31 decembrie 2016

Trăieste sănătos!Alimentele Bibliei

0 Comentarii
Biblia ne oferă numeroase informaţii despre alimente şi reguli de nutriţie sănătoase. Aceste alimente simple şi aparent modeste pot asigura o hrană completă, stau la baza unei alimentaţii sănătoase şi fac subiectul emisiunii de mărci poştale „Trăieşte sănătos!”.
Deoarece, în ultimii ani s-a acentuat tendinţa de întoarcere la natură şi, în general, la produsele naturale, se impune şi adoptarea unui regim alimentar care să asigure o hrană completă pentru menţinerea energiei organismului, fără să ducă la slăbiciunea trupului şi a sufletului.
Dumnezeu, adresându-se poporului ales îi spune: „Că Domnul Dumnezeul tău te va duce într-o ţară […] în care se află: grâu, orz, viţă de vie, smochine şi rodii; […] unde sunt măslini[…]” Deuteronom 8: 7-9
Folosirea cerealelor încă din cele mai vechi timpuri este amintită şi în Biblie. În credinţele străvechi, pâinea avea atributul unei fiinţe vii, fiind socotită uneori chiar întruchiparea lui Dumnezeu.
Grâul, făina, aluatul şi pâinea sunt încărcate de sensuri şi simboluri pe cât de vechi, pe atât de actuale, fiind, după caz, semn de bucurie şi belşug. În timpurile biblice pâinea era făcută din făină de grâu sau de orz. Ambele cereale, bogate în vitamine, în celuloză şi în fibre sunt simboluri ale vieţii şi ale renaşterii şi constituie hrana esenţială şi primordială, atât pentru oameni, cât şi pentru animale.
Smochinul este menţionat de mai multe ori în Noul Testament, dar şi în Vechiul Testament. Referirile biblice la smochin sunt simbolice şi subiect al multor interpretări.
Biblia atestă valoarea de aliment nutritiv a smochinelor, dar şi pe cea de remediu medical. Ele pot fi consumate atât proaspete cât şi uscate şi conţin un nivel foarte ridicat de potasiu.
Din cele mai vechi timpuri, rodia a fost folosită în scopuri medicinale datorită proprietăţilor sale uimitoare. Rodia a fost şi este socotită un simbol al sănatăţii, fertilităţii şi vieţii veşnice.
Bogate în antioxidanţi, aceste fructe, cărora li s-au atribuit calităţi curative încă din Antichitate, ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui şi la întărirea sistemului imunitar. Rodiile sunt folosite ca ingredient pentru băuturi sau mâncăruri în multe ţări şi florile rodiului se folosesc în medicina tradiţională pentru efectul lor astringent.
Populară în întreaga lume, viţa de vie este un simbol  al vieţii, al sănătăţii, dar mai ales al bucuriei. În Biblie întâlnim multe referiri la viţa de vie şi la vin, toate având înţelesuri adânci, încărcate de simboluri.
În cultul creştin, vinul din struguri, prefăcut la Sfânta Liturghie, în Sângele lui Hristos reprezintă izvorul vieţii.
Vinul, alături de pâine, miere şi ulei este considerat un aliment de bază, simbol al bogăţiei.
Pe lângă gustul foarte bun, strugurii sunt alimente minune pentru organism. Vitaminele şi mineralele fac din struguri o opţiune benefică sănătăţii şi, de aceea, este indicat să fie consumaţi cât mai des.
Măslinul este considerat „arborele veşnic roditor” fiind un arbore cu o durată de viaţă extraordinară, având o uimitoare putere de regenerare, rămânând de-a lungul timpului un simbol al păcii, al înţelepciunii şi al purităţii.
Considerate unele dintre cele mai nutritive fructe, măslinele sunt şi adevărate medicamente. Măslinele, fructe verzi, cărnoase, care devin negru-violet în momentul când sunt coapte, conţin puţine glucide, fiind o sursă excelentă de acizi graşi monosaturaţi. De aceea pot constitui o gustare uşoară şi delicioasă, dar pot fi folosite şi ca ingrediente pentru diferite mâncăruri.
Întrucât din fructele măslinului se produce un ulei bogat şi vâscos care poate fi ars în lămpi pentru ritualurile religioase, măslinul era socotit sacru. Folosit zilnic în alimentaţie, uleiul de măsline reduce riscul bolilor cardiace şi este recomandat şi în curele de slăbire.

