşti , programul de formare va începe vineri 6 mai 2011, la ora 16.00, la Liceul Teoretic "Fericitul Ieremia" Oneşti, Sala de Festivităţi, cu modulul III - “Formarea competenţelor IT”.

Program Cinema City

0 Comentarii

THOR 3D

29.04.2011 - 05.05.2011


Program
Vineri - Joi 21:30


Puternicul şi arogantul războinic Thor este izgonit în afara graniţelor tărâmului fantastic Asgard, drept pedeapsă pentru faptele sale nesăbuite, şi trimis să trăiască pe Pământ, printre oameni, ajungând în scurt timp unul dintre cei mai destoinici protectori ai acestora.


Fast & Furious 5

29.04.2011 - 05.05.2011



Program
Vineri 14:00, 16:40, 19:20, 22:00

Sambata - Duminica 11:20, 14:00, 16:40, 19:20, 22:00

Luni - Joi 14:00, 16:40, 19:20, 22:00



De când Brian şi Mia Toretto (Brewster) l-au ajutat pe Dom să evadeze, au trecut multe graniţe pentru a scăpa de autorităţi. Ascunşi acum într-un colţ din Rio de Janeiro, cei trei trebuie să dea o ultimă lovitură pentru a-şi putea recăpăta libertatea. Îşi adună echipa de piloţi de elită şi sunt conştienţi că au o singură şansă pentru a fi liberi odată pentru totdeauna: să-l înfrunte pe omul de afaceri corupt care îi vrea morţi. Dar acesta nu e singurul care îi vânează.


Concediu de la casnicie

22.04.2011 - 05.05.2011



Program
Vineri 13:50, 16:00, 18:10, 20:20, 22:30

Sambata - Duminica 11:40, 13:50, 16:00, 18:10, 20:20, 22:30

Luni - Joi 13:50, 16:00, 18:10, 20:20, 22:30



Cine nu şi-a dorit niciodată un Concediu de la căsnicie? Rick (Owen Wilson) şi Fred (Jason Sudeikis), doi prieteni foarte buni căsătoriţi de mulţi ani, sunt pe punctul de a afla ce pot face cu o săptămână de libertate absolută. Încercând să readucă pasiunea în căsniciile lor, consoartele celor doi (Jenna Fischer, Christina Applegate) le oferă soţilor o săptămână în care sunt liberi să facă orice îşi doresc, fără întrebări şi mai ales, fără consecinţe.


Transfer de identitate

22.04.2011 - 05.05.2011



Program
Vineri - Duminica 15:50, 17:50, 19:50, 21:50

Luni 15:30, 19:50, 21:50

Marti - Joi 15:50, 17:50, 19:50, 21:50

Căpitanul Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) se trezeşte în corpul unui necunoscut, într-un tren spre Chicago, fără a şti cine este, cum a ajuns acolo sau de ce. Astfel, descoperă că face parte dintr-o operaţiune specială cu scopul de a opri un atac terorist în urma căruia un tren a fost aruncat în aer. Iar misiunea cu totul neobişnuită, este de fapt un experiment guvernamental numit Codul Sursă, un program care îi permite lui Colter să preia identitatea unui alt individ, în ultimele minute ale vieţii acestuia.


Scream 4: Cosmarul continua

15.04.2011 - 05.05.2011

Program
Vineri - Joi 16:40, 21:10

La cincisprezece ani după oribilele crime ale celui numit Ghostface, Sidney Prescott (Neve Campbell), acum scriitoare de succes a unui roman motivaţional, se întoarce în orăşelul său natal, Woodsboro, care este ultima oprire în turneul de promovare a cărţii sale.


Rio 3D

08.04.2011 - 05.05.2011



Program
Dublat
Vineri 13:30, 15:30

Sambata - Duminica 11:30, 13:30, 15:30

Luni - Joi 13:30, 15:30

Subtitrat
Vineri - Joi 17:30, 19:30



De la creatorii filmului de succes EPOCA DE GHEAŢĂ vine RIO, o comedie 3D despre o aventură în sălbăticie. Blu este un papagal ara care nu a învăţat niciodată să zboare, şi se bucură de o viaţă confortabilă împreună cu proprietara sa şi cea mai bună prietenă a lui, Linda, în orăşelul Moose Lake din Minnesota. Blu şi Linda cred că el este ultimul din specia sa, dar când află de existenţa unui alt ara care locuieşte în Rio de Janeiro, pornesc spre tărâmul îndepărtat şi exotic pentru a o găsi pe Jewel, jumătatea de sex opus a lui Blu. Nu după mult timp de la sosire, Blu şi Jewel sunt răpiţi de un grup de traficanţi de animale. Blu scapă, ajutat de versata Jewel şi un grup de păsări orăşene miştocare şi cu vorbă dulce. Acum, cu noii prieteni de partea lui, Blu va trebui să găsească curajul de a învăţa să zboare, de a scăpa de răpitorii care le sunt pe urme, pentru a se întoarce la Linda, cea mai bună prietenă pe care a avut-o o pasăre vreodată.


Scufita Rosie

01.04.2011 - 05.05.2011



Program
Vineri 14:40, 19:10

Sambata - Duminica 12:30, 14:40, 19:10

Luni - Joi 14:40, 19:10



Valerie (Amanda Seyfried) este o tânără atrăgătoare curtată de doi bărbaţi. Deşi ţine la proscrisul Peter (Shiloh Fernandez), Valerie este forţată de către părinţii ei să se căsătorească cu Henry (Max Irons), unul dintre cei mai înstăriţi oameni din sat. Decişi să nu renunţe la iubirea lor, Valerie şi Peter plănuiesc să fugă, cu atât mai mult cu cât liniştea satului este ameninţată de un vârcolac.


Uniunea Animalelor 3D

01.04.2011 - 05.05.2011



Program
Vineri 13:40

Sambata - Duminica 11:10, 13:40

Luni 13:30

Marti - Joi 13:40



Un grup de animale în aşteptarea indundaţiei anuale care le umple vizuinile cu mâncare descoperă că oamenii au ridicat un dig pentru a construi o staţiune de vacanţă. Animalele sunt în stare de orice pentru a-şi salva delta şi pentru a-i face pe oameni să înţeleagă că nu-i bine să te pui cu natura.


Avocatul din limuzina

25.03.2011 - 05.05.2011



Program
Vineri - Joi 18:30, 20:50



Având ca şi client un personaj notoriu din Beverly Hills, avocatul Mickey Haller îşi conduce investigaţiile de pe bancheta din spate a limuzinei sale marca Lincoln.


Dincolo de limite

18.03.2011 - 05.05.2011



Program
Vineri - Joi 18:50



Eddie Mora (Bradley Cooper) este un scriitor ratat, obişnuit să îşi contempleze în fiecare zi eşecul. Din ziua în care iubita îi dă papucii, faptul că nu are niciun viitor devine o certitudine. Însă, lucrurile iau o întorsătură neaşteptată atunci când un vechi prieten îi oferă un drog sintetic - NZT. Orice om normal îşi foloseşte doar 20% din capacitatea creierului, dar substanţa experimentală îi permite lui Eddie să îl folosească 100%. Dintr-o dată i se deschide apetitul pentru cultură, reuşeşte să îşi scrie cartea în doar 4 zile şi matematica devine un hobby folositor. Toate lucrurile pe care le-a auzit sau le-a citit, informaţiile pe care le-a acumulat în timp prind contur şi încep instantaneu să se organizeze în mintea sa.


