30 noiembrie 2012

Simte romaneste!

0 Comentarii
Echipa MegaBacau ureaza tuturor bacauanilor cu numele Andrei multa sanatate, fericire si multa incredere in fortele proprii! Nu lasati respectul personal in gestiunea altora!
Preluand mesajul postat pe facebook, "...tara lui Andrei nu-i o tara perfecta, nu e o tara fara probleme, dar cu oameni capabili sa-si decida singuri viitorul!"...fiti voi insiva...

Pentru ca Ziua Nationala e aproape, simtiti romaneste si aratati bacauani tarii, ca sunteti romani! Maine parada dedicata zilei de 1 Decembrie va avea loc de la ora 12.00 in centrul orasului.
La multi ani!
"Rostirea precede actiunii"...

Gala neconventionala

0 Comentarii
ActiveWatch și Fundația Motivation România, alături de Fundația Vodafone România și Dedeman, au organizat marți, 27 noiembrie 2012, în Studioul 3 al TVR, cea de-a treia ediție a Galei Persoanelor cu Dizabilități, “Accesibilizați libertatea”.

În cadrul evenimentului, produs în colaborare cu TVR și moderat de Cătălin Ștefănescu, au fost prezentați câștigătorii din acest an ai cursei pentru transformarea României într-o societate deschisă tuturor membrilor săi, cu toate abilitățile de care dispun.

Peste 200 de invitați – printre care ambasadori, angajatori publici și privați, jurnaliști, reprezentanți ai instituțiilor publice și ai organizațiilor neguvernamentale – au onorat atât câștigătorii celor cinci categorii ale competiției*, cât și artiștii care au urcat pe scena Galei. Ca și în edițiile precedente, Gala a fost cadrul în care au fost premiate cele mai creative și îndrăznețe persoane și inițiative de incluziune. La categoria "Porţi deschise" a câştigat Asociaţia Lumina - Casa Hospice Albert.

Christmas Shoe Box

0 Comentarii
Se apropie sarbatorile si orice fapta buna aduce cu ea satisfactie. Putem face o bucurie celor care au nevoie de noi. Programul de voluntariat organizat de Asociatia Lumina, "Christmas Shoe Box" este in plina desfasurare. Anul acesta peste 700 de copii din Bacau, Neamt si Vrancea vor primi cadouri de la Mos Craciun ambalate in, deja traditionalele, cutii de pantofi.

La multi ani, Romania! Premiul tau alaturi de campioni

0 Comentarii
De Ziua Națională, câștigă o întâlnire cu Viitorul Naționalei.

Sâmbătă, 1 decembrie, faci cumpărături din magazinele Selgros și poți să câștigi prin tragere la sorți o excursie de o zi petrecută alături de Gheorghe Hagi și viitorii jucători ai Naționalei României, la Academia de Fotbal din Constanța.

Programul Bancii Transilvania de sarbatoare

0 Comentarii
Unitatile Bancii Transilvania vor fi inchise in zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie.

Agentiile BT aflate in centre comerciale vor avea program special, in functie de programul supermarketurilor respective.

Happy B-Day Kremlin

0 Comentarii
3 ani de distractie, 300 de petreceri, emotii, pasiuni si clipe de neuitat… Artisti romani si internationali, nume de top din showbiz...

Si pentru ca ai fost permanent alaturi de ei, iar fara tine toate acestea nu ar fi existat, iti propunem o seara speciala, un spectacol aniversar plin de culoare, lumina si erotism. FHM cover girl, Miss Bikini Romania, Miss Playboy Romania vin sambata 1 decembrie sa iti prezinte ultima colectie stil VICTORIA’S SECRET, Ionut si Cristi de la Jolie Artists vor urca pentru ultima oara pe cuburi in aceasta seara;

 Dj Rhynno si Silvia secondati de Mc Dylma vor intretine atmosfera. Promotii, flair pe bar, show de lasere si multe alte surprize.

Retro Party in centrul orasului

0 Comentarii
Va asteptam in fiecare sambata seara dupa ora 21:00 la Pub Café du Théâtre sa ne distram pe cea mai buna muzica retro si sa cantam la karaoke.

FIECARE FATA VA PRIMI UN TICHET IN VALOARE DE 10 LEI PENTRU A SERVI O BAUTURA DE LA BAR DIN PARTEA CASEI.

Shot cu Shot All Night Long

0 Comentarii
Sambata 1 decembrie Pub Republic va asteapta incepand cu ora 21.00 cu multe shoturi in trei culori. SHOT cu SHOT cu SHOT...

Petrecem romaneste cu muzica buna si karaoke cu melodii romanesti.

La multi ani, Romania!

0 Comentarii
CONCETATENI ... !!! TARA ARE NEVOIE DE NOI !!! E TIMPUL SA FACEM CEVA PENTRU ROMANIA !!!

E un mesaj mobilizator pe care il condimentam cu distractie...
Dublin Irish Pub Bacau va invita sambata , 1 decembrie 2012 incepind cu ora 21.00: SA PETRECEM PENTRU PATRIE !!! SA BEM PENTRU TARA SI POPOR !!! SA PETRECEM ROMANESTE !!! cu vin fiert , tuica si multa muzica ROMANEASCA.

Party cu Muzica Romaneasca

0 Comentarii
Sambata 1 decembrie incepand cu ora 21.00 sarbatorim in Pub The Stage ziua patriei cu 100% muzica romaneasca si multa distractie. Cine vine la petrecere?

Sarbatoreste Romaneste la Rock It Pub

0 Comentarii
De ziua Romaniei sarbatorim romaneste cu muzica de petrecere, sunculita cu mustar, vin fiert si vodca la promotie la Rock It Pub Bacau.

Patriot Party la Sascut

0 Comentarii
De 1 decembrie, Ziua Romaniei, Club Berlin petrece in stil romanesc pana dimineata alaturi de un invitat surpriza.

INTRARE LIBERA.

PS Episcop Ioachim Băcăuanul cu reprezentantii mass-media

0 Comentarii
La sediul Protopopiatului Bacău a avut loc miercuri, 28 noiembrie, orele 14.00, întâlnirea PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei ROmanului și Bacăului, cu reprezentanții mass-mediei.

Cu această ocazie, Preasfinția Sa a prezentat calendarul creștin – ortodox pentru anul 2013, atrăgând atenția asupra semnelor distinctive, care îl diferențiază de falsurile de pe piață. În centrul ediției 2013 este icoana Sfinților Împărați Constantin și Elena din Catedrala Arhiepiscopală “Cuvioasa Parascheva” din Roman, dat fiind faptul că anul 2013 a fost ales de Sfântul Sinod al BOR ca fiind Anul omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Binecuvantare pentru MAI

0 Comentarii
La biserica „Sfânta Treime” din incinta Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău a avut loc miercuri, 28 noiembrie, cea de a VI-a întâlnire anuală metodică și de specialitate a preoților din cadrul Ministerului Administrației și Internelor, care se desfășoară în fiecare an, conform legislației clerului militar.