Stele de aur ale scenei si ecranului

0 Comentarii
Cu o viaţă dedicată scenei de teatru şi platourilor de filmare, pentru care au fost răsplătiţi cu aplauze, numeroase premii şi diplome, actorii români şi-au câştigat respectul şi atenţia publicului. De acum vor rămâne mereu în memoria celor care i-au apreciat pentru talentul şi dăruirea cu care îşi fac meseria.
În semn de respect şi preţuire pentru Maeştrii scenei româneşti, Romfilatelia continuă proiectul dedicat acestora, prin emisiunea Stele de aur ale scenei şi ecranului (II).
Adela Mărculescu, actriţă de teatru, film, radio şi televiziune, distinsă Doamnă a artei româneşti, iubitoare de poezie, dovedind credinţă şi credibilitate în fiecare rol interpretat, se poate lăuda cu sute de reprezentaţii în piese de teatru pe scenele cele mai importante din Bucureşti şi din lume, precum Brazilia, Italia, Austria, Israel, Las Vegas, California şi Canada.
S-a născut la Aiud în anul 1938, iar în anul 1959 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti, clasa profesorului Alexandru Finţi.
Este societar de onoare al Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, din 2002, Artistă de Onoare a filmului românesc, a participat la numeroase manifestări internaţionale, la recitaluri de poezie în Italia, Ungaria, Senegal, Rusia şi Germania. I-a fost acordat titlul de cetăţean de onoare al ­municipiului Bucureşti în anul 2001 şi al oraşului Aiud în anul 2006.
Este deţinătoarea a numeroase premii, distincţii şi decoraţii dintre care amintim: Medalia „Meritul Cultural”, premiată pentru spectacolul Teatrului Naţional „Poezie, Muzică şi Dans”, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer.
A fost răsplătită cu Premiul I şi titlul „Laureat” pentru rolul „Adela” din filmul „Un oaspete la cină”, premiul pentru rolul „Ioana Boiu”, premiul pentru ­valorificarea scenică a poeziei lui Lucian Blaga, premiul pentru Oscar românesc la Tel Aviv în anul 2000, încununând cariera sa cu Premiul special pentru întreaga activitate – BEST International Film Festival a cincea ediţie, România 2009.
La data de 4 martie 2016, Adela Mărculescu a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Bucureşti.
Florina Cercel, apreciată actriţă de teatru şi film din România, s-a născut în anul 1943, la Piatra-Neamţ. Talentul exploziv, forţa dramatică şi maniera unică de interpretare au cucerit publicul cu fiecare rol atribuit. A terminat Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti la clasa profesorilor Jules Cazaban, Cornel Todea şi Victor Moldovan, promoţia 1964.
A debutat la Teatrul Dramatic de Stat din Galaţi, în anul 1964. Din 1965 a devenit actriţă de referinţă a Teatrului Naţional din Timişoara, unde va rămâne până în 1972.
Din 1973 devine actriţa Teatrului Naţional din Bucureşti, unde va cunoaşte consacrarea.
În cinematografie debutează în 1970, de atunci fiind o prezenţă constantă atât pe marile ecrane cât şi în televiziune.
Este deţinătoarea Premiului UNITER pentru cea mai bună interpretare feminină din 1990 în realizarea rolului Vassa Jeleznova din „Vassa Jeleznova” de M. Gorki, iar în 2002 primeşte Premiul Ministerului Culturii şi Cultelor pentru cea mai bună actriţă a anului în rolul Anna Andreevna din piesa „Revizorul” de N.V. Gogol.
În anul 2002 a fost decorată cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler şi devine societar de onoare al Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti.
Anul acesta, doamna Florina Cercel a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului.
Ilinca Tomoroveanu, o artistă iubită a ecranului şi teatrului românesc, este născută în anul 1941 la Bucureşti. A studiat la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, promoţia 1964, la clasa profesorului Costache Antoniu.
Încă de pe băncile facultăţii debutează în filmul „Mândrie” în regia lui Marius Teodorescu.
În anul 1964, în ultimul an de studii, începe să joace la Teatrul Naţional Bucureşti unde îşi face debutul în spectacolul „Moartea unui artist”, de Horia Lovinescu, în regia lui Horea Popescu.
După debut are o bogată carieră actoricească, jucând atât pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, cât şi în piese de teatru la Televiziunea Română sau în filme. A interpretat de-a lungul carierei roluri importante din dramaturgia românească, în piese scrise de B. Şt. Delavrancea, H. Lovinescu dar şi din cea clasică şi modernă universală, în piese semnate de Lope de Vega, Victor Hugo, F. M. Dostoievski, Lev Tolstoi, Alfred de Musset, Jean Anouilh etc.
În 1990 a devenit membră a UNITER, iar din 1999 este membră în senatul UNITER. Din 1999 este preşedinte de onoare al Fundaţiei Culturale „Zilele Octavian Goga”.
Ilinca Tomoroveanu a fost distinsă pentru activitatea sa cu Medalia Comemorativă „Mihai Eminescu” în anul 2000 şi cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor în anul 2004. În anul 2014, a primit din partea Republicii Franceze Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler.
Din anul 2005 este Director Artistic la Teatrul Naţional din Bucureşti, unde îşi continuă şi cariera de actriţă.

Alexandru Arşinel, preţuit actor de comedie, a avut o contribuţie importantă în cadrul teatrului, televiziunii, radioului şi filmului din ţara noastră. Despre actor se vorbeşte întotdeauna la superlativ şi este văzut ca un maestru al scenei româneşti. A jucat în piese de teatru, emisiuni de divertisment şi teatru radiofonic.
Alexandru Arşinel s-a născut la Dolhasca, Suceava, în anul 1939. În anul 1962 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, din Bucureşti.
Din 1999 este director al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, unde a jucat în numeroase piese de teatru şi music-halluri, cu un succes extraordinar la public, cu sute de reprezentaţii.
Având o bogată activitate în teatru, film, televiziune şi teatru radiofonic, pentru întreaga activitate artistică în teatrul de revistă precum şi cea managerială, i s-au conferit numeroase premii, medalii şi ordine, dintre care menţionăm: Premiul Special „Ambasadorul Teatrului Românesc” la Gala Premiilor VIP pentru management de succes şi pentru activitatea desfăşurată la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, de patru ori pe podium la Categoria „Cel mai bun actor” la Gala „Zece pentru România”.
A fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, apreciat ca unul dintre cei mai de încredere români, fiind recompensat şi cu o stea pe Aleea Celebrităţilor.
Ion Caramitru s-a născut în 1942, la Bucureşti. A absolvit IATC-ul, clasa prof. Beate Fredanov, în 1964. A susţinut licenţa cu rolul Hamlet, personaj pe care îl va relua în regia lui Al. Tocilescu (1986) şi care îl va consacra în topul britanic al celor mai buni 10 interpreţi Hamlet din lume. A realizat peste 100 de roluri în teatru şi în filme, fiind distins cu numeroase premii, ordine şi decoraţii, printre care „Cel mai bun actor al anului” (1975, 1979, 1981, 1985), Premiul „Aristizza Romanescu” (Academia Română), Premiul Criticii (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru), Ambasador Shakespeare (British Council), Actor al Europei (Macedonia), „Nihil Sine Deo” (Casa Regală a României), Ofiţer de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic OBE, Cavaler al Ordinului Literelor şi Artelor (Franţa), Ordinul pentru Merit al României şi al Franţei în grad de Mare Cruce.
A interpretat roluri memorabile în „Luchian”, „Porţile albastre ale oraşului”.
A colaborat cu regizorii Liviu Ciulei, Radu Penciulescu, Stere Gulea, Steven Soderbergh, Costa Gavras. A regizat spectacole de teatru şi operă, în ţară şi în străinătate, precum „A treia ţeapă” de Marin Sorescu, „Bastien şi Bastienne” de Mozart, „Neguţătorul din Veneţia” şi „Othello” de Shakespeare, „Macbett” de Eugen Ionescu, „Evgheni Oneghin” de Ceaikovski, „Tragedia lui Carmen”, adaptare de Peter Brook şi Marius Constant după Bizet.
A fost ministrul culturii (1996-2000), iar din 1990 este preşedinte fondator al UNITER. Începând cu 2005, este directorul Teatrului Naţional din Bucureşti.
Costel Constantin, îndrăgit actor de teatru, film şi televiziune, s-a născut la Galaţi în anul 1942. Este absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, clasa profesor Beate Fredanov promoţia 1964 şi a avut ca lucrare de licenţă personajul Laertes din „Hamlet”.
În anul 1965, debutează pe scena Teatrului Naţional din Iaşi în rolul tânărului călugar, din piesa „Becket” a lui Jean Anouilh.
Pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti se afirmă în anul 1970 cu rolul Nick din piesa „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee.
Nu este întâmplător faptul că, la apogeul talentului, toate datele aveau să-l recomande cel mai potrivit pentru rolul lui Ştefan din „Apus de soare”. Astfel, rolul voievodului a reprezentat pentru Costel Constantin triumful unei mari cariere.
Actor desăvârşit, îşi demonstrează adevăratul talent cu roluri remarcabile, jucate atât în filme cât şi în piese de teatru, ca cele din „Porţile albastre ale oraşului”, „Semnul şarpelui”, „Aşteptând un tren”, „Pepe şi Fifi”, „Nunta lui Crecinski” „Electra – O trilogie antică”, „Iubirile de-o viaţă”, „Zbor deasupra unui cuib de cuci” şi multe altele.
Societar de onoare al Teatrului Naţional din Bucureşti, Costel Constantin face parte din generaţia marilor maeştri ai scenei naţionale.
În anul 2003 a primit Premiul Naţional pentru cel mai bun actor în rolul Vulpenaru din „Crimă pentru pământ”, regia Grigore Gonţa.
Actorii prezentaţi au jucat în sute de spectacole, au fost aplaudaţi de mii de români, iar numele lor vor rămâne în istoria teatrului, a televiziunii şi cinematografiei din România fiind recunoscuţi ca înalţi reprezentanţi ai scenei, prezenţe de neuitat scăldate pentru totdeauna în lumina reflectoarelor.