Nevasta de imprumut

11.03.2011 - 05.05.2011



Program
Vineri - Joi 16:50, 21:20



În filmul Nevastă de împrumut, pentru a ascunde o minciună nesăbuită, un chirurg plastic, care-i face curte unei profesoare, cu mult mai tinere, o roagă pe asistenta sa, extrem de loială, să joace rolul nevestei de care chipurile intenţiona sa divorţeze. Din cauza acestei minciuni, trebuie să intre în joc şi copiii asistentei, iar pe toţi îi aşteaptă un week-end în Hawai care până la urmă le va schimba viaţa.


Rango

25.02.2011 - 05.05.2011


Program
Vineri 14:10

Sambata - Duminica 11:50, 14:10

Luni - Joi 14:10

Un cameleon care se visează un erou ca-n filme se trezeşte pus în situaţia de a salva un orăşel din Vestul sălbatic terorizat de bandiţi şi de a dovedi tuturor că poate fi la fel de curajos precum se visa. Simpaticului personaj îi dă voce Johnny Depp, căruia i se alătură Isla Fischer, Timothy Olyphant, Bill Nighy, Alfred Molina.

Concert Era Decay si Krepuskul

0 Comentarii

Vineri 6 mai, la ora 20:00 Subway va invita la lansarea EP-ului Deathtrap al celor de la Era Decay! Invitati : Krepuskul. Opening act: Acid.
Intrarea este libera si pentru cei carora savureaza berea vor avea una gratis.
Pentru cei care apreciaza muzica adevarata, Pub Subway este cea mai bua alegere.

28 aprilie 2011

Siguranta rutiera- o prioritate!

0 Comentarii

Daca nu e siguranta in trafic, atunci ea trebuie facuta. Direcţia Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în colaborare cu specialiştii Direcţiei Generale Anticorupţie, desfăşoară, în această perioadă, activităţi de instruire a efectivelor de poliţie rutieră din cadrul structurilor teritoriale de profil, urmărind modul în care poliţiştii cu atribuţii în domeniul siguranţei rutiere cunosc şi respectă procedurile de lucru, precum şi creşterea gradului de informare a lucrătorilor cu privire la problematica anticorupţie.
Această activitate a fost elaborată şi se desfăşoară în baza ordinului ministrului Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian IGAŞ, prin care s-a dispus ca şefii structurilor MAI să ia măsuri pentru îmbunătăţirea cooperării interinstituţionale în scopul creşterii gradului de eficienţă a activităţilor desfăşurate pentru siguranţa cetăţeanului, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, precum şi pentru îmbunătăţirea unor aspecte privind modul de acţiune al efectivelor de poliţie rutieră.
Echipele conduse de directorul Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R, comisar şef de poliţie Lucian Diniţă, se vor deplasa în teritoriu pentru instruirea efectivelor de poliţie rutieră din cadrul structurilor teritoriale cu privire la procedurile de lucru specifice. Un aspect important îl constituie observarea modului în care poliţiştii rutieri se manifestă în relaţia cu cetăţeanul şi participanţii la trafic. Se vor desfăşura, de asemenea, activităţi menite să conducă la diminuarea riscului de implicare în acte de corupţie.

Praf si pulbere in Bacau!

0 Comentarii

Administratia Locala a facut ''curatenie'' prin oras, dar de indata ce a inceput sa ''sufle'' vantul au aparut nori de praf peste Bacau.
De ce s-au mai curatat soselele daca tot in praf suntem?Munca in zadar, ne prefacem ca muncim, bla, bla, bla!
Noroc de aceasta ploaie care s-a ''revarsat'' peste orasul lui Bacovia. Ce alesi harnici avem noi! Sa ne traiasca!

Antena 1 emite la Bacau

0 Comentarii

Televiziunile din Bacau vor avea din data de 1 mai o noua concurenta: Antena 1 Bacau. Aceasta va emite de duminica 1 mai de la ora 11.00. Marea majoritate a colegilor sunt de la Realitatea Bacau care a ramas fara ''colaboratori''. Vom vedea cum va fi perceputa de cetateni si de televiziunile locale acest nou post local.
Mult succes si la o cat mai mare audienta!

Spring Night with Hot Dancers

0 Comentarii

Cele mai sexy animatoare te vor intampina sambata,30 aprilie ,la Club Berlin Sascut Bacau, totul incepand cu orele 22.00.
Dj-ul Resident Cody B,Vj Laur & Mc Addikt vor intretine atmosfera intr-un ritm alert!
Intrarea este libera pentru fete pana la ora 23.00
Dupa ora 23.00 - 10lei

Sarut mana, Doamna Aspazia!

0 Comentarii

Salonul de Piane impreuna cu Mioara Iacob, va invita sambata, 30 aprilie , orele 19.00, la sala Ateneu a Filarmonicii “Mihail Jora” sa aducem un omagiu prin muzica , dans si poezie doamnei Aspazia Otel Petrescu.
Acest spectacol face parte din seria concertelor “Pentru suflet” si se intituleaza “Sarut mana, Doamna Aspazia!
Dorim sa aducem in mijlocul nostru si sa omagiem adevaratele valori ale societatii romanesti de odinioara.

Inca o lovitura de la Guvern

0 Comentarii

In data de 28 aprilie la Universitatea George Bacovia a avut loc un seminar care a adus in discutie Noul Cod al Muncii. Acest ''nou'' cod avantajeaza mai mult angajatorii decat angajatii. E un cod care pentru cei care doresc sa se angajeze e o adevarata ''aventura''. De la perioada de proba de 30 de zile pe care angajatorul o ''presteaza'', angajatul-gratie Cod-ului a ajuns la una de 90 de zile, iar dupa aceasta proba, se va discuta de salarii, beneficii si alte lucruri.
Cei de la ITM Bacau au avut un reprezentant prezent la eveniment, care a incercat sa raspunda la toate intrebarile firmelor din Bacau, convocate. E greu de inteles cum anumite indatoriri pe care le avea ITM-ul au ajuns acum raspunderea angajatorilor. Mai greu este ca a te angaja e destul de greu, acum cand sunt mai multi someri decat angajati. In Romania nu poti sa ai de castigat atunci cand te angajezi, iar experienta se cere atat de insistent, incat cei care au studii superioare nu isi gasesc un loc de munca, tinerii absolventi in special. Mai greu este ca daca un om lucreaza 90 de zile s-ar putea sa nu fie platit, asta depinzand de angajator, iar cum multi din ei uita de salariu.... Concluzia este ca trebuie sa fii foarte atent unde lucrezi si cu cine lucrezi pentru ca s-ar putea sa lucrezi degeaba.Sa ai grija cum te vinzi! Vom vedea in perioada urmatoare ce impact va avea acest cod al muncii.