După Sfânta Liturghie oficiată de toți cei 18 preoți participanți la acest moment, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a oficiat o slujbă de Te Deum, la care au participat inclusiv cadre militare din Inspectoratului de Jandarmi Bacău, după care a adresat un cuvânt de învățătură și de binecuvântare pentru toți cei prezenți.

10 ani de Parteneriat Strategic între România si Ungaria

0 Comentarii
Ministerul Afacerilor Externe a salutat in data de 29 noiembrie 2012, aniversarea a 10 ani de la semnarea „Declaraţiei privind cooperarea şi parteneriatul strategic româno-ungar pentru Europa secolului XXI”.

 Obiectivul fundamental al Declaraţiei, anume „dezvoltarea calitativă a cooperării, în conformitate cu cerinţele secolului XXI”, a fost elementul centralizator al tuturor demersurilor noastre comune, menite să ne ajute să răspundem adecvat, împreună, provocărilor contextului european şi internaţional din ultimul deceniu.

Parteneriatul Strategic dintre România şi Ungaria reprezintă dezvoltarea naturală a relaţiei de bună vecinătate şi de cooperare între cele două state. Parteneriatul Strategic a contribuit atât la dezvoltarea relaţiilor în plan bilateral, cât şi la valorificarea apartenenţei comune a celor două state la structurile europene şi euroatlantice şi la comunitatea de valori pe care acestea le reprezintă.

160 de ani dupa Nicolae Bălcescu-simbol pentru Ministerul Afacerilor Externe

0 Comentarii
Ministerul Afacerilor Externe a marcat in data de 29 noiembrie 2012, 160 de ani de la trecerea în nefiinţă a lui Nicolae Bălcescu, o figură marcantă în istoria României.

Anul 2012 are o semnificaţie deosebită în istoria Ministerului Afacerilor Externe, fiind momentul aniversării a 150 de ani de la punerea bazelor diplomaţiei române moderne. În acest context, MAE a organizat, în cursul acestui an, o serie de evenimente de diplomaţie publică şi culturală sub tematica „150 de ani de diplomaţie”.

La împlinirea a 150 de ani de existenţă, Ministerul Afacerilor Externe îşi comemorează cu recunoştinţă marile personalităţi istorice ale României, considerând că numai prin promovarea valorilor autentice România îşi poate consolida imaginea şi poziţia pe plan internaţional. Nicolae Bălcescu a rămas în memoria colectivă drept un premergător al diplomaţiei moderne, reprezentant al unei generaţii care şi-a pus amprenta în mod decisiv asupra construcţiei statului românesc. Istoric, ideolog, revoluţionar, luptător pentru idealurile democratice şi patriotice, Nicolae Bălcescu a fost ministrul de externe al Ţării Româneşti, timp de câteva zile, după revoluţia din 11 iunie 1848.

Party in Club MonteCristo

0 Comentarii
In data de 30 noiembrie, Special Guest DJ SERGIO MORATTI va asteapta in Club MonteCristo pentru o super petrecere. Va asteptam, incepand cu orele 22:00, in compania celor mai frumoase animatoare.

Program Cinema la Arena Mall

0 Comentarii
Cinci eroi de legenda -3D 30.11.2012 - 06.12.2012 Program Vineri, Luni - Joi 13:00, 15:00, 17:10 Sambata - Duminica 11:00, 13:00, 15:00, 17:10 CINCI EROI DE LEGENDĂ este aventura spectaculoasă care spune povestea unor eroi cu aptitudini ieşite din comun. Când lumea e ameninţată de Pitch, un spirit diabolic, cinci eroi de legendă trebuie să-şi unească forţele pentru prima dată ca să protejeze speranţele, credinţa şi imaginaţia copiilor din toată lumea. Dincolo de intuneric 30.11.2012 - 06.12.2012 Program Vineri, Luni - Joi 14:50, 17:20, 19:40, 22:20 Sambata - Duminica 12:30, 14:50, 17:20, 19:40, 22:20 Misticismul și superstiția pot oferi oamenilor speranță.

 Dacă există ceva dincolo de lumea noastră și această realitate, ceva ce nu putem vedea, atunci poate că există și o portiță spre un izvor de cunoaștere secretă la care nu au acces decât cei inițiați care pot oferi soluții la probleme care depășesc știința și pregătirea noastră.Bineînțeles în cea mai mare parte escrocii sunt aceia care fac apel la sentimentele noastre și la dorința de a cunoaște misterele universului.Ei însă nu fac altceva decât să manipuleze mulțimile prin talentele lor speciale. Jaf contra cronometru 30.11.2012 - 06.12.2012 Program Vineri - Joi 14:10, 16:20, 18:30, 20:30, 22:30 Will Montgomery este un hoț notoriu, care după ce a fost tras pe sfoară într-un jaf, este trimis la închisoare timp de 8 ani. După eliberare, el încearcă să treacă peste trecutul său întunecat și să reconstruiască relația cu fiica sa Allison. Dintr-o neînțelegere, fiica sa este răpită de către un vechi partener de jafuri, acesta cerând o răscumpărare fabuloasă: 10 milioane de dolari.

Detectivul Alex Cross 23.11.2012 - 06.12.2012 Program Vineri - Joi 18:00, 22:40 Alex Cross, celebrul detectiv psiholog din romanele lui James Petterson, face trecerea pe marele ecran în interpretarae lui Tyler Perry. Neîntrecut în a citi indicii, Alex Cross dă de probleme când în cale îi iese un criminal în serie sadic. Cei doi devin protagoniştii unui joc de-a şoarecele şi pisica, iar curând lucrurile vor deveni extrem de personale pentru detectiv, care va fi împins până la limita moralităţii de şicanele oponentului său. Categoria grea in actiune 23.11.2012 - 06.12.2012 Program Vineri - Joi 17:40, 20:00, 22:10 Un profesor de biologie dintr-un liceu viseaza sa ajunga un luptator renumit de arte martiale pentru a putea strange bani ca sa salveze programul de muzica al scolii. Ho Ho Ho 2 23.11.2012 - 06.12.2012 Program Vineri 12:30, 13:20, 15:30, 17:40, 19:50 Sambata - Duminica 11:20, 13:20, 15:30, 17:40, 19:50 Luni - Joi 13:20, 15:30, 17:40, 19:50 Ema, o fetiţă sătulă de viaţa fără bucurii din orfelinat, are norocul să găsească într-o zi un bilet de loterie câştigător. Tocmai când începea să creadă că visele pot deveni realitate, află că biletul poate fi încasat doar în decurs de o săptămână şi numai de către un adult. Cum în Ioana, singurul adult pe care îl cunoaşte, nu poate avea încredere, Ema pleacă să găsească pe cineva din lista de familii pe care reuşeşte să o ia de la orfelinat. Cu ajutorul bunului său prieten, Cosmin, dar şi al lui Vlad, Ema va învăţa adevăratul sens al conceptului de „familie”, unul pe care niciodată nu îl anticipase.

