31 decembrie 2014

La multi ani, 2015!

0 Comentarii
A mai trecut un an cu bucurie, dezamagire, tristete, fericire, bucurie cu gandul ca anul ce vine va fi unul mai bun. 
Cu aceasta speranta si cu caldura in suflet, echipa MegaBacau va ureaza ca anul ce vine sa va aduca tot ce va doriti, multa bucurie, sanatate, impliniri si iubire. Fie ca toate visele pe care le făuriţi în aceste zile magice să se împlinescă şi drumul străbătut pentru realizarea lor să vă aducă bucurie în inimi, iar în case fericire şi belşug.

LA MULTI ANI, 2015!

Invitatie la Passat Driving Days Experience 2015

0 Comentarii
Sunteti asteptati să descoperiti si să testati cel mai de încredere partener de afaceri.
Noul Volkswagen Passat & Noul Volkswagen Passat Variant cu sisteme de asistenţă inteligente. 

Vino în perioada: 10 - 30 ianuarie 2015 la showroom-ul Cybernet Auto Center din Bacau, pentru a face cunoștință cu liderul detașat al clasei sale!

Passat dă dovadă de design şi tehnologie avansate: o simbioză perfectă între confort, eleganţă şi dinamism, pentru cei care ştiu care le sunt priorităţile în viaţă.

A ajuns Mosu si la Motoseni!

0 Comentarii
La Motoseni a fost ultimul Club cu Lipici la care a poposit Mosu in acest an. 
Cu desaga plina, a impartit bucurii pentru aproximativ 100 de copii, inclusiv pentru copiii cu dizabilitati aflati intr-un program special de recuperare, derulat in parteneriat cu colegii de la Centrul Daniel.

La multi ani!

Revelion pe patine in tara

0 Comentarii

Miercuri31 decembrie 2014ora 23:00, la Patinoar Sinaia din Parcul Dimitrie Ghica, va avea loc REVELION pe PATINE by Music Awards TV.

Echipa Music Awards TV va invita la New Year Music Awards Tv Ice Party” sa petreceti un REVELIONnonconformist pe GHEATA, pe PATINE si sa incepeti 2015 in aer liber, patinand si dansand alaturi de Mc NiNODeeJay POSHAnitABolea MarianBianca si multi alti invitati. 

Cei prezenti la REVELION pe PATINE au ocazia sa castige numeroase premii printre care si un SEJUR IN TENERIFE pentru 7 NOPTI.
“Patinoar Sinaia” este un spaţiu care oferă multiple ocazii de petrecere a timpului liber si este deschis zilnic intre orele 09:00 - 23:00. Proiectul prevede organizarea de acţiuni cu caracter sportiv, divertisment, eco-educaţional şi social in jurul unui patinoar mobil de 600 mp. Activităţile care sunt găzduite în acest spaţiu se adresează publicului larg şi urmăresc educarea acestuia în spiritul practicării sportului şi în general, al unei vieţi active, sănătoase, în perfectă armonie cu natura. 

Primaria Sinaia si Patinoar Sinaia ofera Sinaienilor sansa de a se simti cu adevarat cei mai rasfatati locuitori de pe Valea Prahovei. Ei vor avea acces gratuit pe patinoar de luni pana vineri, intre orele 17.30 si 19.00 pe baza actului de identitate.