Ziua Veteranilor de Razboi

0 Comentarii

Ziua Veteranilor de Război se sărbătoreşte la 29 aprilie, ca semn de recunoaştere a meritelor deosebite ale celor care au luptat pentru apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României. Titlul de “veteran de război” a fost recunoscut pentru prima dată in ziua de 29 aprilie 1902 prin Înalt Decret Regal. “Ziua Veteranilor de Război” a fost instituită la 29 aprilie 2007.
La nivelul întregii ţări, numărul actual al veteranilor de război este 1856, faţă de 35.000, numărul identificat în anul 1990. Asociaţia Veteranilor de Război- judeţul Bacău număra, la 31 martie 2011, 546 de membri, dintre care veterani-123, invalizi- 2 şi văduve de veterani de război- 421.
Cu această ocazie in data de 28 aprilie 2011, Instituţia Prefectului – judeţul Bacău a dat curs invitaţiei Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război – Filiala „General Eremia Grigorescu”, judeţul Bacău de a lua parte la adunarea omagială dedicată „Zilei Veteranilor de Război”, care a avut loc la Cercul Militar din Bacău, ora 11.00.
“Prin sărbătorirea acestei zile, a eroilor căzuţi la datorie pentru apărarea patriei, prezentăm recunoştinţa profundă şi preţuirea unei generatii care a dat viaţă trecutului istoric, care s-a jertfit pentru idealurile de libertate şi dreptate naţională. Pacat ca pentru ce s-au batut atunci, cu sacrificiu suprem, este sistematic luat, fara a prinde chiar de veste: tara e vanduta ungurilor, rusilor si oricaror isi doresc. Ca doar Base nu da de la el!

" Veteranii de război au fost călăuziţi, determinaţi fiind de dragostea reală faţă de patrie şi le revine rolul istoric de a transmite peste vremuri adevărul istoric, netrunchiat şi neîntinat de conjuncturi politice. Acestă zi aniversară ne reaminteşte să apreciem, încă o dată, jertfa, onoarea şi solidaritatea bravilor veterani de război şi a miilor de soldaţi care şi-au dat viaţa pe front şi, totodată, considerăm că această zi contribuie la consolidarea identităţii şi conştiinţei naţionale” a transmis, în mesajul de felicitare, Prefectul judeţului Bacău, Constantin Scripăţ.

Ziua Invatatorului

0 Comentarii

Fara invatatori copiii nu pot lua startul in viata. Asociaţia Învăţătorilor din judeţul Bacău organizează pe 30 iunie 2011, cu ocazia Zilei Învăţătorului, la Centrul Cultural Multifuncţional Dofteana, Sesiunea de comunicări „Dascăli memorabili” – proiect regional.
Partenerii în acest proiect sunt: Şcoala cu Clasele I-VIII „Alexandru Ioan Cuza” Bacău, Şcoala cu Clasele I-VIII Nr. 10 Bacău, Şcoala cu Clasele I-VIII „Alexandru cel Bun” Bacău, Şcoala cu Clasele I-VIII „Scarlat Longhin” Dofteana, Sindicatul Liber al Învăţământului din Bacău, Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău.
Dascali, strangeti randurile ca indobitocirea natiunii se face pe diverse cai , pas cu pas...Pentru misiunea dumneavoastra, un sincer "La multi ani"!

27 aprilie 2011

Spiritualitate in Arena Mall

0 Comentarii

Arena Mall te invita vineri 29 aprilie incepand cu ora 19.00, in Libraria Alexandria la o lansare de carte "Despre spiritualitate" cu Ovidiu Dragos Argesanu.
Pentru cei pasionati de cultura o incursiune in lumea spiritualitatii si o imbogatire a vocabularului e o noua experienta.

Romanian Top Hits amanat

0 Comentarii

Dupa o scurta perioada de bucurie oferita bacauanilor si dupa o perioada de votare indelung controversata, se pare ca Gala Romanian Top Hits, care ar fi trebuit sa se desfasoare in perioada 7-8 mai va fi amanata pentru luna iulie a acestui an. Decizia a fost luata de Primaria Bacau care de vreo cativa ani se cam ''joaca'' cu acest festival.
Intelegem ca nu prea sunt bani, ca e greu cu cash-flow-ul insa la fel de bine stim ca "interesul" primeaza.
Voi reveni cu amanunte pe aceasta tema.

Sarbatoare la Centrul Cultural ''George Apostu''

0 Comentarii

“Ziua Centrului de Cultura Apostu” este organizată joi și se află la a XVI-a ediție. Manifestările culturale se vor desfășura la sediul Centrului începând cu ora 17.00.
În program se vor regăsi vernisajul expoziției Transfigurări, a artistului ieșean Liviu Suhar, un Concert de pian susținut de Dragoș Lungu și Flaviu Marius Panaite și lansarea numarului 36 al revistei de cultura Vitraliu, editată de Centrul de Cultură “George Apostu”.

Eveniment Access MBA one-to -one

0 Comentarii
Pentru o perspectiva mai larga...
Se deschide pentru voi Targul World Education Access Master.
Va intereseaza o diploma de master? Intalniti-va cu IE Business School, Esade Business School, HEC Paris, Hult International Business School si multe altele, in Bucuresti pe 30 aprilie.
Inregistreaza-ti CV-ul gratuit pe www.accessmba.com

Revenirea din vacanta servita cu noul Cod al Muncii

0 Comentarii
Innoiti si odihniti am revenit astazi la scoala sau la lucru. Vacanta de Paste a luat sfarsit iar zilele frumoase de iesire in natura, la prieteni si rude s-au consumat. Ne-am petrecut si azi urandu-ne de bine si gustand din cozonacii colegilor. Viata merge inainte iar noi cu drag muncim!

Un nou Cod al Muncii ne da dureri serioase de cap, pentru ca statutul de angajat in Romania incepe sa devina un mare canun. In acest sens, partenerii nostri de la Camera de Comert, prin Scoala de Studii Comerciale Bacau organizeaza un seminar prin care se aduc in atentie problemele ce le ridica acest controversat Cod al Muncii. Se va prezenta Legea 40/2011, o completare a Legii 53/ 2003. Codul Muncii intra in vigoare la 30 aprilie 2011 si cu aceasta ocazie are loc dezbaterea spetelor concrete ce le implica pentru angajatori , modificarile intervenite. Agenda seminarului va cuprinde urmatoarele: 9.30-10.00, inregistrarea participantilor; 10.00-13.00 prezentarea noului Cod al Muncii, 13.00-14.00, spete, discutii pe fond.
Inscrierile se fac in limita locurilor disponibile, o mai puteti face si azi la 0234 518536, Dna Director Petronela Stefan sau direct pe site: www.sscbacau.ro
Angajatori si angajati, pe receptie!

Lansare proiect Develop

0 Comentarii

Liga Studențească a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău ne invita la conferința de deschidere a proiectului DEVELOP, ce are loc în data de 28 aprilie 2011, ora 10:00, în Aula Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău.
DEVELOP este primul proiect Youth Exchange - Acţiunea 1.1 în cadrul programului Tineret în Acţiune derulat de către LSUVABc, ca organizație gazdă. Acesta are ca scop promovarea solidarității sociale și a participării active a tinerilor ca mecanisme de dezvoltare economic și socială a societăților europene.
Proiectul se va desfășura în Bacău. România, între 27 aprilie – 4 mai 2011, cu participarea a 30 de tineri proveniți din Turcia, Bulgaria, Lituania, Slovenia, Polonia și România.
Proiectul este conceput pentru a avea un puternic impact pozitiv asupra tinerilor participanţi la nivelul percepţiilor şi atitudinilor privind cetățeanul european

26 aprilie 2011

Raport de activitate...