Obiceiuri de Anul Nou

0 Comentarii
Odinioară, luna decembrie era numită şi Undrea, dar şi Luna lui CojocNingău sau Luna lui Andrei.
În lumea satului românesc, tradiţiile, obiceiurile şi datinile păstrate reprezintă tezaurul naţional nescris şi înţelepciunea populară, în care se unesc practici precreştine şi creştine. Unele dintre acestea s-au uitat, altele însă continuă şi astăzi, iar originea lor o putem căuta în vremurile de demult, când, în general, un moment ce marca un început avea o încărcătură simbolică deosebită.
Lista tradiţiilor şi a obiceiurilor româneşti cuprinde pe lângă colinde, jocuri cu măşti, alaiuri, teatru popular şi dansuri specifice finalului de an. Dintre toate acestea, Romfilatelia prezintă în cadrul emisiunii Obiceiuri de Anul Nou, patru mărci poştale ce redau câteva dintre tradiţiile sfârşitului de an, esenţe ale bogăţiei noastre spirituale.
Pluguşorul este un obicei practicat de români, încă din cele mai vechi timpuri, de sărbătoarea Anului Nou. Această datină agrară, având la origine un ritual sacru de manifestare a dorinţelor unor recolte bogate, are ca subiect munca depusă pentru obţinerea pâinii.
Cunoscut şi sub alte denumiri ca „plugul”, „plugarii”, „uratul” sau „pluguşorul cel mic”, Pluguşorul are un caracter simbolic, având la origine o incantaţie magică.
Copiii sunt primii care pornesc Pluguşorul şi încep a umbla pe la case, primind în schimbul urărilor de an bun, colaci, fructe sau bani. Conducătorul cetei are ca semn distinctiv un baston îmbrăcat în alamă şi cositor, împodobit cu ciucuri coloraţi, reprezentând însemnul autorităţii.
Obicei agrar, structurat după modelul colindelor, Mersul cu Buhaiul este o datină păstrată de sute de ani în satele româneşti. Obiceiul Buhaiului, se practică în ajunul Anului Nou, între asfinţit şi miezul nopţii.
Obiectul în sine, buhaiul, este de fapt o bărbânţă (putină) cu unul din capete acoperit de o bucată de piele de oaie foarte bine întinsă, din centrul căreia atârnă o slimnă (coamă) din păr de cal, ce produce un sunet grav, ciudat şi nemuzical, care aminteşte de mugetul unui taur.
Uneori buhaiul este împodobit şi i se pun coarne de berbec învelite în hârtie colorată, şi ciucuri.
Grupurile de urători poartă costume tradiţionale, căciuli împodobite, bice şi clopoţei, fiind primiţi cu drag de gazde care îi răsplătesc cu mere, nuci, covrigi şi colăcei.
Un alt obicei arhaic care se petrece în Seara Anului Nou este Jocul Ursului, un joc popular cu măşti, cu caracter augural, format din urători deghizaţi.  Puternic, imprevizibil şi crud, ursul este un animal venerat din cele mai vechi timpuri. În folclorul românesc, ursul era împuternicit cu diverse aptitudini protectoare, terapeutice şi meteorologice.
Masca – costum este lucrată din blana unui animal întreg, şi este împodobită la cap cu doi canafi (ciucuri) de culoare roşie.
Jocul Ursului este aducător de fertilitate, iar sunetele fluierului, ale tobelor şi ale tălăngilor vor avea ca rezultat scoaterea căldurii din pământ şi astfel solul va fi mai productiv.
Jocul Caprei este un obicei străvechi, ce se păstrează încă la români şi face parte din tradiţiile de iarnă. În ziua de Anul Nou, prin teatrul folcloric pe care Jocul Caprei îl prezintă trecând printr-un ciclu de „transformări” (moarte, înmormântare, bocete, înviere), participăm în fapt, la un ritual dramatic împletit cu elemente de cult.
Potrivit tradiţiilor româneşti, mersul cu Capra, cât şi primirea urătorilor în fiecare casă de creştini, aduce noroc şi belşug în gospodărie, fiind totodată un obicei important şi pentru agricultorii care considerau jocul Caprei o chemare a forţei divine pentru  atragerea roadelor bogate. Animal de cult, în vechime, capra a fost asociată cultului fertilităţii. Actul ritual al acestui joc simbolizează înmormântarea anului vechi şi renaşterea anului nou.
Obicei de Anul Nou, Umblatul cu Sorcova, este practicat mai cu seamă de copii. Etimologia cuvântului „sorcova”, vine din bulgară de la cuvantul „surov”, care înseamnă „verde crud” şi face referire la ramura verde îmbobocită pe care o foloseau urătorii în vechime.
Pentru urător, Sorcova ţine loc de baghetă magică şi are calitatea de a transmite sănătate şi tinereţe, celui colindat.
Aceste obiceiuri de Anul Nou se practică având convingerea că în anul ce vine, oamenii vor fi mai sănătoşi şi vor avea parte de belşug în hambare, de cirezi şi de livezi încărcate de roade.
Un An Nou cu sănătate, pace şi speranţă de mai bine!