30 decembrie 2014

Serviciile de comunicare si divertisment Telekom Romania, la Domo

0 Comentarii
Telekom Romania și Domo aduc serviciile de comunicare şi divertisment mai aproape de clienți. Astfel, începând din această lună, 12 magazine Domo găzduiesc un stand Telekom Romania, amplasat în zona de produse audio-video și IT. Mai mult, un consilier Telekom dedicat va sfătui clienții despre cele mai avantajoase pachete de comunicare, conform nevoilor lor.
Prima etapă a parteneriatului include 12 magazine în București (trei magazine Domo situate în Mihai Bravu Kaufland, Iris Mall-Auchan și Domus Mex Băneasa – Feeria) și alte opt orașe: Cluj Napoca (magazinul Domo situat în Polus Center); Constanța (magazinele Domo situate în Maritimo Shopping Center şi City Park Mall); Craiova (magazinul Domo situat în Electroputere Parc); Galați (magazinul Domo situat în Shopping City Galați); Târgoviște (magazinul Domo situat pe str. Lt. Stancu Ion); Ploiești (magazinul Domo situat în Shopping City); Pitești (magazinul Domo situat în Pitești Retail Park) și Sibiu (magazinul Domo situat în Shopping City Sibiu – Promenada Mall).

Întreaga flotă auto a Postei Române, dotată cu GPS

0 Comentarii
Poşta Română va avea, începând cu 1 ianuarie 2015, echipamente de monitorizare GPS pe toată flota auto. Aproape 800 de maşini vor fi echipate cu astfel de module, în urma unei investiţii de aproximativ 400.000 de euro. Până în acest moment, doar 150 de autovehicule ale companiei au fost dotate cu sistem GPS, în perioada 2010 – 2011
Fiecare autovehicul monitorizat, din cele 796 din categoria autoutilitare, va avea câte un modul GPS şi echipament CANBUS, prin care se vor colecta date privind poziţia şi viteza autovehiculului, dar şi parametrii de funcţionare, aşa cum sunt monitorizaţi pe computerul de bord. Din acestea, 390 de autoutilitare destinate transportului de valori vor fi dotate cu butoane de panică şi vor fi dispecerizate printr-un serviciu special autorizat de Inspectoratul General al Poliţiei Române. Prin acţionarea acestor butoane, în caz de atac, va fi alarmat dispeceratul de serviciu al Poliţiei conectat la 112. 

În Departamentul de Transport al Poştei Române va exista un colectiv de monitorizare a întregii flote dotate cu echipamentele GPS. Această activitate se va face printr-un centru de monitorizare cu video-wall şstaţie de control complet echipată. În teritoriu vor fi distribuite 10 unitati PC special destinate acestui scop. Aplicaţia folosită va permite urmărirea şînregistrarea tuturor evenimentelor de pe traseu, putând să genereze rapoarte complete, care să conţină consumul de carburanţi, vitezele medii de deplasare, foaia de parcurs sau rutele urmate”, a declarat GABRIEL DUMITRU, Directorul Direcţiei Logistică a Poştei Române.

Introducerea sistemului GPS pe întreaga flotă auto a Poştei Române va reduce cheltuielile generate de consumul de carburanţi, pe cele cu plata orelor suplimentare ale şoferilor, dar şi pe cele cu reparaţiile, prin controlul vitezei de deplasare. În plus, va reduce timpii de parcurs prin folosirea rutelor optime, fără kilometri nejustificaţişi va creşte siguranţa în exploatare.

Program de sarbatori la Banca

0 Comentarii
Reteaua de unitati a Bancii Comerciale Carpatica va avea program redus de lucru cu publicul in zilele de 24 si 31 decembrie, functionand in intervalul orar 09:00 – 13:00.

In zilele de 25 si 26 decembrie 2014, respectiv 1 si 2 ianuarie 2015, toate unitatile Carpatica vor fiinchise. In restul zilelor din perioada sarbatorilor, si anume 23, 29 si 30 decembrie 2014, toate unitatile bancii vor avea program normal de lucru cu publicul.

...In caz ca nu v-ati reglat  conturile!

2015 - Anul omagial si...anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur

0 Comentarii
La iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în şedinţele de lucru din 29 octombrie 2013 şi 29 septembrie 2014,  Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat ca anul 2015 să fie declarat Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii.    
2015 - Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhiiva constitui subiectul conferinţelor pastoral-misionare semestriale, iar în luna octombrie 2015, la Patriarhia Română va avea loc şedinţa solemnă a Sfântului Sinod în care va fi prezentată o sinteză a evenimentelor organizate în eparhii pe această temă.  