Atlasul norilor 23.11.2012 - 06.12.2012 Program Vineri - Joi 13:40, 17:00, 20:20 Unul din cele mai aşteptate filme ale finalului lui 2012 este ATLASUL NORILOR, rezultat al muncii de echipă a reputaţilor cineaşti Lana Wachowski, Tom Tykwer şi Andy Wachowski. O dramă intensă şi impresionantă, ATLASUL NORILOR explorează impactul consecinţelor pe care le au asupra oamenilor acţiunile lor, de-a lungul trecutului, prezentului şi viitorului. Argo 09.11.2012 - 06.12.2012 Program Vineri - Joi 15:40 În noiembrie 1979, ambasada americană de la Teheran este asaltată de un grup de islamişti sprijiniţi de ayatollahul Khomeini. 63 de cetăţeni americani sunt luaţi ostatici (şi vor rămâne prizonieri timp de 444 de zile), dar, printr-un noroc nesperat, şase funcţionari ai ambasadei trec neobservaţi. Ascunşi în ambasada Canadei, cei şase îl vor aştepta pe agentul CIA Antonio Mendez, care pune la cale cea mai notorie operaţiune de exfiltrare din ultimele decenii: cei şase vor fi scoşi din Teheran, deghizaţi într-o echipă de producători de film venită să investigheze şansele de a realiza o peliculă SF în deşertul din Iran.

Saga Amurg:Zori de zi -P2 -digital 09.11.2012 - 06.12.2012 Program Vineri, Luni - Joi 13:20, 14:30, 16:50, 19:10, 20:10, 22:00 Sambata - Duminica 12:10, 13:20, 14:30, 16:50, 19:10, 20:10, 22:00 The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 este al cincilea şi ultimul film din seria Twilight, ecranizând a doua parte a ultimei cărţi care continuă povestea cuplului Bella-Edward Cullen. După ce Bella este transformată în vampir de către Edward cu scopul de a-i fi salvată viaţa, noi probleme şi noi legături amoroase apar din pricina lui Renesmee, fetiţa jumătate om, jumătate vampir. Bella descoperă noi puteri şi dă o nouă definiţie vampirilor nou-născuţi, intrigând unii dintre vampiri şi trezind admiraţia în rândul altora. Aceasta este în pericol din cauza marelui clan conducător Volturi, pregătit pentru marea bătălie. Ralph Strica 3D 09.11.2012 - 06.12.2012 Program Sambata - Duminica 12:00 Ralph-Strică-tot/Wreck it Ralph, cea mai nouă animaţie marca Disney, este o comedie delicioasă şi palpitantă inspirată dintr-un joc video al anilor ’80. Ralph a fost întotdeauna în umbra lui Felix-Repară-Tot Jr, personajul principal pozitiv al jocului, care salvează mereu situaţiile critice şi devine astfel eroul preferat al tuturor. Sătul să fie mereu personaj negativ, Ralph preia controlul asupra situaţiei şi porneşte într-o călătorie prin mai multe generaţii de jocuri video pentru a dovedi că merită şi el la rândul său să fie un erou.

Intre doua lumi 09.11.2012 - 06.12.2012 Program Sambata - Duminica 11:10 Adam este un tip aparent obişnuit, într-un univers cu totul special. Are o existenţă modestă, trăind de pe o zi pe alta, dar firea sa romantică îl face să se agaţe de amintirea unei fete pe care a iubit-o la un moment dat, pe nume Eden. Fata provenea dintr-o altă lume, o lume inversată, cu gravitaţie proprie, fix deasupra celei pe care o cunoaştem, dar de neatins. Flirtul lor inocent din copilărie s-a transformat într-o iubire imposibilă, însă când Adam o zăreşte pe Eden la televizor, nimic nu îl va putea opri să o găsească şi să o recucerească. Nici măcar legile sau ştiinţa! Skyfall 19.10.2012 - 06.12.2012 Program Vineri - Joi 21:30 În noua producţie cinematografică, 007: Coordonata Skyfall, loialitatea lui Bond faţă de M (interpretată de Judi Dench) este pusă la încercare atunci când trecutul acesteia începe să o urmărească. Povestea începe cu relatarea ultimelor misiuni Bond, nereuşite, care pun astfel în pericol anonimatul agenţilor secreţi din întreaga lume. Sediul MI6 este atacat, iar M este astfel forţată să mute agenţia. În urma acestor evenimente, autoritatea şi funcţia sa sunt ameninţate de Mallory (interpretat de Ralph Finnes), noul preşedinte al Comitetului de Inteligenţă şi Securitate. În aceste condiţii, M rămâne cu un singur aliat de încredere: Bond. Agentul 007, alături de Eve (Naomie Harris) porneşte în misiune, pe urmele lui Silva (Javier Bardem), ale cărui motivaţii periculoase şi ascunse trebuie dezvăluite cu orice preţ.

Noaptea Reducerilor la Arena Mall presarata de surprize...

0 Comentarii
In fiecare an Arena Mall aduce noutati bacauanilor si multa distractie.

In data de 30 noiembrie toti bacauanii sunt asteptati la Arena Mall pentru o Mega distractie alaturi de: Corina, Akcent si Distincto. Nu va lipsi si moda, Sonia Trifan va incanta pe bacauani cu tinutele ei. Tot atunci reducerile la haine ii vor atrage pe bacauani ca un magnet.

Horatio's B-Day Bash in Zebra Club Bacau

0 Comentarii
MegaBacau va garanteaza o seara de Sfantul Andrei pe cinste!

Zebra Club Bacau & Tech-no-Night prezinta: HORATIO's B-DAY BASH @ Club Zebra : HORATIO / ELCHINSOUL / M-PHUNK / DR. HOUSE BURNER vineri 30 noiembrie ora 23:00.

Scena underground a orasului Bacau e un mediu propice pentru dezvoltarea dj-ilor si producatorilor de muzica locali. Cu o mostenire muzicala ce se intinde de la Raresh , Noidoi , Egal3 precum si multi altii , clubul Zebra isi deschide portile spre fiul ratacitor.... Horatio. Pret bilet: 10 lei

Tequilla Party

0 Comentarii
BOURBON organizeaza vineri o noua petrecere TEQUILA PARTY. DJ Live Ritmuri latino si multa distractie. PREMII: - Shoturi gratis la intrare (rezervare prealabila); - Cine vine cu sombrero primeste o bautura surpriza; - Premii surpriza.

Karaoke Party

0 Comentarii
Super party si super distractie la Maya Caffe impreuna cu DJ CIP. Ca in fiecare vineri va promitem o atmosfera incendiara si multe surprize.

La multi ani Andrei si Andreea!

0 Comentarii
Vineri 30 noiembrie incepand cu ora 21.00 de ziua voastra va "ajutam" sa va cinstiti prietenii cu sampanie sau shoturi din partea noastra. Asa ca.....regruparea....in RePUBlic!

Karaoke Party

0 Comentarii
Vino weekend-ul acesta sa-ti sarbatoresti ziua de nume la Pub Café du Théâtre si noi te ajutam sa-ti potolesti setea cu oferte si bauturi din partea casei.