0 Comentarii

Poliţiştii băcăuani au acţionat şi în ziua de 25 aprilie pentru a sigura ordinea şi liniştea publică, pentru a proteja drepturile cetăţenilor şi patrimoniul lor precum şi pentru a preveni orice faptă de natură antisocială.
În cadrul activităţilor desfăşurate la data de 25 aprilie a.c. poliţiştii au identificat 15 persoane suspectate de săvârşirea unor infracţiuni şi au aplicat 288 de sancţiuni contravenţionale. Cele mai multe dintre acestea, 242, au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice, iar 29 pentru încălcarea normelor de convieţuire socială.
În total, în perioada 23-25 aprilie, poliţiştii au identificat 27 de suspecţi şi au aplicat 667 de sancţiuni contravenţionale: 148 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de incălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi linistii publice, 492 pentru nerespectarea normelor rutiere şi 27 pentru îcălcarea altor prevederi legale.

Activităţi în săptămâna 26-29 aprilie la biblioteca

0 Comentarii

Din anul 1995, la iniţiativa UNESCO, se sărbătoreşte în întreaga lume, din 2 în doi ani, la 23 aprilie, "Ziua Mondială a Cărţii şi a Drepturilor de Autor", având drept scop promovarea dreptului şi libertăţii lecturii. Deviza acestei sărbători mondiale este "Lectură pentru toţi".
În anul 998, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, considerând că lectura şi cartea nu pot fi gândite în afara bibliotecilor şi a bibliotecarilor, adaugă la sărbătoarea internaţională a cărţii din 23 aprilie "Ziua bibliotecarului din România". Din 1999, bibliotecarii din România sărbătoresc Ziua bibliotecarilor prin conferinţe, sesiuni de comunicări, vizite inter-bibliotecare, excursii şi expoziţii de carte.
Începând din acest an, Conferinţa de primăvară ANBPR se va numi "Biblio Publica", are ca temă "Modele de voluntariat în biblioteca publică" şi va avea loc în perioada 12-14 mai la Biblioteca Judeţeană "Petre Dulfu" din Baia Mare. Este doar o coincidenţă că, tot în 23 aprilie, biserica creştină îl sărbătoreşte pe Sfântul Gheorghe, patronul spiritual şi protectorul armatei, dar şi sfântul biruinţei.

Pentru această zi, Biblioteca Judeţeană "C. Sturdza" a organizat următoarele expoziţii de carte:
Comori de carte veche românească - la Sala de Lectură Fond Documentar şi Patrimoniu - organizată de Iulia Lucaci;
Bibliotecari băcăuani în presa locală - la Sala de Lectură Periodice - organizată de Mihai Ciumaşu;
Ziua bibliotecarului din România - la Secţia de Artă şi Filiala Bicaz - organizată la Secţia de Artă şi Filiala Bicaz de colectivul Secţiei de Artă şi Lenuţa Neacşu;
Călătorie în lumea cărţii - la Secţia Împrumut Adulţi - organizată de Maria Borcea.
Vineri, 29 aprilie, ora 12,00 - Sala Multimedia
Primăvara cărţilor
"N-ar trebui să scriem cărţi decât pentru a spune în ele lucruri pe care n-am îndrăzni să le mărturisim nimănui." (Emil Cioran)

Recenzii de carte contemporană, Autor şi editor, Dreptul de autor sunt doar câteva din titlurile de subiecte ce se vor dezbate de către elevii claselor a V-a şi a XII-a, îndrumaţi de prof. Lăcrămioara Solomon.
Drumul cărţii - expoziţii de postere realizate de elevii clasei a V-a A;
Bibliotecarul, dăruitor de comori - prezintă Atena MAriana Zară, Biblioteca Jud. "C. Strudza";
Acţiune în parteneriat cu Colegiul Pedagogic "Ştefan cel Mare" Bacău, realizatori: Atena Mariana Zară şi Lăcrămioara Solomon.

Tot în această săptămână, Secţia pentru copii, Filiala Ştefan cel Mare şi Filiala Bicaz, sărbătoresc Învierea Domnului prin următoarele expoziţii de carte:

Pe drumul Golgotei - la Secţia pentru Copii. Colectivul Secţiei pentru Copii;

Tradiţii pascale - la Filiala Ştefan cel Mare. Marinela Tofănescu;

Sfintele Paşti - la Filiala Bicaz. Lenuţa Neacşu.

Poştaşu’ – Iepuraşu'

0 Comentarii

A venit iepurasul si pe la copii. Poşta Română a organizat în perioada 14 martie -15 aprilie campania naţională „Poştaşu’ – Iepuraşu’, prietenul tuturor copiilor” prin care s-a urmărit colectarea de jucării, jocuri educative şi rechizite şcolare pentru copiii orfani, precum şi pentru copiii proveniţi din familii defavorizate.
Direcţionarea cadourilor colectate s-a realizat în urma unei consultări la nivelul Oficiilor Judeţene Reţea Postală cu Inspectoratele Şcolare Judeţene şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care au stabilit, de comun acord, şcolile speciale şi casele de copii din judeţ către care s-au făcut donaţiile.
Proiectul s-a bucurat de un deosebit succes în rândul clienţilor şi salariaţilor Poştei Române, astfel încât, până la finalul acţiunii s-au colectat un număr de peste 25.000 jucării, jocuri educative şi rechizite şcolare.

24 aprilie 2011

Program Cinema City

0 Comentarii

Concediu de la casnicie

22.04.2011 - 28.04.2011


Program

Vineri, Luni 11:20, 13:50, 16:00, 18:10, 20:30, 22:40

Sambata 11:50, 14:00

Duminica, Marti - Joi 13:50, 16:00, 18:10, 20:30, 22:40


Cine nu şi-a dorit niciodată un Concediu de la căsnicie? Rick (Owen Wilson) şi Fred (Jason Sudeikis), doi prieteni foarte buni căsătoriţi de mulţi ani, sunt pe punctul de a afla ce pot face cu o săptămână de libertate absolută. Încercând să readucă pasiunea în căsniciile lor, consoartele celor doi (Jenna Fischer, Christina Applegate) le oferă soţilor o săptămână în care sunt liberi să facă orice îşi doresc, fără întrebări şi mai ales, fără consecinţe.

Transfer de identitate

22.04.2011 - 28.04.2011



Program

Vineri, Duminica - Joi 15:50, 18:00, 20:00, 22:00
Sambata 13:40


Căpitanul Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) se trezeşte în corpul unui necunoscut, într-un tren spre Chicago, fără a şti cine este, cum a ajuns acolo sau de ce. Astfel, descoperă că face parte dintr-o operaţiune specială cu scopul de a opri un atac terorist în urma căruia un tren a fost aruncat în aer. Iar misiunea cu totul neobişnuită, este de fapt un experiment guvernamental numit Codul Sursă, un program care îi permite lui Colter să preia identitatea unui alt individ, în ultimele minute ale vieţii acestuia.