În anul 2015, Patriarhia Română va organiza un congres internaţional dedicat Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii, iar agenţiile de pelerinaj ale Patriarhiei Române vor organiza pelerinaje în ţară şi străinătate la mănăstiri şi în locurile unde au vieţuit mari duhovnici ai Ortodoxiei. 

Concert la Filarmonica 'Mihail Jora' Bacau in ianuarie

0 Comentarii
Anul nou vine in forta si cultural vorbind!...

Duminica 11 Ianuarie 2015
Ora 11.00 Sala "Ateneu"
Concert Simfonic

Dirijor:
Ovidiu Balan
Solist:
Vlad Dimulescu-pian
In program:
Carl Maria von Weber-Uvertura "Oberon"
Piotr Ilici Ceaikovski-Concertul No.1 pentru pian si orchestra
Ludwig van Beethoven-Simfonia a II-a.

Party in Pub S

0 Comentarii
Vineri 2 ianuarie si sambata 3 ianuarie de la ora 21.00, Pub S va invita la un super party.
Intrarea este libera.

Karaoke Night la Bourbon

0 Comentarii
Petrecerile continua in 2015!

Bourbon Bacau va invita joi 1 ianuarie 2015 incepand cu ora 21.30 la Karaoke Night.
 Va asteapta concursuri cu premii, dar si multa muzica buna alaturi de DJ CIP & COMP si AXEL DARIO.

Programul Bancii Transilvania in perioada sarbatorilor de iarna

0 Comentarii
Programul de lucru al sediilor Bancii Transilvania in perioada sarbatorilor de iarna:

  • In datele de 25 si 26 decembrie sediile BT sunt inchise
  • In datele de 1 si 2 ianuarie 2015 sediile BT sunt inchise
  • In 24 si 31 decembrie sediile BT sunt deschise intre orele 9 si 16
  • In 24 si 31 decembrie sediile BT din centrele comerciale sunt deschise intre orele 10 si 17
  • Sucursala BT Italia va fi deschisa in datele de 24 si 31 decembrie intre orele 9 si 13. In restul perioadei programul BT Italia va fi acelasi cu cel al sediilor BT din Romania.

Modalitatile alternative de plata/tranzactii pe care clientii bancii le au la dispozitie sunt urmatoarele:
  • BT24 Internet Banking si Mobile Banking
  • BT24 Facturi
  • Bancomate
  • Facebook Payments (prin BT24 Internet Banking)

Programul unitatilor BRD in perioada sarbatorilor

0 Comentarii
Pe 26 decembrie 2014, precum si pe 2 ianuarie 2015, agentiile din majoritatea centrelor comerciale din tara, precum si cele din Bran si Poiana Brasov, vor fi disponibile pentru clienti.
Agentia din aeroportul Henri Coanda (Visa Tax) va fi disponibila pentru clienti non-stop, pe 25 si 26 decembrie 2014 si 1 si 2 ianuarie 2015.

Pe 25 decembrie 2014 si 1 ianuarie 2015, unitatile BRD, inclusiv cele din centrele comerciale, vor fi inchise.

Unitatile BRD (cu exceptia celor situate in marile centre comerciale si aeroportul Henri Coanda) vor avea program diferit de lucru cu clientii si in zilele de:

  • 24 decembrie 2014, cand programul de functionare va fi 09:00 - 17:00
  • 31 decembrie 2014, cand sucursalele vor fi deschise pana la ora 15 :00, iar agentiile Express, pana la ora 13 :00.

In cele doua week-end-uri din aceasta perioada (27 - 28 decembrie 2014 si 3 - 4 ianuarie 2015), vor functiona doar unitatile BRD din marile magazine, aeroportul Henri Coanda (Visa Tax) si cele din statiunile Poiana Brasov si Bran.

Pe 29 si 30 decembrie 2014, unitatile BRD vor avea program normal de lucru.

Clientii bancii vor avea in aceasta perioada la dispozitie cele peste 1.500 ATM-uri si 24.000 de POS-uri instalate la comercianti.