Discoteque in Pub The Stage

0 Comentarii
Inarmati-va cu usturoi si multa voie buna vineri 30 noiembrie, de Sfantul Andrei in The Stage.

Va asteapta multa distractie si atmosfera incendiara.

Petrecere in Full House Pub

0 Comentarii
Full-House Pub va asteapta vineri 30 noiembrie de Sfantul Andrei si sambata 1 decembrie de Ziua Nationala a Romaniei sa petrecem impreuna cu Formatia Poliphon.

Super Party de Sf.Andrei

0 Comentarii
Manhattan Pub Bacau te invita vineri, 30 noiembrie la o super petrecere inchinata celor ce-si serbeaza ziua de nume si cetatenilor care nu si-au pierdut "feeling-ul" patriotic.

Hai sa dam mana cu mana Cei cu chef de bautura, Ca ne canta Feelings, frate! Hai noroc si sanatate!!

Miss Seasons

0 Comentarii
Vino si sustine-ti favorita la cel mai mare MISS dintre licee. Seasons Romania Onesti va asteapta vineri 30 noiembrie ora 20:00 la un super show ce se va incheia cu un recital al trupei PARLAMENT.

Saint Andrew Party o sarbatoare celebrata cum se cuvine

0 Comentarii
Vineri 30 noiembrie ora 20:00 in Pub s4 (fostul Subway 4) va avea loc o petrecere pentru toti sarbatoritii zilei.

Banii, adunati din vanzarea biletelor, vor fi donati unor familii de Craciun, cu o situatie financiara precara. Una din familiile eligibile este din comuna Colonesti, iar cealalta este din Bacau. Pret bilet: 10 lei.
Plus un parteneriat pe cinste: Invitatii la petreceri si la Patinoarul Gepex Park pentru sarbatoriti!

Nicu Alifantis vine la Bacau

0 Comentarii
Vineri 30 noiembrie 2012 ora 19.00 la Sala Ateneu Filarmonica 'Mihail Jora' Bacau si Concerto Agency prezinta: Nicu Alifantis - "Muzica anilor mei" in concertul 'Simphonicu vol.2' Invitati: Virgil Popescu Razvan Mirica Orchestra de camera a filarmonicii 'Mihai Jora' Bacau Pret bilet: 55 de lei

Petrecerea Usturoiului

0 Comentarii
De Sfantul Andrei, Rock It Pub Bacau va invita in data de 30 noiembrie intr-un loc protejat de usturoi. Ca sa intampinam spiritele rele va propunem un concurs de mancat usturoi cu premii in vin fiert.

Da mai departe!

0 Comentarii
In drum spre locul de munca sau in pauza de masa, sau seara cand iesiti la plimbare, luati orice doriti sa daruiti (exemple: o carte, o jucarie, o ciocolata, un sapun, o punga cu cereale, o cutie cu bomboane, un pachet de cafea, o pereche de ciorapi sau de papuci, etc ), impachetati frumos cadoul si, eventual fara sa va vada nimeni, lasati-l la vedere, intr-un loc public, cu un biletel pe care scrieti: "Cu mult drag pentru oricine are nevoie. Daca poti, ajuta si tu pe cineva fara sa ceri nimic in schimb!"

Capitala Verde a României

0 Comentarii
La începutul acestui an, în cadrul Galei „Capitala Verde a României”, Marius Moga şi Dani Oţil i-au impresionat pe cei prezenţi prin accesoriile eco purtate şi au câştigat plantarea unor copaci în oraşele lor natale. Astfel, cei doi au obţinut promisiunea URBB de a sădi câte 50 de copaci în Alba-Iulia şi Reşiţa, promisiune materializată în toamna acestui an. Gala „Capitala Verde a României”, organizată în luna martie, a premiat cele mai „verzi oraşe” din ţară. Cea de-a doua ediţie a competiţiei a cooptat 13 oraşe care s-au luptat pentru marele titlu, Oradea fiind oraşul care a câştigat competiţia şi dreptul de a purta titlul de „Capitală Verde a României” în anul 2012. Cu ocazia evenimentului, URBB a lansat vedetelor autohtone provocarea de a avea accesorii inedite. Printre vedetele care şi-au arătat sprijinul pentru protejarea mediului şi au purtat un accesoriu eco s-au numărat Andreea Pătraşcu, Florin Grozea, Keo, Alexandra Ungureanu, Mircea Solcanu sau Alma, însă câştigătorii s-au dovedit a fi Marius Moga şi Dani Oţil. Cei doi s-au evidenţiat cu un papion confecţionat dintr-o cutie de bere, în cazul lui Marius Moga, şi cu o insignă dintr-un capac de bere, cea creată de Dani Oţil. Ca urmare a competiţiei, în această perioadă propice plantării, URBB a dăruit celor două oraşe 100 de copaci. Locuitorii din Alba-Iulia au primit cu bucurie cei 50 de tei, care au contribuit la sporirea spaţiului verde din oraş, cu sprijinul lui Marius Moga. „N-a fost uşor să transform o cutie de bere într-un papion, iar apoi să-l port în cadrul unei Gale, însă premiul a fost pe măsură. Acum am un motiv în plus să revin în Alba-Iulia... să-mi văd teii înfloriţi!”, a spus Marius Moga. De asemenea, cu ajutorul lui Dani Oţil, în Reşiţa au fost plantaţi săptămâna trecută 50 de platani. „Oraşul Reşiţa îmi este foarte drag, aşa că provocarea m-a încântat. La primăvară o să avem 50 de motive în plus de bucurie!”, a afirmat Dani Oţil. Toate aceste acţiuni de plantare au fost realizate cu sprijinul autorităţilor locale, Primăria Municipiului Alba-Iulia şi Primăria Municipiului Reşiţa, care au contribuit cu logistica necesară.

Inca o companie a intrat in faliment

0 Comentarii
Dupa ce mai multe companii au intrat in faliment este randul ca inca una sa "dispara" de pe platforma romaneasca. Pagini Aurii SA a intrat in faliment prin procedura simplificata. Judecatorul a stabilit un termen maxim de cinci zile de la data notificarii deschiderii procedurii falimentului pentru predarea gestiunii averii de la debitor catre lichidator, impreuna cu lista actelor si operatiunilor efectuate pana la deschiderea procedurii, precum si intocmirea si predarea catre lichidator, in termen de maxim cinci zile de la intrarea in faliment.