Scream 4: Cosmarul continua

15.04.2011 - 28.04.2011


Program

Vineri, Duminica - Joi 17:40, 19:50, 22:00

Sambata 13:50


La cincisprezece ani după oribilele crime ale celui numit Ghostface, Sidney Prescott (Neve Campbell), acum scriitoare de succes a unui roman motivaţional, se întoarce în orăşelul său natal, Woodsboro, care este ultima oprire în turneul de promovare a cărţii sale.

Rio 3D

08.04.2011 - 28.04.2011



Program

Dublat
Vineri, Duminica - Luni 12:20, 14:20, 16:20

Sambata 12:00

Marti - Joi 14:20, 16:20


Subtitrat
Vineri, Duminica - Joi 18:20, 20:20, 22:20

Sambata 14:00


De la creatorii filmului de succes EPOCA DE GHEAŢĂ vine RIO, o comedie 3D despre o aventură în sălbăticie. Blu este un papagal ara care nu a învăţat niciodată să zboare, şi se bucură de o viaţă confortabilă împreună cu proprietara sa şi cea mai bună prietenă a lui, Linda, în orăşelul Moose Lake din Minnesota. Blu şi Linda cred că el este ultimul din specia sa, dar când află de existenţa unui alt ara care locuieşte în Rio de Janeiro, pornesc spre tărâmul îndepărtat şi exotic pentru a o găsi pe Jewel, jumătatea de sex opus a lui Blu. Nu după mult timp de la sosire, Blu şi Jewel sunt răpiţi de un grup de traficanţi de animale. Blu scapă, ajutat de versata Jewel şi un grup de păsări orăşene miştocare şi cu vorbă dulce. Acum, cu noii prieteni de partea lui, Blu va trebui să găsească curajul de a învăţa să zboare, de a scăpa de răpitorii care le sunt pe urme, pentru a se întoarce la Linda, cea mai bună prietenă pe care a avut-o o pasăre vreodată.

Scufita Rosie

01.04.2011 - 28.04.2011


Program

Vineri, Duminica - Luni 12:40, 14:50, 19:20

Sambata 11:40, 13:50

Marti - Joi 14:50, 19:20


Valerie (Amanda Seyfried) este o tânără atrăgătoare curtată de doi bărbaţi. Deşi ţine la proscrisul Peter (Shiloh Fernandez), Valerie este forţată de către părinţii ei să se căsătorească cu Henry (Max Irons), unul dintre cei mai înstăriţi oameni din sat. Decişi să nu renunţe la iubirea lor, Valerie şi Peter plănuiesc să fugă, cu atât mai mult cu cât liniştea satului este ameninţată de un vârcolac.

Uniunea Animalelor 3D

01.04.2011 - 28.04.2011



Program

Vineri, Luni 11:50, 13:50
Sambata 11:40

Duminica, Marti - Joi 13:50


Un grup de animale în aşteptarea indundaţiei anuale care le umple vizuinile cu mâncare descoperă că oamenii au ridicat un dig pentru a construi o staţiune de vacanţă. Animalele sunt în stare de orice pentru a-şi salva delta şi pentru a-i face pe oameni să înţeleagă că nu-i bine să te pui cu natura.

Avocatul din limuzina

25.03.2011 - 28.04.2011

Program

Vineri, Duminica - Joi 19:10, 21:50

Sambata 13:10


Având ca şi client un personaj notoriu din Beverly Hills, avocatul Mickey Haller îşi conduce investigaţiile de pe bancheta din spate a limuzinei sale marca Lincoln.

Dincolo de limite

18.03.2011 - 28.04.2011



Program

Vineri, Duminica - Joi 17:00, 21:40


Eddie Mora (Bradley Cooper) este un scriitor ratat, obişnuit să îşi contempleze în fiecare zi eşecul. Din ziua în care iubita îi dă papucii, faptul că nu are niciun viitor devine o certitudine. Însă, lucrurile iau o întorsătură neaşteptată atunci când un vechi prieten îi oferă un drog sintetic - NZT. Orice om normal îşi foloseşte doar 20% din capacitatea creierului, dar substanţa experimentală îi permite lui Eddie să îl folosească 100%. Dintr-o dată i se deschide apetitul pentru cultură, reuşeşte să îşi scrie cartea în doar 4 zile şi matematica devine un hobby folositor. Toate lucrurile pe care le-a auzit sau le-a citit, informaţiile pe care le-a acumulat în timp prind contur şi încep instantaneu să se organizeze în mintea sa.

Nevasta de imprumut

11.03.2011 - 28.04.2011


Program

Vineri, Luni 11:40, 14:10, 16:30, 18:50, 21:10

Sambata 11:00, 13:20

Duminica, Marti - Joi 14:10, 16:30, 18:50, 21:10


În filmul Nevastă de împrumut, pentru a ascunde o minciună nesăbuită, un chirurg plastic, care-i face curte unei profesoare, cu mult mai tinere, o roagă pe asistenta sa, extrem de loială, să joace rolul nevestei de care chipurile intenţiona sa divorţeze. Din cauza acestei minciuni, trebuie să intre în joc şi copiii asistentei, iar pe toţi îi aşteaptă un week-end în Hawai care până la urmă le va schimba viaţa.

Rango


25.02.2011 - 28.04.2011

Program

Vineri, Luni 11:00, 13:10, 15:30
Sambata 11:30

Duminica,Marti - Joi 13:10, 15:30

Un cameleon care se visează un erou ca-n filme se trezeşte pus în situaţia de a salva un orăşel din Vestul sălbatic terorizat de bandiţi şi de a dovedi tuturor că poate fi la fel de curajos precum se visa. Simpaticului personaj îi dă voce Johnny Depp, căruia i se alătură Isla Fischer, Timothy Olyphant, Bill Nighy, Alfred Molina.

Procesiunea luminii la Moineşti

0 Comentarii

În prima zi a Învierii, duminică 24 aprilie 2011, cu binecuvântarea P.S. Ioachim Băcăuanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, la Catedrala "Naşterea Maicii Domnului şi Sfântul Ierarh Nicolae" din Moineşti, va fi oficiată cu începere de la orele 12.00, slujba Vecerniei din Duminica Paştelui (Învierea a doua) de un sobor de preoţi condus de P.C. Preot Costel Mareş, protoiereu al Protopopiatului Moineşti. La sfârşitul Vecerniei, preoţii şi credincioşii prezenţi vor porni într-o procesiune prin centrul municipiului către biserica "Sfântul Gheorghe", unde va fi săvârşită slujba Litiei. Intitulată sugestiv "Procesiunea Luminii", aceasta se va încheia, în duhul comuniunii creştine, la mormintele celor adormiţi din cimitirul oraşului, unde se va aprinde lumina sfînta pentru toţi cei mutaţi la Domnul. Luni 25 aprilie 2011, cu ocazia hramului biserici moineştene, Sfânta Liturghie va fi oficiată de către P.S. Ioachim Băcăuanul, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Ziua Mondiala impotriva Meningitei!