RCS & RDS introduce canale noi in grila de televiziune Digi TV

0 Comentarii
RCS & RDS aduce clientilor Digi TV vesti bune la final de an! Compania va introduce in grila de televiziune Digi TV urmatoarele canale de televiziune: Discovery Channel, TLC, E! Entertainment HD, versiunea HD a canalului HBO2 si Cinemax2.

Discovery Channel va fi disponibil in grila TV de cablu analogic si digital, cat si pe satelit, in pachetul de baza. Discovery Channel este brandul de televiziune din categoria documentare dedicat crearii de continut de cea mai inalta calitate, avand cea mai vasta distributie la nivel global.

TLC va fi introdus in grila TV de cablu analogic si digital, cat si pe satelit, in pachetul de baza. TLC este televiziunea de divertisment si programe documentare dedicata femeilor. TLC prezinta povesti din viata reala, despre familie, calatorii, renovarea locuintei, abordari diverse de look personal, subiecte cu care rezoneaza publicul feminin din intreaga lume.

E!Entertainment HD va fi introdus in grila TV de cablu digital. E! este singura televiziune care difuzeaza in Romania, 24 de ore din 24, programe de divertisment dedicate celebritatilor si culturii pop.

In cadrul pachetelor optionale care cuprind canalele HBO, RCS & RDS introduce HBO2 in format HD atat in pachetul HBO, cat si in pachetul HBO MaxPack. In cadrul pachetului HBO MaxPack va mai fi introdus si noul canal Cinemax2, care ofera o gama larga de filme si seriale produse de marile studiouri internationale, din categoria celor premiate sau favorite ale festivalurilor de film.

Concert Guess Who la Piatra Neamt

0 Comentarii
În perioada 4 decembrie 2016 - 5 ianuarie 2017, centrul municipiului Piatra-Neamț va fi transformat într-un spațiu magic, specific sărbătorilor de iarnă, unde vizitatorii vor putea participa la diferite activități culturale.


Concert Guess Who
Luni 2 ianuarie, între orele 18:00 - 22:00, sunteti invitati la concert!
Participarea la concert este gratuită.

Concert Proconsul la Piatra Neamt

0 Comentarii
În perioada 4 decembrie 2016 - 5 ianuarie 2017, centrul municipiului Piatra-Neamț va fi transformat într-un spațiu magic, specific sărbătorilor de iarnă, unde vizitatorii vor putea participa la diferite activități culturale.

Concert Proconsul
Duminică 1 ianuarie, între orele 18:00 - 22:00, sunteti invitati la concert!
Participarea la concert este gratuită.

Spectacol Revelion 2017 la Piatra Neamt

0 Comentarii
În noaptea dintre ani, Târgul de Crăciun la Neamț va fi martorul unui spectacol grandios cu foc de artificii.
Haideti sa petrecem trecerea in Noul An asa cum se cuvine!

Vescan Live in Club Guest

0 Comentarii
Se spune că face hip-hop şi vine din Cluj Napoca.. Daniel Leonard Vescan este un clujean în vârstă de 29 de ani care şi-a transformat dilemele, experienţele şi trăirile în versuri şi muzică. Totul a început cu trupa Re’Vers, acum 10 ani, dupa care Vescan a ales o carieră solo, cât şi colaborări numeroase cu Puya, Ligia, Camuflaj, Anda Dumitriu, Daniel Nicula (DJ Wicked), Personal, Fely, Cumicu, DJ Twist etc. 
Succesul avea sa vina in 2013, cand lanseaza ”Piesa mea preferata” alaturi de Kamelia Hora. Din acest moment, Vescan devine rapid unul din cei mai ascultaţi şi admiraţi artişti români, cu piese cu mare succes la radio si in cluburi. 
Pregateste-te asadar sa te bucuri pe 7 Ianuarie de o seara speciala, un super spectacol oferit de Vescan! Hituri ca „Tic-tac”, "Fraiero", "Pagini de istorie"„Piesa mea preferata”„In dreapta ta”, „Las-o” sau „Poza de album” , vor rasuna sambata viitoare, live in Guest!

Atmosfera tu o creezi, asa ca bucura-te de ea in Guest!

New Year’s Eve Guest Party

0 Comentarii
Petrece o noapte de neuitat si insoteste-i intr-o poveste plina de emotii, distractie si pasiune, o partitura gandita special sa-ti transmita vibe-ul si energia de care ai nevoie pentru a incepe pozitiv noul an!!

CANAPEA - 100LEI/pers, minim 6 persoane (include pachet bauturi 200 lei, platou aperitiv, prajituri, snacks, sampanie la miezul noptii);

BAR 50LEI/pers (include bon consumatie 20 lei).

Muzica clasica persana la Bacau

0 Comentarii
Turneul naţional "Comorile Persiei"
Concert muzică clasică persană (sufi)

Saeed Dadkhah (Iran) Setar şi voce
Hossein Sanaei (Iran) Vioară, Kamancheh
Sorin Bundă (India) –tabla

În program: compoziţii în maqam Homayoun şi Dashti
Biletele se gasesc la casa de bilete a Salii "Ateneu" . 

New Year's EVE 2017 la Cafea cu Lapte

0 Comentarii
Imagineaza-ti doar: eleganța, strălucire și extravaganta. Costume sclipitoare, o petrecere rasunatoare, fantani de sampanie, distractie fara limite pana in zori. 
Să pășim împreună într-un an mai bun!
Sunteti asteptati la Cafea cu Lapte cu o varietate fascinanta de aperitive reci/calde, un main course principal delicious si free bar.

Revelion 2017 in Club Ponton

0 Comentarii
La cumpana dintre ani , ne gandim mereu la cei care ne sunt dragi si cu care am dori sa petrecem clipe de neuitat.
Nu te-ai gandit inca, unde sa-ti petreci noaptea de revelion?
Cei din Club Ponton iti oferia ocazia sa le fii alaturi!!
Pret: 150 lei/ persoana, ce include:

*Bufet suedez cu un meniu variat, pe toate gusturile
*O sticla de sampanie la 2 persoane
*Alune/Covrigei/Salatini/Fistic
*Dulciuri/Prajituri.