Revelion 2015

0 Comentarii
Pensiunea Old Town va asteapta intr-o atmosfera incendiara patronata de muzica si antren, muuulta bautura si delicii sofisticat.

Daio Revelion

Masa festiva :
- Aperitiv la platouri traditionale
- Felul I : Somon la cuptor servit cu ,piure asezonat cu pesto si vanata cu topping de mozzarella si sos de rosii
- Felul II : Rolou din cotlet,pui si bacon servit cu cartofi aurii si salata de muraturi
- Desert : Tort festiv de la cofetaria DESERT din MALL

*Open bar (vin,suc,apa plata,apa minerala)
*Artificii
*Tombola
*MENIU SPECIAL PENTRU COPII
*Ring spatios pentru dans (400 mp)
*Parcare pazita (peste 350 locuri)
*Tombola
*GRATUIT spatiul de joaca pentru copii
*Pozitia in sala se face in functie de data inscrierii


Café-du Théâtre organizeaza si in acest an o super petrecere de Revelion!

015 NEW YEARS AMAZING EVE PARTY !
The Last Party Of The Year !!!
Anul acesta s-au decis să va realizeze cea mai maiestuoasă și memorabilă petrecere din an . Au pregătit pentru voi nenumărate surprize legate de entertaimentul serii și nu numai. 
Meniu 4 x 150 ron /pers 
JB & 4 Cola / 2 RedBull 
Vodkă Finlandia /Absolut & 1 Pfanner 
Bufet Suede4z Rece si Cald
Platouri la fiecare masă cu bunătăți Variate și absolut delicioase 
Bufet de fructe și delicii dulci 
Spectacol artificii 
Lampioane 
Șampanie la miezul nopții 
Tortul festiv Coco Caffe & Lounge 


Pentru noaptea de REVELION v-au pregatit o petrecere speciala cu preparate delicioase, foc de artificii, multa distractie asigurata de formatia Art Music si multe alte surprize!!!

MENIU
Antreu
- limba de vita cu sos remulat.

GUSTARE
- trandafir foietaj cu sunca praga;

- piept de rata pe pat de portocala in aspic;

- bulgarasi din branza de capra cu susan si miere de albine;

- carnati vanatoresti;

- muschiulet porc afumat;


- miez de nuca cu gorgonzola;

- salata de fructe de mare;

- crostini toscane;

- rosii umplute cu salata de vinete;
- sos de ardei cu curry.

DORADA cu sos de ardei rosu si fistic cu garnitura de fetucini si spanac.

PIRAMIDA din muschiulet de porc pe pat de bacon cu sos de vin si
garnitura crema de hribi si cartofi la cuptor cu branza dulce.

DESERT Prajitura Monza


OPEN BAR

- apa plata, minerala, pepsi, mirinda, cafea esspreso, vinul casei;

- bautura aperitiv, sampanie “trecere intre ani”


VERTIGO PREMIUM PUB va invita sa petrecem impreuna ultimele ore din acest an.
Vino cu prietenii tai si petrece revelionul alaturi de noi bucurandu-te de oferta care ti se potriveste.

BUFET SUEDEZ:
somon afumat
icre negre pe lamaie
icre rosii
ardei umplut cu branza
rosii umplute cu vinete
barcute umplute cu pate de gasca
frigarui cu rosii cherry mozarella si struguri
mix de masline
prosciutto cu pepene galben si parmezan
feta cu oregano
salam uscut
crochete de cascaval
crochete de peste

PLATOU TRADITIONAL:

carnati de casa
sunca
toba de porc
sorici
ceapa verde
ceapa rosie
pastrama
lebar
muschi tiganesc
chiftelute
cas traditional
caltabos
muraturi
ridichi

DESERT!!!

Petrecerea continua cu : VODKA VIN,
PALINCA, si multe alte surprize din partea casei!