Activitati cultural-educative la Biblioteca

0 Comentarii
Luni, 3 decembrie 2012 Sala de Lectură Fond Documentar şi de Patrimoniu  Alphonse Daudet (1840 - 1897) • Expoziţie de carte cu ocazia comemorării a 115 ani de la moartea scriitorului, realizată de Iulia Lucaci. Holul biblioteci Marguerite Yourcenar ( 1903 - 1987) Scriitoare franceză. • Panou foto documentar cu ocazia împlinirii a 109 ani de la naştere şi 25 ani de la moarte, realizat de Elena Donici. Marţi, 4 decembrie 2012, ora 10,00 – Secţia pentru Copii Activitate în parteneriat cu C.N.”V. Alecsandri”- Bacău, D.G.A.S.P.C. Bacău – Centrul Rezidenţial „Ghiocelul” – C.T.F. „Dragoş Vodă” în cadrul proiectului “SĂ FIM DE FOLOS!” Activitate de debut pentru anul al doilea al proiectului de parteneriat “SĂ FIM DE FOLOS!”, dedicată copiilor de la C.T.F. „Dragoş Vodă” şi Zilei persoanelor cu dizabilităţi  Secţia pentru Copii – prezentare - realizată de Eugen Şendrea.  Vizionarea şi audierea unor materiale audio-video educative.  „ZÂNA ZORILOR” – expoziţie de carte, realizată de Nicoleta Munteanu.  Coordonatori activitate: Nicoleta Munteanu, Eugen Şendrea, bibliotecari – Biblioteca Judeţeană „C. Sturdza” şi Maria Creţu, bibliotecar – Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”. Marţi, 4 decembrie 2012 - Filiala Mioriţa  Vine, vine Moş Crăciun ! • Expoziţie de carte din colecţiile Filialei Mioriţa, dedicată sărbătorilor de iarnă, realizată de Lucica Ababei. Luni, 10 decembrie 2012 Sala de Lectură ZIUA INTERNAŢIONALĂ A DREPTURILOR OMULUI • În data de 10 Decembrie, oamenii şi ţările din întreaga lume sărbătoresc adoptarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului din anul 1948. • Documentul din 1948 este unul dintre primele realizări ale Naţiunilor Unite şi constituie o bază filosofică pentru multe iniţiative internaţionale, fiind un standard comun pentru toate popoarele şi toate naţiunile, datoare să promoveze respectul pentru dreptate şi libertate. • Declaraţia conţine 30 de articole şi este primul document internaţional în care sunt enunţate în mod solemn drepturile şi libertăţile fundamentale ce trebuie garantate oricărei fiinţe umane din întreaga lume. • Expoziţie de carte şi panou documentar cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, realizată de Diana Toma. Secţia pentru Copii  CĂRŢILE CRĂCIUNULUI – expoziţie de carte din colecţiile Secţiei pentru Copii, realizată de colectivul secţiei. Împrumut Adulţi  „Sărbători de iarnă la români” • Expoziţie de carte (etnografie şi folclor) din colecţiile Secţiei Împrumut Adulţi cu ocazia sărbătorilor de iarnă, realizată de colectivul secţiei. Miercuri, 12 decembrie 2012 - Filiala “Ştefan cel Mare” - ora 11,00 Activitate în cadrul proiectului ,,CARTEA –IZVOR AL CUNOAŞTERII" REALIZAT ÎN PARTENERIAT CU ELEVII ŞCOLII GIMNAZIALE ,,MIHAI DRĂGAN,, DIN PROGRAM:  “STEAUA SUS RĂSARE” – scenetă pe teme religioase, spectacol de colinde, participă elevii cls. a IV a B  Expoziţii de felicitări şi obiecte decorative de Crăciun, realizate de elevii clasei a IV a B .  DE CRĂCIUN - expoziţie de carte, realizată de bibliotecar, M.TOFĂNESCU  PARTICIPĂ ELEVII SCOLII GIMNAZIALE ,, MIHAI DRĂGAN,,  COORDONATORI ACTIVITATE : MARIANA PETREA,ADRIANA BLAGA, învăţătoare şi M. TOFĂNESCU , bibliotecar. Vineri, 14 decembrie 2012 – Sala de Lectură Cella Delavrancea (n. 15 decembrie 1887 - d. 9 august 1991) Pianistă, scriitoare și profesoară de pian • Fiica cea mare a scriitorului Barbu Ștefănescu Delavrancea, soră a arhitectei Henrieta Delavrancea şi a Niculinei Delavrancea, membră a cenaclului lui Eugen Lovinescu. • Una din prietenele intime ale reginei Maria a României. • În anul 1909 Ion Luca Caragiale scria despre ea: „Un copil minune, Cella Delavrancea, care domesticește un monstru sălbatic: Arta. (Ion Luca Caragiale, 1909)” • Expoziţie de carte şi panou documentar cu ocazia aniversării a 125 ani de la naştere, realizate de Margareta Duma. Marţi, 18 decembrie 2012 Filiala Bicaz – ora 15,00  Vernisajul expoziţiei de icoane pe sticlă şi expoziţie cu obiecte şi felicitări dedicate Crăciunului, realizate de utilizatorii Filialei Bicaz.  Coordonator activitate - Marinela Ciuchi, bibliotecar. Filiala „Ştefan cel Mare” şi Filiala Bicaz  „ Steluţe sclipitoare”  „Moş Crăciun vine în Ajun” • Expoziţii de carte din colecţiile filialelor dedicate sărbătorilor de iarnă, realizate de Marinela Tofănescu şi Marinela Ciuchi. Miercuri, 19 decembrie 2012 Sala de Lectură Fond Documentar şi de Patrimoniu Spiru Haret (1851 - 1912) Matematician român, astronom, pedagog, reformator al învățământului românesc, ministru (Ministrul Cultelor și Instrucțiunii Publice), academician.  Expoziţie de carte cu ocazia comemorării a 100 ani de la moarte, realizată de Iulia Lucaci. Secţia de Artă Alexandru Ciucurencu (1903 - 1977) Pictor român. • Expoziţie de carte cu ocazia comemorării a 35 ani de la moarte, realizată de Iulia Leteanu.

La multi ani, Andrei!

0 Comentarii
Biserica Ortodoxă îl sărbătoreşte la 30 noiembrie pe Sfântul Apostol Andrei, Cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât, în anul 1995, ca ziua Sfântului Apostol Andrei să fie însemnată în calendarul bisericesc cu cruce roşie, iar în 1997 a fost proclamat Ocrotitorul României. Ziua prăznuirii sale a devenit sărbătoare naţională bisericească, ca urmare a hotărârii Sfântului Sinod din 14 noiembrie 2001. La multi ani si din partea noastra tuturor sarbatoritilor.

29 noiembrie 2012

Concert Live la Rock It Pub

0 Comentarii
Artistul Tica Lumanare va concerta in data de 5 decembrie incepand cu ora 19:00 in Rock It Pub Bacau. In program sunt melodiile sale de suflet si cateva colinde superbe specifice lunii decembrie. Intrarea este libera. Cine doreste poate sa aduca o jucarioara de plus care apoi va fi donata de Craciun unui orfelinat.

Combaterea violentei in sport

0 Comentarii
În perioada 01 – 03 decembrie 2012, efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău vor asigura măsuri specifice pe linia prevenirii şi combaterii violenţei pe timpul desfăşurării unor jocuri sportive de fotbal, astfel: Sâmbătă, 1 decembrie 2012 , ora 11.00 - pe stadionul „Baza Nautică” din municipiul Bacău va avea loc meciul de fotbal dintre echipele A.S. NEGRI – A.S. NICOLAE BĂLCESCU.