Revelion 2017 in Club The One

0 Comentarii
Muzica live cu Alexandra Anghelache si muzica de club mixata de dj-ul rezident (Loco Dj).

Meniu full (canapea) - 159 lei.
-1 cafea;
-1 suc acidulat 0.25 (cola/fanta/sprite);
-1 apa 0.33 Dorna (plata/minerala);
-1 sticla vin Castel Huniade Alb/ Rose/ 3 long drink;
-100 ml whiskey Jim Beam / 100 ml vodka Russian Standard;
- Platou traditional romanesc;
- Prajituri.

Meniu voucher (fara loc la canapea) - 50 lei.
-2 long drink.

Revelion 2017 la Vitraj Restaurant & Lounge

0 Comentarii
Să pășim împreună într-un an mai bun!

Sunteti invitati să petreceți noaptea dintre ani la Vitraj Restaurant & Lounge! V-au pregătit:

Meniu Festiv | Prăjituri & Tort | Gama largă de băuturi | Entertainment - DJ Iulian Rugină & Mădălina Franciug | Datini și Surprize | Șampanie @ New Year's Eve 2017.

Preț 290 lei/persoană

Revelion 2017 in Club LM

0 Comentarii
Începe numaratoarea inversa!
Tu ce faci de Revelion?!
Cine sta acasa, cine pleaca în vacanta si cine îl face cu cei din Club LM ?!

REVELION 2017 în Club LM !
- Aperitiv (bufet suedez)
- Bautura: OPEN BAR (fiecare bea cât poate si ce vrea)
- Concursuri + tombola cu premii supriza
- Pret: 120 lei/pers
- Amenjarea clubului in format festiv.

New Year's Eve 2017 LP Events

0 Comentarii
Pentru seara trecerii dintre ani,LP EVENTS vă propune o ofertă de nerefuzat,constând într-o petrecere privată,la complexul Royal Garden din Bacău.

Atmosfera va fi întreținută de către :
- DJ-ul Cristi Gradinariu alături de MC Americanu
- Formația de muzica live Marius de la Iasi.
- Dansatoare profesioniste

Raportul calitate-preț este GARANTAT,prețul unui bilet fiind de doar 200 RON.În suma aceasta,distracția este doar un BONUS,invitații beneficiind de tichete de băutură în valoare de 100 de lei,platou aperitiv , șampanie ,foc de artificii,
- Fetele beneficiaza de o reducere,prețul pentru acestea fiind de 180 RON.

SURPRIZA din partea organizatorilor LP EVENTS constă în organizarea unei tombole. Înscrierea fiind foarte simplă,trebuie doar să dai share evenimentului! Vor fi aleși doi câștigători,o fată si un băiat.
- Fata CÂŞTIGĂTOARE va primi cadou un MOET Rosé iar băiatul CÂŞTIGĂTOR va primi un MOET Chandon.

Mega-Revelion 2017

0 Comentarii
WWW.BACAUEVENT.RO va invita la MEGA-REVELION 2017, la Centrul de Afaceri si Expozitii Bacau.
Va veti distra alaturi de Daniela Condurache si Trupa This Cover Band.
~MENIU DEOSEBIT
STARTER
Terina cu brânză si somon
APERITIV
- Bulete din brânză de vaci cu crocant de șuncă Praga
- Salata de icre servit cu lamaie si ceapă
- Tarta cu pate de casă
- Cocktail de creveti
- Bulete din brânză cu mărar
- Frigarui de rosii cherry cu gorgonzola
- Aspic de curcan cu legume
- Frigaruie de muschi file cu măsline si castravete
- Rulada cu piept de pui si legume
- Crochete de pui in crustă de susan si mac
- Caprese
FEL PRINCIPAL
Rulou de curcan, umplut cu bacon si mozzarella, acompaniat cu cioperci, mix de salata, sos gorgonzola și rodie .
~OPEN BAR
~ URATORI.

Revelion 2017 in Bacau

0 Comentarii
Sâmbătă, 31 decembrie, începând cu ora 22.00 sunteti așteptati la scena amplasată în centrul Bacăului (lângă Hotel Moldova) pentru a trece împreună în noul an.

Pe scenă vor cânta Lora, Dorian Popa, artistul de muzică populară Indira și Ansamblul ”Plaiuri Românești” (cântece de petrecere).

Nu în ultimul rând, la trecerea dintre ani, va avea loc un spectacol cu focuri de artificii.

Revelion in siguranta!

0 Comentarii
Peste 250 de poliţişti, suplimentar faţă de dispozitivul curent, vor fi la datorie în noaptea de Anul Nou, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranţa cetăţenilor.
       În perioada 31 decembrie 2016 - 2 ianuarie 2017, peste 750 de poliţişti vor acţiona, suplimentar faţă de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.
       Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, 535 sunt poliţişti de ordine publică, 129 de poliţişti sunt de la rutieră, iar 137 sunt de la celelalte structuri, respectiv: investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.
       Cu prilejul Revelionului, la nivelul judeţului sunt preconizate a se desfăşura 30 de manifestări publice (concerte, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă), la care sunt aşteptate să participe aproximativ 35 000 de persoane.
       De asemenea, poliţiştii vor monitoriza traficul rutier, pe toate drumurile naţionale şi judeţene, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere.

”Nasterea Domnului Hristos – bucuria de a dărui”, la Asociatia ”Sf. Voievod Stefan cel Mare – Hârja

0 Comentarii
Postul Nașterii Mântuitorului Hristos ne-a oferit tuturor prilejul a de fi mai buni, de a dărui și a de face altora viața mai frumoasă. Primind model de la Tatăl Ceresc, trimițând în lume pe Însuși Fiul Său, Cel Unul – Născut, numeroși clerici și monahi, alături de fiii și fiicele lor duhovnicești, au sprijinit asociația de la Hârja, instituție social – filantropică a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, care funcționează cu binecuvântarea și implicarea directă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim.
În atmosfera de mare bucurie a Praznicului Nașterii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, prin grija Preacucernicului Părinte Protoiereu Ioan Bârgăoanu și bunăvoința preoților din cuprinsul Protoieriei Onești și nu numai, pragul Asociației "Sfântul Voievod Ștefan cel Mare - Hârja" a fost trecut de numeroase cete de colindători. Ei sunt cei ce au înțeles sensul postului, bucuria iubirii milostive față semeni și au transmis prin colind și daruri prețuirea lor pentru activitatea desfășurată în centrele sociale ale asociației pentru cei 100 de bătrâni rezidenți, 20 de copii ai Centrului de zi și 20 persoane vârstnice îngrijite la domiciuliu.