PRET: 150 RON/persoana


PUB S4 BACAU
Str. Nicolae Balcescu nr. 2 - 4

Pretul unui bilet va fi de 20 ron in regim presale (pana pe data de 30 decembrie inclusiv) si 25 ron in ziua de 31 decembrie.


ZEBRA EVENTS prezinta 31 DEC - NEW YEAR’S EVE 2014 w. ALI NASSER ◆ GEORGIANA LUCACI.

Incepe Anul Nou cu o petrecere si o vei tine intr-o distractie tot anul!
Vanity te asteapta de revelion in club, sa te distrezi si sa te simti bine alaturi de prietenii tai!
Si pentru ca e primul revelion pe care il sarbatorim impreuna, sampania de la trecerea dintre ani o oferim ei!


BOURBON organizează REVELION 2015.

Distracţie asigurată!
Condiţii flexibile de participare.
Se pot discuta conditii avantajoase cu grupuri de maxim 100 persoane.


REVELION 2015 în Club LM !

- Aperitiv (bufet suedez)

- Bautura: OPEN BAR (fiecare bea cât poate si ce vrea)

- Concursuri + tombola cu premii supriza

- Pret: 120 lei / pers

- Rezervarile se fac în limita locurilor disponibile la mese.

- Amenjarea clubului in format festiv.

Inna vine la Arena Mall in 2015

0 Comentarii
Arena Mall își invită clienții vineri, 23 ianuarie 2015, la un concert extraordinar INNA. După spectacol, artista va susține o sesiune de autografe, timp de 2 ore.

Artista a colaborat cu nume de talie internațională precum J Balvin, Pitbull, Daddy Yankee, Play&Win, Yandel și alții. 

Prevenire în localitatea Oituz

0 Comentarii


In data de 30 decembrie s-a desfăşurat o activitate de prevenire în localitatea Oituz județul Bacău, în contextul asigurării măsurilor de ordine şi securitate publică de către Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău în perioada 31 decembrie 2014 – 3 ianuarie 2015. 

Dupa ninsoare, vine ger

0 Comentarii
In perioada 30 decembrie ora 20.00- 2 ianuarie 2015 ora 10.00 vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor în toată ţara. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -15 grade, iar izolat chiar sub -25 grade. 
Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între -10 şi 0 grade.

Aveti grija!

29 decembrie 2014

Informare privind circulatia trenurilor

0 Comentarii
CFR Călători informează că din cauza condiţiilor meteo nefavorablie, următoarele trenuri nu vor circula:
 
Luni – 29 decembrie
  • R 7001   București Nord (plecare 15.45) - Galați  
  • R 8015   București Obor (plecare 19.55) - Fetești
  • R 8016   Fetești (plecare 14.35)- București Obor 
  • IR 1586  Constanța  (plecare 17.00) - București Nord        
  • R 7571   Mărășești (pplecare 11.15)- Galați           
  • R 7588   Tecuci (plecare 15.13) - Mărășești            
  • R 7573   Mărășești (plecare 16.08) - Galați             
  • R 7572   Galați (plecare 14.25) - Mărășești             
  • R 7575   Mărășești  (plecare 19.38) - Tecuci           
  • R 7364 Galați (plecare 15.20) - Buzău                      
  • R 7374 Galați (plecare 16.50)- Făurei                  
  • IR 1589  București Nord (plecare 17.00)- Constanța   - va circula

Zapada face prapad in Bacau

0 Comentarii
Avertizarea data de meteorologi pana diseara la ora 18.00 mai aduce inca o data un noul val de viscol si zapada. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 25...30 l/mp, vântul va avea rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri, spun meteorologii.

Din cauza zapezii, pe drumul national DN 2 F Bacau-Vaslui s-a luat masura inchiderii temporare a circulatiei rutiere. 
Conform informarii E-ON Electrica Bacau o singura localitate mai este nealimentata cu energie electrica: comuna Colonesti, sat Spria.