Duminică, 2 decembrie 2012, ora 11.00 - pe stadionul din localitatea Siretu judeţul Bacău va avea loc meciul de fotbal dintre echipele A.S. SIRETU – A.S. AGĂŞ. De asemenea, în zilele de 2 şi 3 decembrie 2012, efective din cadrul unităţii vor participa la asigurarea măsurilor specifice de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării partidelor de fotbal dintre echipele : - SPORTING CLUB VASLUI – RAPID BUCUREŞTI (pe stadionul municipal Vaslui, duminică – 2 decembrie, ora 20.30 ); - F.C. OŢELUL GALAŢI - C.S.M.S. IAŞI (pe stadionul Oţelul din municipiul Galaţi – luni – 3 decembrie, ora 18.00.

Jandarmii vor adopta măsuri specifice în scopul prevenirii şi combaterii unor acte şi fapte care pot duce la tulburarea ordinii publice înainte, pe timpul şi după terminarea acestor partide, în zona imediată şi apropiată a locurilor de desfăşurare, restabilirea ordinii publice (în situaţia în care a fost tulburată). De asemenea, premergător şi pe timpul desfăşurării acestor partide de fotbal jandarmii vor desfăşura activităţi specifice de prevenire a violenţei cu ocazia jocurilor şi competiţiilor sportive, activităţi incluse în cadrul proiectului desfăşurat la nivelul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău încă de la începutul acestui an – „CIVILIZAŢIE PE STADIOANE !”

Cultura americana in prim plan

0 Comentarii
Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău a semnat un nou grant cu Departamentul de Stat al S.U.A., prin Ambasada S.U.A. la Bucureşti, cu scopul organizării programului de formare continuă Teaching Civic Concepts and Culture Through English, destinat cadrelor didactice calificate, care predau limba engleză.

El se va derula în perioada 03 - 15 decembrie 2012, la Bacău şi la Sfântu Gheorghe. Programul va debuta luni, 3 decembrie 2012, ora 11.00, la Centrul "American Corner Bacău" şi se va finaliza sâmbătă, 8 decembrie 2012. Participanţii vor primi diplome din partea Ambasadei S.U.A. la Bucureşti. Pentru ca acest program să se desfăşoare la standarde ridicate, odată cu avizarea sa de Ministerul Educaţiei, organizatorii au invitat formatori şi experţi din America, recomandaţi de Departamentul de Stat al S.U.A. şi de Ambasada S.U.A. la Bucureşti: Annette Boyd Pitts - Executive Director of the Florida Law Related Education Association, Inc, Dr. Kathy S. Froelich - Assistant in English Education in the School of Teacher Education şi Erin Crowe - Program Director at The Florida Law Related Education Association, Inc. – S.U.A.

Festivalul National al Sanselor Tale

0 Comentarii
Sub auspiciile Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Casa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacău, prin Centrul Regional de Resurse pentru Educaţia Civică, organizează în această perioadă, pentru al treilea an, cea de a XIII – a ediţie a “Festivalului Naţional al Şanselor Tale”, sub genericul “Mediu social mai sigur pentru o educaţie mai performantă” . Săptămâna educaţiei adulţilor/educaţiei permanente se află sub egida UNESCO – Institutul pentru Educaţie – Hamburg, România numărându-se printre cele 48 de ţări din lume care organizează astfel de activităţi. Astfel, pe plan judeţean, Casa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacău a evidenţiat unităţile, instituţiile de învăţământ şi persoanele implicate, care asigură de altfel continuitatea şi buna desfăşurare a festivalului, coordonat de prof. Lucica Ciupercă, responsabila Centrului Regional de Resurse pentru Educaţia Civică Bacău.

Oficii Postale trag obloanele

0 Comentarii
Poşta Română informează că, în data de 30 noiembrie 2012, Ziua Sfântului Andrei cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României şi în data de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, toate oficiile poştale şi subunităţile poştale subordonate acestora vor fi închise.

Urmare programului anunţat este posibil ca toate trimiterile poştale prezentate în data de 29 noiembrie să înregistreze timpi mai mari de circulaţie, context în care se va acorda o atenţie sporită pentru distribuirea coletelor poştale care conţin alimente. De asemenea, presa cotidiană şi periodică ce va apărea în perioada precizată va fi distribuită în data de 3 decembrie 2012.

Amintiri frumoase cu trenul, fără timp pierdut la coadă

0 Comentarii
CFR Călători şi MasterCard anunţă o nouă campanie promoţională din seria „Amintiri frumoase cu trenul, fără timp pierdut la coadă”, care va avea loc în perioada 1-31 decembrie 2012. Pe parcursul ultimei luni din an, biletele cumpărate online şi plătite cu un card MasterCard sau Maestro sunt cu 15% mai ieftine. Reducerea se aplică la preţul de vânzare de la casa de bilete, 5% fiind acordată de CFR Călători, iar 10% de MasterCard.

Pentru a accesa oferta promoţională, posesorii unui card MasterCard sau Maestro trebuie să intre pe site-ul www.cfrcalatori.ro, la secţiunea „Cumpărare bilete” şi să-şi înregistreze un cont. După ce au completat toate datele necesare, aceştia aleg destinaţia şi confirmă plata cu cardul prin serviciul E-Commerce oferit de Raiffeisen Bank. La final, clientul primeşte pe e-mail varianta electronică a biletului, care nu este obligatoriu de tipărit, pentru că identificarea în tren are loc pe baza ID-ului de bilet sau a buletinului de identitate.

Actualizărea Registrului Agricol în teritoriu

0 Comentarii
Marţi, 27 noiembrie 2012, începând cu ora 11.00, în sala mare a Palatului Administrativ, sub conducerea subprefectului judeţului Bacău, domnul Constantin-Dorian Pocovnicu, a avut loc şedinţa Comisiei de Dialog Social având ca temă de discuţie situaţia actualizării Registrului Agricol în teritoriu.

Analiza efectuată vine în urma controalelor realizate de echipe mixte ale Instituţiei Prefectului-judeţul Bacău şi Direcţiei Agricole, controale finalizate cu 26 de sancţiuni contravenţionale, ceea ce reprezintă un procent de 30% de primării sancţionate din totalul unităţile administrativ-teritoriale verificate. Registrul Agricol este un document de înregistrare de maximă importanţă pentru gestiunea domeniului agricol la nivel naţional, conţinând informaţii detaliate despre: componenţa exploataţiei/gospodăriei agricole, suprafeţele împădurite, suprafeţele arabile şi culturile aferente, suprafeţele cultivate în sere şi solarii, suprafeţele plantaţiilor pomicole şi viticole, suprafeţele de teren irigate, situaţia terenurilor cultivate şi necultivate, evoluţia efectivelor de animale, a utilajelor agricole, mijloacele de transport cu tracţiune animală şi mecanică, utilizarea pesticidelor şi a îngrăşămintelor, construcţiile existente la începutul anului.