29 decembrie 2016

Infiintarea de locuri în crese pentru copiii Bacăului

0 Comentarii
După cele 40 de locuri la creșă date în folosință în luna noiembrie, in data de 28 decembrie au inaugurat o nouă grupă, pentru 20 de copii, aparținând Creșei nr. 9 din cartierul CFR.
Pâna la jumătatea lui 2017, Municipiul Bacău va finanța amenajarea spațiilor necesare funcționării altor 120 de noi locuri pentru creșe, în incinta unor unități de învățământ din Bacău.
Lipsa locurilor la creșe este o problemă cu care băcăuanii s-au confruntat în mod curent în ultimii ani, iar actuala administrație locală depune eforturi pentru soluționarea acesteia.
Investind în copii, investim în viitorul Bacăului!

„OZN”-ul de la intersectia 9 Mai – Bdul. Unirii (Colegiul Economic) va fi demolat

0 Comentarii
Sensul giratoriu de la intersecția străzilor 9 Mai – Bdul. Unirii va fi reamenajat prin eliminarea construcției de peste 3 metri înălțime din centrul acestuia. Așteptată de numeroși conducători auto din Municipiul Bacău, demolarea „OZN”-ului de la Economic va conduce la creșterea siguranței rutiere și la fluidizarea traficului în zonă.
Devenit, în timp, unul dintre cele mai fierbinți puncte pe harta traficului auto din oraș, sensul giratoriu de la Economic s-a aflat la originea mai multor incidente rutiere (ambuteiaje, accidente). Respectând recomandările Poliției Rutiere, am luat decizia de a reamenaja respectivul sens giratoriu. Proiectul privind casarea, demolarea și reamenajarea obiectivului a fost aprobat în ședința din data de 29 decembrie a Consiliului Local.

Asociatia Step a vizitat copiii de la Parohia Fundu Tutovei

0 Comentarii
Sărbătorile de iarnă cu miros de brad și clinchet de clopoței au început în dimineața zilei de 25 decembrie și pentru bunii credincioși din satul Fundu Tutovei, comuna Plopana, Protopopiatul Bacău, când întreaga creștinătate serbează Nașterea Pruncului Mântuitor.
„A venit și-aici Crăciunul !”
Colindătorii, cu mic și mare, au fost prezenți în biserica lor parohială pentru a participa la sfânta Liturghie. Uralele și cânturile lor au fost aduse ca niște daruri oferite de ei Pruncului născut în ieslea Betleemului. Tot acum, comunitatea adunată în biserică s-a bucurat și de prezența oficialităților locale ale comunei Plopana. După oficierea Sfintei Liturghii și citirea scrisorii pastorale a IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, adresată tuturor credincioșilor ortodocși din zona canonic-administrativă, a urmat, în biserica parohială, desfășurarea programului cultural-educațional și social-umanitar parohial “Daruri și haruri ale Pruncului Dumnezeiesc”, ajuns la cea de-a treia etapă, sub genericul „A venit și-aici Crăciunul”. 
De asemenea, Moș Crăciun a adus în dar un laptop unei fetițe din clasa întâi care frecventează cursurile Școlii Gimnaziale din comuna Plopana și care are deosebite rezultate la învățătură, folosindu-i pe viitor la dezvoltarea sa intelectuală în societate și în pridvorul bisericii. Realizarea etapei a fost posibilă prin implicarea unor persoane publice din Bacău sub coordonarea preotului paroh, de ea bucurându-se câteva zeci de copii și tineri care, după ce au colindat pe părinții și bunicii lor, au primit dulciuri și fructe.
„Zâmbește de Crăciun !”
În data de 27 decembrie s-a desfășurat al patrulea și ultimul eveniment din cadrul programului "Daruri și Haruri ale Pruncului Dumnezeiesc".
„Zâmbește de Crăciun!”, eveniment inițiat de către Asociația STEP Bacău și implementat împreună cu Parohia Fundu Tutovei, s-a concretizat în ziua de prăznuire a Sfântului Arhidiacon Ștefan prin donarea de haine, jucării, dulciuri și alte obiecte și lucruri persoanelor din Fundu Tutovei.  "Donează! E ușor să faci bine!" a fost motto-ul sub care s-a desfășurat această campanie social-umanitară. Asociația STEP Bacău este una dintre asociațiile care au inițiat și câștigat titlul "Bacău - Capitala Tineretului în România", iar evenimentul de azi este o primă acțiune în cadrul BCT 2017.
“Ne-am propus ca pe această cale să implicăm tinerii din orașul Bacău în acest frumos gest social-umanitar care a început în urmă cu două săptămâni și se încheie astăzi. Sperăm ca acest eveniment să fie primul dintr-un lung șir și care pe lângă efectul final, acela de a face mai frumoasă viața oamenilor care au nevoie de un sprijin, să fie o cărămidă în construcția comunității băcăuane”, a declarat Alexandru Ciobanu, unul dintre tinerii care au inițiat Proiectul Bacău Capitala Tineretului în 2017.
Gabriel Postolache, vicepreședinte al Asociației Step și unul dintre inițiatorii BCT2017, a declarat : “Asociația STEP vă urează Sărbători Fericite, dar nu doar alături de cei dragi, ci și alături de oameni asemenea copiilor din Fundu Tutovei. Bucuria de a vedea acești copii zâmbind este mult mai satisfăcătoare decât orice cadou primit sau dăruit”.
“Dintotdeauna am fost îndrumați sa ajutăm aproapele nostru, acest lucru fiind ca o datorie morală pe care toți o avem. Astfel, proiectul acesta mă motivează și mă împlinește sufletește. Invităm pe toată lumea să împartă aceeași bucurie cu noi, este ușor să faci bine . În același timp țin să mulțumim tuturor persoanelor care ni s-au alăturat și au făcut donații”, a spus Eliza Naieda Radu Mironică – membru în cadrul asociației băcăuane.
La final, copiii care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură au primit medalii. În urma acțiunii umanitare, peste 60 de copii și 100 de persoane adulte au primit îmbrăcăminte, încălțăminte, cărți, dulciuri, fructe și multe jucării.