Jandarmii montani recomanda

0 Comentarii
Având în vedere actualele condiţii meteorologice şi numeroşii turişti din această perioadă a anului, jandarmii de la Postul Montan Slănic-Moldova şi de la Postul Staţiune Balneoclimaterică Târgu Ocna, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău şi-au intensificat acţiunile în zona de competenţă şi în mod deosebit acolo unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă.
           Jandarmii montani acţionează zilnic în cele două staţiuni din judeţul Bacău pentru menţinerea unui climat de ordine publică, inclusiv în zona pârtiei de schi din Slănic-Moldova, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, precum şi pentru salvarea şi evacuarea turiştilor aflaţi în dificultate.
           Pentru a evita accidentările şi alte situaţiile nedorite, jandarmii montani sfătuiesc turiştii să aibă în vedere următoarele recomandări:
·        să se informeze asupra condiţiilor climaterice locale, să consulte prognoza meteo înainte de a dori să plece în drumeţii;
·        să evite plecarea pe oricare traseu din zonele celor două staţiuni;
·        să aibe echipament adecvat zonei de munte pentru această perioadă a anului;

·        să nu pornească în drumeţii, după consumarea băuturilor alcoolice.

Cresterea accesului angajatilor din sistemul medico-social din Romania

0 Comentarii

În perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015 se implementează proiectul “PRO-SANATATE – Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din Romania la programele de formare profesională continuă”. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social EuropeanInvesteşte în Oameni! prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi este implementat de către Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Fundația pentru Recuperare, Integrare și Promovare Socială ECHOSOC. Obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea nivelului de calificare pentru 2520 de angajati necalificati si/sau cu un nivel scazut de calificare din domeniul medico-social din cele 8 regiuni de dezvoltare din Romania, contribuind la facilitarea/imbunatatirea accesului si participarii la programe de formare profesionala continua (FPC). Grupul tinta al proiectului este format din angajati necalificati (cu varste intre 18 si 64 de ani) pentru domeniul in care lucreaza sau cu un nivel scazut de calificare, din cele 8 regiuni de dezvoltare: Nord –Est: Bacau, Sud-Est: Buzau, Constanta, Vrancea, Tulcea; Sud-Muntenia: Prahova; Sud – Vest Oltenia: Olt; Vest: Arad, Hunedoara, Timis; Nord- Vest: Cluj, Maramureș, Satu-Mare; Centru: Alba, Brasov, Mures; Bucuresti-Ilfov: Bucuresti, Ilfov
Societatea Naționala de Cruce Roșie din România, cu sprijinul Filialei Bacău a participat la implementarea activitatilor de promovare a beneficiilor formarii profesionale continue si de asigurare a derularii urmatoarelor cursuri de calificare (Nivelul 1):
-          Ingrijitoare bătrâni, derulat în perioada 11 august 2014 – 17 noiembrie 2014, examen de absolvire 18 noiembrie 2014;
-           Baby-Sitter, aflat in derulare în perioada 07 octombrie 2014 – 16 ianuarie 2015;
-          Ingrijitoare copii, aflat în derulare în perioada 02 decembrie 2014 – 13 martie 2015.

Prin participarea cursanţilor înscrişi la programele de formare profesională continua se vizează îmbunătăţirea nivelului de calificare a forţei de muncă, dezvoltarea competenţelor profesionale,  creşterea oportunităţilor de accesare a altor posturi şi de avansare în cadrul pieţei muncii, asigurarea stabilităţii postului, precum şi creşterea accesului la metode alternative moderne de formare continuă, conţinuturi şi metode adecvate specificului grupului ţintă şi priorităţilor actuale în domeniul medico-social. 