0 Comentarii

Pe 24 aprilie, lumea medicala sarbatoreste Ziua mondiala impotriva meningitei. In fiecare an tot mai multi oameni mor din cauza acestei maladii care netratata la timp aduce cu ea consecinte grave. Meningita bacteriană se instalează brusc şi este însoţită de: febră mare, alterarea stării generale, pacientul nu suportă lumina (fotofobie), cefalee difuză, progresantă şi chinuitoare, somnolenţă, vărsături. Progresiv, starea generală se agravează, pacientul devine comatos şi apar crizele de convulsii. Singura modalitate prin care poate fi prevenită meningita este prin vaccinare. Meningita afectează aproximativ 10.000 de oameni în întreaga lume, iar din cauza ca nu sunt tratati acestia mor.

Unde ne sunt traditiile?

1 Comentarii
Impresii...
Cu cat inaintam in ani parca totul dispare, traditiile nu mai sunt ce au fost, oamenii nu mai sunt cum erau. Se pare ca ne influenteaza enorm ceea ce se intampla in tara noastra, in comunitatea noastra. In Noaptea de Inviere cand toti oamenii ar fi trebuit sa fie fericiti, acest lucru nici nu se vedea pe chipurile lor. Se vedea durere, ingandurare, tristete, oboseala. Preotul parohiei unde s-a oficiat Slujba de Inviere parca si el era abatut, fara vlaga, iar lumina ce trebuia sa ajunga la oameni nu a ajuns initial de la el, a ajuns de la un slujitor. Parca traim in era vitezei. Slujba de Inviere a fost una facuta la viteza. Totul se pierde, iar noi nu vedem asta. Peste cativa ani aceste sarbatori nu vor mai avea deloc farmecul de altadata. Ne vom simti ''goi'' in interior deoarece nu am stiut sa pastram ce avem mai de pret.

Seara Pink Floyd

0 Comentarii

Subway va invita joi, 28 aprilie, la ora 20:00 la o seara dedicata celor de la Pink Floyd!
Proiectie cu DVD-ul "Live at Pompeii" si, desigur, muzica!
Intrarea libera + un cocktail din partea casei!
Cea mai buna muzica s cea mai tare atmosfera in Pub Subway.

Doctors Party in T'Essence Club din Buzau

0 Comentarii
Sambata, 30 aprilie incepand cu ora 22:00, numai in Club TESSENCE din Buzau. Asta daca calatoriti de sarbatori!

23 aprilie 2011

Eli, Mark si George Hora in Club Vanilla

0 Comentarii
Super petrecere in Club Vanilla din Timisoara cu Eli, Mark si George Hora, incepand cu ora 17:00.

Intrare: 10 lei;

Iesiti la distractie! Caci sufletele vi le-ati primenit si sunteti ca noi!

Sonny Flame in Club Twilight din Campina

0 Comentarii
Duminica, 24 aprilie 2011 sunteti asteptati in Club Twilight din Campina la un super concert cu Sonny Flame

Hot Bunny Girl in Club Jr Nehoiu

0 Comentarii

Degustibus...Hot Bunny Girl by Budoar Dancers, duminica, 24 aprilie 2011 in Club Jr din Nehoiu.


Daca aveti drum, nu ocoliti provincia!

Progresul e... de la Dumnezeu!

0 Comentarii
Anul acesta, de Ziua Mondiala a Comunicarii, Papa Benedict al XVI-lea a binecuvantat facebook-ul, twitter si alte retele de socializare. Daca a ajuns pana la Vatican, nu exista semne de indoiala fata de amploarea pe care a luat-o fenomenul "Social media"...
Asa ca, dragii mei, comunicati, ca aveti binecuvantarea!

Cu cine faceti Banking?

0 Comentarii
Prefer sa vorbesc de valoare in interiorul familiei, de performanta de a face o familie frumoasa. Cred ca umanul si partea de performanta sufleteasca sunt mult mai importante si sunt unicele pe care putem sa le identificam ca Valoare... Ne gandim la VALOARE cand vedem ALBUL...Iar banii nu-s atat de albi, insa avem nevoie de ei! De aceea vorbim si de banking, avem nevoie si de VALOARE monetara...In fine! O noapte LUMINATA sa aveti!

Emrah Is vine in Club Marinarul

0 Comentarii

Club Marinarul se pregatete in data de 6 mai de marele grand reopening. No.1 Dj din Turcia vine la deschidere in Club Marinarul, Emrah Is, iar atmosfera va fi incinsa de Budoar Dancers.
Super petrecere si muzica buna doar in Club Marinarul.

Program BRD de Sarbatori!

0 Comentarii

Unităţile BRD - Groupe Société Générale nu vor avea program de lucru în zilele de duminică, 24 aprilie, şi luni, 25 aprilie 2011. Excepţie vor face agenţiile din incinta supermarketurilor, care vor funcţiona potrivit programului specific fiecărui magazin.
În această perioadă, BRD va rămâne aproape de clienţii săi prin Serviciul Vocalis, apelabil la numerele +4021 302 61 61, 0800 803 803 (gratuit în reţeaua Romtelecom) şi *banca (*22622 - tarif normal în reţelele Orange şi Vodafone). Acest serviciu va oferi toate functionalităţile sale pe 23 aprilie 2011 între orele 8:00 şi 16:00. Pe 24 şi 25 aprilie vor fi disponibile numai opţiunile automate de interogare a soldului şi de consultare a ultimelor operaţiuni aferente contului curent, precum şi serviciul de asistenţă de urgenţă pentru posesorii de carduri bancare. De asemenea, clienţii vor avea la dispoziţie şi serviciile de internet banking şi mobile banking, precum şi cele peste 1.500 de ATM-uri şi 21.000 de POS-uri instalate la comercianţi.

Programul unitatilor Raiffeisen Bank

0 Comentarii

De Sarbatori nu se lucreaza si asta se stie. Ziua de 25 aprilie este declarata zi nelucratoare si in unitatile Raiffeisen Bank, inclusiv pentru Call Center, cu exceptia anumitor unitati din cadrul hypermarket-urilor/mall-urilor. Call Center-ul bancii va asigura asistenta permanenta pentru carduri, serviciul myBanking, Raiffeisen Online si Premium Banking.

Paste Fericit!

0 Comentarii




Sarbatoarea Pastelui este una dintre cele mai importante sarbatori ale omenirii. Iisus Hristos a fost rastignit si a inviat din morti pentru noi, pentru ca sa fim mai buni, mai intelegatori si sa ne iubim. Speranta vine din suflet, iubirea vine din inima, iar Dumnezeu este... sus.




Va dorim ca Iepurasul sa va aduca un Paste cu lumina in suflet si bucurie, iar Dumnezeu sa va aduca intelegere, rabdare si speranta unei vieti mai bune.
Uram tuturor colaboratorilor, cititorilor un Paste Fericit alaturi de cei dragi lor!

Minunea Invierii Domnului!