Parohia Ortodoxă Lazaret Bacău a derulat programul ”Ajuta-l pe Mos Crăciun”

0 Comentarii
Parohia Ortodoxă Lazaret Bacău, în parteneriat cu Fundația ”Episcop Melchisedec”-Filiala Bacău, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a derulat programul ”Ajuta-l pe Moș Crăciun”, ajuns la a 3-a ediție. Spre deosebire de anul trecut, beneficiarii din acest an au fost copiii din parohiile Fulgeriș (Protopopiatul Sascut) și Odobești (Protopopiatul Bacău), județul Bacău, parohii care, oricât de mult și-au dorit, nu au putut oferi daruri tuturor celor aflați în nevoie. 
Copiii au scris scrisori în care și-au pus speranțele și dorințele, dar din care au răzbătut și cât de mari sunt nevoile și lipsurile lor.
S-a dat ”șfară-n țară” și, oameni buni, ”s-au adunat” mai mulți credincioși din Parohia Ortodoxă Lazaret, dar și din Bacău, care cu multă dragoste și dăruire au luat cel puțin câte o scrisorică și au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a îndeplini visele celor 134 de copii care le-au scris.  

Misiuni specifice la trecerea dintre ani

0 Comentarii
Perioada dintre sfârşitul lunii decembrie 2016 şi începutul lunii ianuarie 2017 este caracterizată de o multitudine de activităţi derulate în spaţiul public premergător si pe timpul sărbătorilor tradiţionale, de referinţă fiind manifestările tradiţionale de Anul Nou la care participă un număr important de persoane, lucru ce impune o prezenţă activă a jandarmilor în toate zonele şi mediile de interes operativ, în scopul asigurării climatului de normalitate publică.
            Astfel, în perioada 31 decembrie 2016 – 2 ianuarie 2017 Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău va executa misiuni specifice de menţinere şi asigurare a ordinii şi liniştii publice în localitatea Oituz, judeţul Bacău, în sistem integrat, cu celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne cu atribuţii în domeniu
            În acest context, în data de 29 decembrie, în localitatea Oituz a avut loc o întâlnire între reprezentanţii comunităţii, ai Instituţiei Prefectului Bacău şi structurilor Ministerului Afacerilor Interne, pentru stabilirea măsurilor specifice necesare desfăşurării în siguranţă a evenimentului. La această activitate au fost prezentate aspecte din actele normative care au incidenţă în organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, în scopul conştientizării faptului că orice manifestare în spaţiul public trebuie să se înscrie în limitele stabilite de lege. Autorităţile au invitat la dialog pe cei prezenţi în vederea identificării celor mai bune măsuri, astfel încât aceste manifestări tradiţionale să se desfăşoare în condiţii de deplină siguranţă atât pentru participanţi cât şi pentru ceilalţi cetăţeni. 
            Legea 60 din 1991 republicată privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice prevede că toate adunările publice trebuie sa se desfãşoare în mod paşnic şi civilizat, cu protecţia participanţilor şi a mediului ambiant, fãrã sa stânjeneascã folosirea normalã a drumurilor publice, a transportului în comun, funcţionarea instituţiilor publice sau private, a celor de învãţãmânt, cultura şi sãnãtate, a unitãţilor economice ori să degenereze în acţiuni turbulente de natură a pune în primejdie ordinea şi liniştea publica, siguranţa persoanelor, integritatea corporalã, viata sau bunurile acestora ori ale domeniului public.
            Pentru aceasta, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău sprijină derularea acestor manifestări asigurând protecţia cuvenită cetăţenilor şi participanţilor la evenimente astfel încât sărbătorirea Anului Nou să fie cu adevărat un prilej de bucurie şi linişte.

    

SIMPOZION: "Decembrie 1989. Imaginea si realitate istorică după un sfert de veac"

0 Comentarii
Luna decembrie a prilejuit, în fiecare an, rememorarea evenimentelor din 1989 care au schimbat  istoria recenta a Romaniei. S-au adaugat, in timp, cantităţi impresionante de informaţii, memorii, documente, dezvăluiri, analize şi sinteze, în tomuri de istorie, conferinţe academice, în media scrisă şi audio-vizuală, fiind repertoriate peste 1.000 de lucrări. În tot acest uriaş efort academic de coletare, selectare şi interpretare a informaţiei devenită istorie, o contribuţie decisivă a avut Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989, din Bucureşti.
Aflată în plin proces de redimensionare a priorităţilor, obiectivelor şi a managementului institutional, marți 20 decembrie 2016, ora 13, Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru”  Bacău a organizat, în parteneriat cu Universitatea ”Vasile Alecsandri” și Consiliul Județean Bacău, prima dintre conferinţele programate pentru acest an şcolar, "Decembrie 1989. Imaginea şi realitatea istorică după un sfert de veac".
                Moderatorul activităţii a fost prof. univ. dr. Gabriel Leahu, director al Casei Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” din  Bacău, manager al proiectului POSDRU „Istoria recentă a României. Pachet educaţional pentru cursul opţional de Istoria recentă a României”, a cărui sustenabilitate este marcată și prin acest eveniment academic,  grupul ţinta fiind profesorii de istorie care au absolvit sau vor absolvi cursul. 
Invitații, care au avut intervenții consistente și au susținut un dialog viu cu participanții (profesori și elevi, cadre universitare, care au umplut până la refuz Aula Universității), au fost prof.univ.dr. Alexandru OŞCA (“Revoluţia din Decembrie şi controversele ei. Argumente pro si contra”) și prof.univ.dr. Constantin Hlihor (”Decembrie 1989. Adevărul istoric şi Adevărul juridic în conturarea imaginii publice a evenimentelor”), ambii de la Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989, din București.
Concluziile dezbaterilor, solid argumentate istoric, au marcat caracterul revolutionar al ”evenimentelor din decembrie 1989”. Da, în decembrie 1989 a început o REVOLUȚIE. În al doilea rând, trebuie să distingem foarte clar între istoria ca spațiu al memoriei și istoria ca știință, bazată pe instrumentele omologate ale istoricului și nu pe impresii, percepții, prejudecăți. În fine, Revoluția ar putea dobândi o nouă dimensiune interpretativă dacă am lărgi abordarea și din perspectiva beneficiarilor acesteia, a modificărilor produse la nivel economic, social, cultural, politic, ideologic, al mentalităților și, de ce nu, al vieții cotidiene.