Registrul se păstrează atât pe suport de hârtie căt şi în format electronic şi asigură o imagine globală şi unitară a resurselor locale. De asemenea, Registrul Agricol constituie sursa principală de date pentru elaborarea pe plan local a unor politici în domeniile: fiscal, agricol, protecţiei sociale, edilitar-urbanistice, sanitar, şcolar. În baza informaţiilor înregistrate la cererea populaţiei, unităţile adminstrativ teritoriale pot elibera documente doveditoare privind proprietate asupra animalelor şi păsărilor, în vederea vînzării în târguri şi oboare, documente doveditoare în vederea vânzării produselor la piaţă, documente privind starea materială pentru situaţii de protecţie socială. Aşa cum prevede legislaţia ce stă la baza înfiinţării şi funcţionării Registrului Agricol, responsabilitatea întocmirii şi actualizării permanente a acestuia revine primarilor şi persoanelor din cadrul primăriilor cu atribuţii desemnate în acest sens şi care, potrivit informaţiilor venite de la participanţii la întâlnire, deseori sunt „foarte încărcate” având şi atribuţii de casier, referent sau asistent social.

Lipsa personalului calificat pentru completarea şi actualizarea Registrului Agricol conform legii a fost semnalată şi de subprefectul Constantin-Dorian Pocovnicu, care a precizat faptul că situaţia apărută se datorează în principal disponibilizării inginerilor agronomi. Subprefectul a propus ca măsură imediată, până la deblocarea posturilor în unităţile administrativ teritoriale, organizarea de către Direcţia Agricolă de sesiuni de pregătire pentru persoanele cu atribuţii directe.

Expozitie dedicată Eroului Necunoscut

0 Comentarii
Marţi, 27 noiembrie 2012, cu începere de la ora 13.00, la Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” din Bacău, a avut loc vernisajul expoziţiei “Eroul Necunoscut – simbol al eroismului naţional”, organizată de Consiliul Judeţean Bacău în colaborare cu Muzeul Militar Naţional “Regele Ferdinand I”- Filiala Bacău.

La vernisaj a participat consilierul Prefectului, domnul Mihai Bandraburu, preşedintele Asociaţiei “Cultul Eroilor domnul Paul Valerian Timofte, preotul militar Ioan Roncea, comandanţi de arme şi cadre militare ai unităţilor din Bacău, muzeografi autohtoni şi bucureşteni, elevi şi profesori. Evenimentul a fost completat cu programul artistic susţinut de Fanfara militară a Garnizoanei Bacău. Istoria Eroului Necunoscut al României, ca instituţie reprezentativă a eroismului românesc, îşi are originea în anul 1923. Pe pământul eroicelor lupte de la Mărăşeşti, acesta fost desemnat dintre zece sicrie cu eroi necunoscuţi aduse de pe toate fronturile importante din ţară, de către copilul de trupă Amilcar Săndulescu. Eroul Necunoscut este simbolul martirajului şi a jertfei de sine, o emblemă a eroismului colectiv şi însumează, în fapt pe toţi cei aproape 80.000 de soldaţi morţi în Primul Război Mondial în luptele de pe văile şi dealurile Moldovei.

Sanatatea pe ordinea de zi

0 Comentarii
Miercuri, 28 noiembrie 2012, la Palatul Administrativ, sub coordonarea doamnei Elena Volcescu, şef Serviciu Strategii şi Programe în cadrul Instituţiei Prefectului-judeţul Bacău, a avut loc şedinţa lunară a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru problemele persoanelor vârstnice. Întâlnirea a avut ca agendă de lucru supunerea spre analiză şi dezbatere a două subiecte de interes public: starea de sănătate a persoanelor vârstnice din judeţul Bacău şi principalele modificări propuse prin proiectul Legii de organizare şi funcţionare a sistemului sanitar unitar din România .

Principiile care stau la baza noului proiect legislativ sunt: menţinerea controlului statului asupra sistemului de sănătate; garantarea unei reţele publice de asistenţă medicală si asigurarea asistenţei medicale la toate nivelele; garantarea utilizării fondurile colectate numai în sistemul de sănătate; eliminarea monopolului CNAS în contractarea serviciilor de sănătate prin descentralizarea atribuţiilor Ministerului Sănătăţii; contribuţia tuturor cetăţenilor, în mod direct sau indirect, la fondul de asigurări de sănătate; suportarea plăţilor şi a contribuţiilor pentru persoanele defavorizate de la bugetul statului; introducerea unor mecanisme competitive care să stimuleze utilizarea eficientă a fondurilor în sistemul sanitar; definirea pachetului de servicii de sănătate de bază; creşterea accesibilităţii la serviciile medicale şi posibilitatea de alegere a asiguratorului. Noul proiect legislativ îşi propune să reducă dezechilibrul financiar din sistem, să redefinească rolul principalelor autorităţi din sistemul de sănătate românesc şi să asigure utilizarea eficientă şi transparentă a rersurselor financiare, păstrând, pe cât posibil, eforturile contribuabililor în actualele limite.

De asemenea, pe parcursul întâlnirii, reprezentanţii persoanelor vârstnice au ridicat şi alte probleme, legate de buna funcţionare a sistemului medical, cum ar fi: lipsa siguranţei fizice în cabinetele medicilor de familie, chiria prea mare medicii de familie trebuie să o plătească consiliului local, raportul disproporţionat între natalitate şi mortalitate sau starea fizică precară a staţiunilor balneoclimaterice şi a capacităţii acestora de a funcţiona cu personal medical. În acealaşi timp reprez varstnicilor au reclamat lipsa medicilor de gardă pe timpul nopţii la Spitalul Judeţean Bacău, modul nepoliticos în care unii medici discută cu pacienţii lor, lipsa banilor pentru tratamente şi operaţii în cazul celor care, deşi au cotizat la fondul de sănătate, după încheierea activităţii profesionale, nu pot beneficia de serviciile aşteptate. Au mai fost subiect de discuţii blocajele Casei de Sănătate şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în colectarea sumelor restante de la unii concetăţeni, comunicarea defectuoasă a Casei de Sănătate cu clienţii săi privind natura şi cuantumul debitelor restante, precum şi fondul de bani redus alocat analizelor realizate prin intermediul laboratoarelor de analize medicale private şi situaţia aprovizionării cu vaccin antigripal.

Gala Invatamantului Bacauan

0 Comentarii
"Gala Învăţământului Băcăuan", eveniment organizat sub patronajul Primarului municipiului Bacău, Romeo Stavarache, a ajuns la cea de-a şasea ediţie. Aproape 500 de elevi, studenţi şi cadre didactice din unităţile de învăţământ băcăuane vor fi premiaţi pentru rezultatele deosebite obţinute în anul şcolar 2011-2012.

Suma totală alocată de la bugetul local pentru premiere este de 374.300 lei. Elevii vor primi fiecare sume cuprinse între 100 şi 2.500 lei, iar profesorii îndrumători vor fi recompensaţi cu sume cuprinse între 200 şi 2.500 de lei fiecare. Faţă de ediţiile precedente, numărul elevilor şi profesorilor premiaţi a crescut, la fel şi numărul unităţilor şcolare care au avut reprezentanţi la olimpiadele şcolare. Municipiul Bacău este printre puţinele din ţară în care performanţa educaţională este recunoscută public şi recompensată, pentru că administraţia locală pune educaţia pe primul plan. Datorită investiţiilor realizate în ultimii ani de municipalitatea băcăuană atât în infrastructura şcolară, cât şi în stimularea elevilor, prin acordarea de burse şcolare lunare celor mai buni 3.000 de elevi din şcolile şi liceele băcăuane, în anul şcolar 2011-2012 premiile obţinute de elevii băcăuani la concursurile interne şi internaţionale au fost mult mai numeroase.