0 Comentarii

De douăzeci de secole, an de an, Lumina Învierii se aprinde de pe mormântul lui Hristos pentru fiecare şi se răspândeşte în tot Universul, luminându-l şi transfigurându-l. S-a aprins şi anul acesta, iar cei ce aşteaptă mântuirea cântă din adâncul inimii: "Hristos a înviat din morţi cu moartea pre moarte călcând şi celor din mormânturi viaţă dăruindu-le". Prin această cântare îngerească înţelegem că Învierea Domnului este un fenomen care s-a petrecut o singură dată în istorie, dar se actualizează de fiecare dată când retrăim autentic acest moment care recrează lumea. Mai înţelegem că Învierea Lui nu este o reîntoarcere la viaţa terestră, presupunând o a doua moarte obligatorie, asemenea celor care au fost înviaţi de Hristos. Învierea este intrarea în viaţa fără de sfârşit a timpului lui Hristos şi, prin El, a Umanităţii întregi. Hristos a înviat din morţi pentru a conferi omului statutul de "fiinţă pentru înviere", iar evenimentul acesta trebuie trăit în toată dimensiunea lui teologică, liturgica, tradiţională, pentru că toţi oamenii, din toate timpurile şi locurile, pot fi beneficiarii lui.

22 aprilie 2011

Vinerea Neagra

0 Comentarii
Incediu de proportii in Bacau in vinerea mare.
La un depozit cu materiale de constructii s-a produs un incediu de proportii ( Vasion). Bacaul e in flacari, iar pe toate canalele de stiri vestea a captat atentia. Situatia e sub control iar cei de la ISU ne asigura ca situatia e rezolvabila, nu sunt victime omenesti si asta e ceea ce conteaza.

La aceasta ora bacauanii au vopsit deja ouale, cozonacii aburesc in cuptor iar maine se vor rezolva si ultimele detalii: friptura, drobul, sarmalele. Afara e frig si fum. E insa o seara speciala si fiecare ramane cu gandurile sale indreptate catre sine sau spre ceilalti...Sfanta Sarbatoare a Invierii Domnului e aproape, prilej de renastere sufleteasca si bucurie crestineasca...

Lumina Sfanta vine la Bacau

0 Comentarii

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, o delegaţie a Eparhiei se va deplasa la Aeroportul din Suceava, în seara zilei de 23 aprilie, pentru a lua din Lumina Sfântă adusă special de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, informează epr.ro. În jurul orelor 22.00, delegaţia de preoţi va sosi la Centrul Eparhial de la Roman, unde va fi întâmpinată de Preasfinţitul Ioachim, înconjurat de preoţi şi diaconi, precum şi numeroşii credincioşi care vor asista,ca în fiecare an, la slujba din noaptea Învierii. În acordul cântării 'Lumină lină', felinarul special purtând Lumina Sfântă, va fi dus pe altarul catedralei arhiepiscopale. De acolo, Preasfinţitul Episcop Ioachim o va oferi tuturor celor care vor sosi, părinţi protopopi sau preoţi reprezentanţi, pentru a o duce mai departe, până la miezul nopţii, în parohiile pe care le reprezintă.
„Rugăm pe Bunul Dumnezeu ca lumina lui Hristos să lumineze peste toţi, ca toţi să fie devină purtători ai mesajului învierii în lumea aceasta care a început să devină din ce în ce mai întunecată, deoarece se îndepărtează de lumina lui Hristos”, a afirmat Preasfinţitul Episcop Ioachim Băcăuanul.

Daruri de la Iepurasul Crucii Rosii Bacau

0 Comentarii

Ca în fiecare an, în preajma sărbătorilor pascale, Crucea Roşie Bacău desfăşoară campania Caravana Iepuraşului pentru a aduce bucurii şi suprize plăcute către 75 de familii nevoiaşe, 70 de persoane vârstnice şi 92 de copii din jud. Bacău cât şi din localităţile Oneşti, Coloneşti,Oituz, Comăneşti, Moineşti.
Anul acesta, voluntarii l-au ajutat pe Iepuraşul de la Crucea Roşie Bacău să împartă 70 de pachete pentru vârstnicii asistaţi din cadrul proiectului "Îngrijiri la domiciliu", proiect finanţat de CL.
Astfel, cu sprijinul BCR (donaţie în bani), Inan (donaţii săptămânale de pâine şi donaţii de cozonac) şi Danone (donaţie de produse lactate) dar şi cu sprijinul populaţiei băcăuane care a donat prin intermediul Băncii de Alimente s-a dorit readucerea unor clipe de bucurie şi momente liniştite de sărbători fără grijile de a nu avea ce pune pe masă.

Clopotul Intregirii

0 Comentarii


Data de 27 martie 1918 ramane in istorie ca fiind ziua cand oamenii au spus ca ''Basarabia este pământ românesc!''.


Această dată a însemnat pentru românii de pretutindeni ziua în care au putut striga că sunt cu toţii fraţi şi fac parte din aceeaşi ţară (Basarabia s-a unit cu România).
Inspectoratul Scolar al Judetului Bacau, Departamentul pentru elevii basarabeni din cadrul Consiliului Judetean al Elevilor, Despartamantul ASTRA "Vasile Alecsandri" Bacau si Casa de Cultura "Vasile Alecsandri" Bacau au organizat vineri, 25 martie 2011, incepand cu ora 14:30, spectacolul "Clopotul Intregirii" desfasurat sub egida campaniei, "Basarabia, pamant romanesc".
Evenimentul a început cu o prezentare video menită să informeze publicul despre faptele istorice petrecute de la prima unire sub Mihai Viteazul (1600-1601) până la cedarea Basarabiei, Uniunii Sovietice(1940).
Interpretarea imnului „Deşteaptă-te, române!” de către Ansamblul coral al Colegiului Naţional „V. Alecsandri” Bacău, acompaniat de soliştii Bogdan Savin şi Alice Moaleş, a ridicat publicul în picioare. Invitatul special al evenimentului a fost domnul profesor doctor Ioan Mitrea, care a vorbit despre drama basarabenilor „rupţi” din ţara natală şi „aruncaţi” într-un colţ de Rusie, dramă care ar fi trebuit să reprezinte şi drama românilor-fraţi.
Profesorul a expus o sinteză foarte interesantă cu privire la faptele petrecute şi a lămurit problema „unirii şi dezunirii”(anexarea şi cedarea Basarabiei), citându-l pe Vasile Pârvan într-o scrisoare către N. Iorga: „Asupra noastră planează blestemul dezunirii”. De asemenea, a fost accentuată ideea fraternităţii: „Avem inimile însângerate, dar nu deznădăjduite(...). Nu ne vom uita fraţii niciodată!”(Nicolae Iorga). Şi Pavel Codreanu, şeful Departamentului Tinerilor Români din Basarabia, pledează pentru „Basarabia, pământ românesc!”

Poliţiştii băcăuani solidari celor aflati in nevoie

0 Comentarii




Paştele este cea mai importantă sărbătoare creştină, păstrându-şi până în prezent farmecul şi semnificaţia. Cu ocazia sărbătorilor pascale şi în spiritul conceptului de apropiere de comunitate, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău a dorit să vină în sprijinul cetăţenilor cu o situaţie materială precară, contribuind cu sume de bani, în vederea cumpărării şi oferirii de cadouri tradiţionale.
Astfel, poliţiştii băcăuani au fost prezenţi astăzi în locuinţele unor cetăţeni din municipiul Bacău şi din municipiul Moineşti şi au împărţit daruri tradiţionale cu gândul de a aduce puţină bucurie celor aflaţi la nevoie.
"În aceste zile de mare praznic creştinesc, noi, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău ne străduim să aducem semenilor noştri bucuria de a trăi în linişte şi siguranţă socială, iar prin cuvânt şi faptă, să fim ucenicii oneşti, fermi şi devotaţi ai biruinţei binelui şi dreptăţii".