Ninsoarea face ravagii

0 Comentarii
Pana diseara la ora 18.00 in judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, în zona de munte a judeţului Prahova, precum şi în judeţul Tulcea, cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 25...30 l/mp, vântul va avea rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

28 decembrie 2014

Situatia operativa la nivelul judetului Bacau

0 Comentarii
În conformitate avertizarea meteorologică COD PORTOCALIU emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie – Centrul Meteorologic Regional Moldova, în a doua parte a nopţii de duminică spre luni şi în cursul zilei de luni 29.12.2014, în judeţul Bacău, cantitaţile de precipitaţii vor depaşi izolat 40 … 50 l/mp. Vântul va avea rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.
Pentru asigurarea unui management adecvat al situaţiilor de urgenţă potenţial generate de fenomenele meteorologice periculoase vizate, începând cu data de 28 decembrie a.c., ora 20.00, s-a dispus asigurarea permanenţei la toate primăriile din judeţul Bacău.
         Totodată, la nivelul judeţului Bacău s-au luat măsuri pentru operaţionalizarea Grupei Operative Integrate cu personal din cadrul structurilor MAI (Instituţia Prefectului - Judeţul Bacău, I.S.U.J., I.P.J., I.J.J., G.M.J.), precum şi cu personal din cadrul Secţie Drumuri Naţionale Bacău şi Serviciului Public Judeţean de Drumuri Bacău.
De asemenea, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău a fost activată grupa operativă a unităţii.
Întreaga tehnică de intervenţie a I.S.U.J. Bacău este pregătită şi operaţională pentru a interveni în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteorologice periculoase prognozate. Pe lângă cei 86 de pompieri militari aflaţi, în mod normal, în turele de serviciu a fost creată o rezervă de 45 de cadre, pregătită să intervină în judeţele limitrofe, în cazul în care situaţia o va impune. La nivelul I.S.U.J. Bacău a fost luată măsura pre-alarmării întregului personal pentru a fi posibilă o intervenţie cât mai rapidă în zonele posibil a fi afectate. 
Pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă potenţial generate de fenomenele meteorologice periculoase la nivelul I.J.J. Bacău sunt pregătite să intervină 169 de cadre, din care 77 se află în turele de serviciu. Totodată, s-a luat măsura pregătirii întregii tehnici de intervenţie din dotare.
I.P.J. Bacău are peste 100 de poliţişti de ordine publică şi rutieră deja în teren, iar alţi aproximativ 180 sunt pregătiţi să intervină, în situaţia în care se va impune pentru fluidizarea traficului şi prevenirea evenimentelor rutiere.
La nivelul Serviciului Public Judeţean de Drumuri Bacău sunt organizate 7 baze de deszăpezire (Bacău, Buhuşi, Oneşti, Moineşti, Răcăciuni, Podu Turcului, Izvorul Berheciului) dotate cu 43 de utilaje.
La nivelul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi – Secţia Bacău sunt organizate 4 baze de deszăpezire cu 4 puncte de sprijin (baza Bacău cu punctele de sprijin Bacău I, Sănduleni, Odobeşti, baza Oneşti cu punctul de sprijin Târgu Ocna, baza Floreşti şi baza Ghimeş) dotate cu 51 de utilaje.      
La nivelul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă din judeţul Bacău sunt 517 utilaje de deszăpezire, dintre care 262 utilaje la nivelul municipiilor şi oraşelor şi 255 la nivelul comunelor. De asemenea, la nivelul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă pot fi asigurate 14.130 de locuri de cazare pentru persoanele surprinse în trafic de ninsori abundente sau persoane fără adăpost/cu probleme sociale.
         În judeţul Bacău nu sunt localităţi în care să fie afectată alimentarea cu energie electrică sau gaze naturale.
Direcţia de Sănătate Publică Bacău a luat măsuri pentru preluarea şi transportul unităţile spitaliceşti, din timp, a pacienţilor care necesită dializă.


Bacaul sub ''alerta'' vremii urate

0 Comentarii
În judeţele Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomiţa, Galaţi, Vaslui, Bacău, precum şi în zona de munte a judeţelor Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, în a doua parte a nopţii de duminică spre luni şi în cursul zilei de luni, 29 decembrie, cantităţile de precipitaţii vor depăşi izolat 40...50 l/mp. 
Vântul va avea rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.