 Pentru că bursele şcolare stimulează în mod evident performanţa şi competiţia, municipalitatea va menţine şi în anul următor numărul burselor acordate elevilor băcăuani. Premiile se vor acorda: - Elevilor şi profesorilor îndrumători care au obţinut premii şi menţiuni la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale - fond premiere: 123.000 lei,- Elevilor absolvenţi ai clasei a VIII-a care au terminat anul şcolar 2011-2012 cu media generală 10 (zece) - fond premiere: 37.000lei,- Celor mai buni elevi în anul şcolar 2011-2012 din fiecare liceu/colegiu din municipiul Bacău - fond premiere: 15.700 lei,- Directorilor de grădiniţe, şcoli cu clasele I-VIII, licee, colegii din municipiul Bacău, care s-au evidenţiat în managementul educaţional şi dezvoltare instituţională în anul şcolar 2011-2012 - fond premiere: 44.600 lei,- Profesorilor de şcoli cu clasele I-VIII, licee şi colegii din municipiul Bacău, care au obţinut cele mai bune rezultate în promovarea proiectelor şi parteneriatelor educaţionale în folosul comunităţii bacăuane în anul şcolar 2011-2012 - fond premiere: 17.800 lei,- Elevilor şi profesorilor îndrumători de la Palatul Copiilor care au obţinut premii la nivel naţional şi internaţional în anul şcolar 2011-2012 - fond premiere: 10.200 lei,- Celor mai buni studenţi în anul universitar 2011-2012 de la Universitatea „Vasile Alecsandri" din Bacău şi Universitatea „George Bacovia" din Bacău - fond premiere: 6.000 lei. La acest eveniment va fi prezent actorul Mircea Albulescu care va împărtăși din experiența sa de viață, despre importanța studiului și a educației. Ediţiile anterioare, "Gala Învățământului Băcăuan" au fost onorate de prezența actriței Diana Lupescu, a binecunoscutului om de radio Paul Grigoriu, a cunoscutului actor Mircea Diaconu şi a academicianului Solomon Marcus.

Trei proiecte europene pentru Bacau

0 Comentarii
Eduard Hellvig, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău şi Constantin Apostol, directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord Est au semnat in data de 29 noiembrie două contracte de finanţare, cu o valoare totală de 10,9 milioane de euro. Este vorba de reabilitarea infrastructurii urbane, zona Mioriţei - 9 Mai - Vântului - Vadu Bistriţei, şi reabilitarea infrastructurii urbane, zona I.L. Caragiale - Milcov - intersecţie strada Letea. Tot astăzi, în prezenţa oficialilor MDRT şi ADR, municipalitatea a semnat şi contractul de execuţie lucrări pentru Calea Moineşti, obiectiv cu o valoare totală de 8,6 milioane de euro.

Proiectele sunt finanţate prin Programul Operaţional Regional (POR), Axa prioritară 1 - Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere. Domeniul major de intervenție 1.1. Planuri integrate de dezvoltare urbană. Finanţarea europeană pentru aceste proiecte a fost posibilă şi ca urmare a faptului că municipiul Bacău a fost declarat Pol de de dezvoltare urbană. În prezent, municipiul Bacău are în derulare proiecte europene de circa 300 de milioane de euro, gradul de absorbţie fiind de 100%., ceea ce face ca orașul să fie considerat un model de bune practici în acest domeniu.

Bilantul preventiei rutiere

0 Comentarii
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au continuat activităţile pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, în cadrul acţiunii desfăşurată la nivel naţional în perioada 26-28 noiembrie şi coordonată de Direcţia Rutieră şi Direcţia de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R.

Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat, în judeţul Bacău, activităţi pe linia prevenirii şi combaterii producerii evenimentelor rutiere, precum şi pentru reducerea victimizării pietonilor. În urma abaterilor constatate, poliţiştii au întocmit 4 dosare penale, au aplicat 440 sancţiuni contravenţionale în valoare de 65.040 lei, din care 74 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 51 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, 100 pietonilor care au traversat strada neregulamentar, 16 pentru pentru neacordare de prioritate şi 3 pentru depăşire neregulamentară. Totodată au fost reţinute 8 certificate de înmatriculare, iar unui număr de 24 de conducători auto le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Karaoke Party!

0 Comentarii
Vino weekend-ul acesta sa-ti sarbatoresti ziua de nume la Pub Café du Théâtre si noi te ajutam sa-ti potolesti setea cu oferte si bauturi din partea casei.

Ziua Natională a României

0 Comentarii
Ziua de 1 decembrie reprezintă, pentru toţi românii, un moment aniversar, o sărbătoare a noastră, a tuturor dar şi un prilej de aducere aminte a Marii Uniri din anul 1918, etapă de mare însemnătate în dezvoltarea istorică a poporului român şi a României contemporane.

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României , în ziua de sâmbătă, 1 decembrie 2012, jandarmi din cadrul unităţii vor participa la ceremonialurile militar - religioase care se vor desfăşura în municipiile Bacău şi Iaşi cu prilejul acestui eveniment (detaşamente de defilare): În municipiul Bacău – ora 10.00, Cimitirul Central; ora 12.00 – Piaţa Tricolorului. În municipiul Iaşi – ora 10.00, Piaţa Unirii.

Activităti prilejuite de Ziua Natională a României

0 Comentarii
Joi, 29 noiembrie, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău s-au desfăşurat activităţi dedicate Zilei Naţionale a României. După săvârşirea de către preotul unităţii a unui Te-deum în memoria eroilor jandarmi căzuţi la datorie, a avut loc adunarea festivă a cadrelor unităţii, în cadrul căreia au fost acordate o serie de recompense pentru activitatea desfăşurată în anul în curs (mulţumiri, felicitări, citare prin ordin de zi). În cadrul manifestării, s-a desfăşurat un simpozion în cadrul căruia a fost evidenţiat rolul Jandarmeriei la constituirea statului naţional unitar român şi au fost prezentate aspecte privind însemnătatea zilei de 1 Decembrie 1918. Sâmbătă, 1 decembrie, efective din cadrul inspectoratului vor asigura măsurile de ordine în timpul desfăşurării ceremoniilor militare şi religioase organizate în mai multe localităţi din judeţ, Oneşti, Moineşti, Comăneşti, Tg. Ocna, comuna Poduri, unde vor depune coroane şi vor constitui gărzi la monumentele eroilor. În municipiul Bacău, jandarmii vor participa la activităţile festive care se vor desfăşura la Cimitirul Eroilor şi în Piaţa Tricolorului.