Istoricul Constantin Hlihor, specializat în studii militare, relaţii international, geopolică şi securitate, a prezentat ultima sa lucrare, “România şi şocurile geopolitice ale războiului rece. 1980-1991, Editura IRDD, 2016, acordând numeroase autografe participanților.

Urbaniada

0 Comentarii
Cea de-a doua ediție a competiției Urbaniada, organizată de ING Bank și The Institute, reunește 41 de aplicanți, care au înregistrat 51 de proiecte ce vizează creșterea calității vieții în 6 orașe sau care își propun realizarea unor aplicații de mobil, a unor platforme online sau dezvoltarea unor tehnologii ce pot contribui la îmbunătățirea spațiului urban. Lista cu finaliștii va fi făcută publică pe 30 ianuarie 2017, după ce se va încheia prima etapă de jurizare. ING Bank va oferi finanțare în valoare totală de 250.000 de euro pentru a pune în aplicare proiectele ce vor fi declarate câștigătoare.
Proiectele înscrise urmăresc creșterea calității vieții în spațiul urban prin diferite modalități: eco-inovație, incluziune socială, lucrări de infrastructură, intervenții temporare, participare publică, spații comunitare sau spații verzi și recreative. Lista completă a organizațiilor și proiectelor participante se găsește pe site-ul www.urbaniada.net. Bugetele necesare implementării proiectelor variază între 15.000 și 100.000 de euro.
Jumătate din proiectele înscrise oferă soluții concrete și punctuale pentru diferite probleme ale spațiului urban din București. Opt proiecte propun soluții pentru Timișoara, șase pentru Cluj, cinci pentru județul Constanța și două pentru Brașov, iar șase își propun realizarea unor aplicații de mobil sau a unor platforme online.
Proiectele înscrise în concurs vor fi evaluate și notate de un juriu format din: Constantin Goagea (Arhitect, director Zeppelin), Iulia Stanciu (Arhitect fondator STARH), Maria Duda (Arhitect, fondator BAZA), Mircea Toma (Președinte ActiveWatch), Vera Marin (Arhitect Urbanist; Președinte Asociația pentru Tranziție Urbană), și din 5 reprezentanți ai Board-ului CSR ING Bank - Mihaela Bîtu (Executive Director, Head Of Commercial Banking), Patricia Andrei (Director, Head Of Human Resources), Cătălin Vasile (Director, Head Of Advisory Channels Management), Iosefina Frolu (Director Corporate Communication), Roxana Colisniuc (CSR Officer).
În prima etapă, jurizarea se va face online, pe baza criteriilor: relevanță, impact, originalitate, fezabilitate, metodologie, buget și sustenabilitate.

1 proiect din Bacău s-a calificat în Semifinala Campionatului de Bine

0 Comentarii
Cea de-a IV-a ediţie a Campionatului de Bine - cea mai amplă competiţie dedicată finanţării organizaţiilor neguvernamentale prin intermediul donaţiilor individuale - se desfăşoară între 6 decembrie 2016 – 15 februarie 2017 pe www.bursabinelui.ro.
Din totalul celor 110 proiecte inscrise în competiție, 54 de proiecte implementate de 44 de organizații non-profit s-au calificat în Semifinala Campionatului de Bine. În această etapă, fiecare proiect trebuie să atragă donații de cel puțin 1.000 de lei, de la 20 de donatori diferiți, în perioada 20 decembrie – 18 ianuarie 2017.
Până în acest moment, proiectele organizațiilor din Campionatul de Bine au atras 21.000 de euro prin intermediul a 1.600 de donații, în doar două săptămâni.
La finalul Campionatului de Bine vor fi recompensate primele 3 proiecte în funcţie de numărul donațiilor și numărul de donatori atrași, premiile constând în dublarea sumei strânse în perioada competiţiei, în limita a 5.000 Euro pentru fiecare proiect câştigător. În cadrul celor trei ediţii anterioare, donaţiile au depăşit suma de 180.000 de Euro, valoarea totală a premiilor acordate de BCR câştigătorilor fiind de încă 45.000 Euro.

Despre proiectul din Bacău

Organizație - Căminul de Bătrâni ASV


Raliul Moldovei Bacau 2017 – etapa in doua campionate europene de raliuri sub egida FIA

0 Comentarii
Cea de-a saptea editie a Raliului Moldovei Bacau, competitie organizata de ACS Rally Spirit sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS) se va desfasura in perioada 17-18 iunie 2017. Incepand cu sezonul urmator, etapa al carui traseu excelent pe macadam si ale carei transmisiuni live pe posturi de televiziune a primit in ultimii ani aprecierile echipajelor romanesti, va face parte din doua campionate europene defasurate sub egida Federatiei Internatinale a Automobilului (FIA), European Rally Trophy si Balkan Rally Trophy.
„Fara sa par lipsit de modestie, consider ca la fiecare editie din cele sase organizate pana in acest an am facut eforturi pentru a imbunatati traseul probelor speciale, mediatizarea competitiei si atragerea unui numar cat mai mare de fani. Iata ca eforturile noastre nu au fost in zadar si editia din 2017 a Raliului Moldovei Bacau a primit validarea FIA pentru a fi inscrisa in doua trofee europene, European Rally Trophy si Balkan Rally Trophy!” a spus Adrian Raspopa, presedintele ACS Rally Spirit, organizatorul etapei de la Bacau.
„Sunt extrem de fericit ca am obtinut aceasta validare dar in acelasi timp si constient de faptul ca ne asteapta un volum si mai mare de munca. Nu ne propunem o participare doar cu titulatura de eveninemt FIA, ci ne dorim ca, impreuna cu autoritatile locale, sa generam un pachet de avantaje pentru concurentii din campionatele europene care sa le surescite acestora interesul pentru editia 2017 a Raliului Moldovei Bacau.” a mai adaugat Adrian Raspopa.

Desi etapa este programata sa se desfasoare peste 6 luni de zile, primele noutati din acest an se prefigureaza de la o zi la alta. „Unul dintre obiective este acela de a reusi sa adunam la start cel putin 10 modele in configuratie R5, clasa superioara pentru raliurile regionale. Cea de-a saptea editie va avea in program doua probe speciale noi, una in jurul Moinestiului si una langa Bacau. De asemenea am inceput sa deseneam si un circuit stradal in centrul Bacaului care va fi conceput pentru spectacol si spectatori.” a dezvaluit Adrian Raspopa.