Frumoase purtari, oare nu asa se mai iarta si din pacate?

Sarbatori de Paste in siguranta!

0 Comentarii

În perioada Sărbătorilor Pascale poliţiştii băcăuani vor fi la datorie pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, patrimoniului acestora, precum şi pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.
În perioada Sărbătorilor Pascale în tot judeţul Bacău vor avea loc manifestări religioase şi culturale, inclusiv în aer liber, la care vor participa numeroşi cetăţeni, activităţi care impun adaptarea corespunzătoare a activităţilor desfăşurate de structurile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.
Pentru perioada 23-25 aprilie, pe lângă dispozitivul curent, IPJ Bacău a luat o serie de măsuri suplimentare, astfel, aproximativ 450 de poliţişti vor acţiona zilnic pentru a asigura desfăşurarea în condiţii corespunzătoare de ordine şi siguranţă publică a manifestărilor specifice acestor sărbători.
În ziua de 24 aprilie,împreună cu jandarmii şi pompierii, poliţiştii vor fi prezenţi în zona lăcaşelor de cult în vederea prevenirii manifestărilor antisociale şi a oricăror evenimente nedorite.
Pe drumurile publice se va asigura prezenţa activă a agenţilor de poliţie rutieră, pe principalele artere pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei în marile oraşe şi pe principalele căi de comunicaţie spre zonele turistice şi de agrement.

Pentru mai multă siguranţă în această perioadă, poliţiştii vă recomandă următoarele:

-Când plecaţi la slujba de Înviere sau dacă petreceţi Săbăorile Pascale într-o altă localitate, apelaţi la o cunoştinţă sau un vecin de încredere să vă supravegheze locuinţa. Lăsaţi-le un număr de telefon unde puteţi fi găsit.

-O lumină lăsată aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune pot deruta eventualii musafiri nepoftiţi.

-Proprietarii apartamentelor situate la parter sunt sfătuiţi să nu lase pe timpul nopţii geamul de la baie deschis.

-Înainte de a pleca la biserică, asiguraţi-vă că nu aveţi asupra dv. bunuri de valoare. Ţineţi banii, portofelul cu acte în buzunarele interioare ale vestimentaţiei. Buzunarul de la spatele pantalonilor ispiteşte infractorii!

-Evitaţi să circulaţi pe străzi lăturalnice, prost iluminate şi izolate. Încercaţi , pe cât posibil, să vă deplasţti în grup.

-Nu rămâneţi indiferent dacă sunteţi martor la comiterea unei infracţiuni;Reacţia publică imediată dezarmează infractorii. Nu uitaţi că puteţi fi oricând în postura de victimă şi atunci v-aţi dori să vă sară cineva în ajutor.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să sesizeze deîndată poliţia atunci când viaţa, sănătatea, siguranţa bunurilor lor sau ale altora sunt puse în pericol, la apelul gratuit de urgenţă 112. De asemenea, contăm pe sprijinul populaţiei în a observa şi sesiza aspecte care pot fi relevante pentru munca de poliţie.

Se prelungeste vacanta pentru elevi!

0 Comentarii


Ministrul Educatiei si Cercetarii a decis ca elevii sa se intoarca la cursuri in data de 27 aprilie, nu in data de 26 aprilie cum era stabilit. Asadar, elevii vor recupera materia aferenta din ziua de 26 aprilie pana la sfarsitul semestrului.


Oricum, multi intentionau sa lipseasca, s-au invoit din timp, asa ca initiativa a venit firesc...

Circul Praga la Bacau!

0 Comentarii

Artişti cu nume mari din Europa, reuniţi sub umbrela circului Praga, vor susţine numeroase spectacole în faţa publicului Băcăuan din 22 Aprilie până pe data de 1 Mai în fiecare zi de la ora 18.00. Sâmbată şi Duminică spectacolele se vor ţine de la orele 15.00 şi 18.00 (in parcarea Hello Shopping Park).

Ziua Pamantului si Google

0 Comentarii

Google sarbatoreste astazi Ziua Pamantului printr-un logo special creat pentru aceasta zi. In fiecare an, ziua de 22 aprilie se sarbatoreste Ziua Pamantului, ziua cand s-a nascut miscarea pentru protejarea mediului inconjurator.
Google ne aminteste de fiecare data de evenimentele importante ale lumii. Educativ...

21 aprilie 2011

Program de Paste la Posta Romana

0 Comentarii
Liber...la felicitari...
Ţinând cont de traficul mare de trimiteri poştale înregistrat în perioada Sărbătorilor Pascale, precum şi de apariţia presei în această perioadă, programul de lucru al subunităţilor poştale este următorul:
-Ziua de 23 aprilie 2011: program normal de sâmbătă;
-Ziua de 25 aprilie 2011: toate oficiile poştale şi subunităţile poştale subordonate acestora vor fi închise.

Acţiunea jandarmilor in aptamana Mare

0 Comentarii

Si cei mici merita o bucurie in suflet de sarbatori. O delegaţie a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Bacău s-a deplasat in data de 21 aprilie la cele trei reşedinţe ale Centrului Rezidenţial „GHIOCELUL”, din municipiul Bacău, unde a împărţit pachete cu dulciuri, fructe şi alte produse utile, aducând bucurie în sufletele celor 51 de copii cu dizabilităţi.
Produsele specifice Sărbătorilor de Paşte au fost cumpărate prin contribuţia benevolă a cadrelor unităţii.
În tradiţia Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău există obiceiul, ca în preajma sărbătorilor, să se aduca bucurie persoanelor suferinde, fie copii sau bătrâni. Omenia, bunătatea şi solidaritatea sunt caracteristice jandarmilor, care încă odată, au putut dovedi altruismul şi spiritul de camaraderie ce îi caracterizează, fiind alături de semenii lor atât de-a lungul anului cât şi cu ocazia uneia dintre cele mai frumoase sărbători ale lumii creştine – Paştele.

Se vand ieftin!

0 Comentarii


Inca o fapta ''buna'' marca Prefectura Bacau. În zilele de 19 şi de 20 aprilie, Prefectul judeţului,Constantin Scripăţ, a oferit pachete persoanelor aflate în nevoi şi copiilor din comuna Huruieşti, (Perchiu) şi comuna Secuieni, (Valea lui Năstase).
Pachetele au conţinut ouă, cozonac, dulciuri, băuturi răcoritoare şi haine. Prefectul judeţului Bacău a dorit să aducă în pragul Sărbătorilor de Paşte un moment de fericire în sufletele acestor copii şi bătrâni, care au o situaţie socială dificilă.


Cata milostenie, sigur era in punga si un calendar cu formatiunea politica si chipul Alesului!