28 august 2009

Campionat Municipal de Minifotbal pentru Amatori-ed a IV-a-Organizat de Gheorghe Burleanu

0 Comentarii


Gheorghe Burleanu, proprietarul terenului artificial de mini fotbal de la scoala mea, adica de la scoala Mihai Dragan,va organiza Campionatul Municipal de Minifotbal.Asociaţia Română de Minifotbal şi Lider Sport, începând cu data de 20 august 2009, a demarat înscrierile pentru Campionatul Municipal de Minifotbal pentru Amatori, ediţia a IV-a.

Pentru echipele care doresc să se mai înscrie, acestea mai au posibilitatea pînă pe data de 7 septembrie 2009 în limita locurilor disponibile. Înscrierile se fac la baza sportivă Lider Sport, situată în str. Logofăt Tăutu, nr.7, în incinta Şcolii Mihai Drăgan sau la nr. de tel. 0727.137.053, taxa de înscriere este de 200 ron, iar lotul minim de jucători este de 5+1. Campionatul va debuta în data de 12 septembrie 2009, după ce în data de 10 septembrie va avea loc tragerea la sorţi şi conferinţa de deschidere a celei de-a IV-a ediţii de campionat.

Premii:Locu I – 2.000 ron şi asigurarea participării gratuite la Turneul Naţional pentru un lot de 12 jucători, Locul II – 1.500 ron, Locul III – 1.000 ron, Locul IV-VI câte un rând de echipament sportiv. Premiul Fair-Play se va acorda echipei cu cele mai puţine cartonaşe roşii şi respectiv galbene şi va fi în valoare de 1.000 ron.

BIOGRAFIE GHEORGHE BURLEANU:Rebel în afara terenului şi sufletist în teren. Chiar dacă a fost îndepărtat din fotbalul mare, fostul mijlocaş de la Sport Club Bacău şi-a găsit liniştea în propria curte, la Şcoala de Fotbal care-i poartă numele. Şi-a pus ghetele în cui la 39 de ani, după 353 de meciuri în prima ligă, în care a marcat de 59 de ori. A avut o viaţă grea. De la cătuşe şi bastoane a ajuns să fie coechipier cu Piţurcă, la FC Scorniceşti. A fost dorit de Steaua şi Dinamo, dar a preferat să se întoarcă acasă, unde a condus echipa din teren. Întotdeauna a reuşit, pentru că a crezut în el. Gheorghe Burleanu, Gică pentru microbişti, Ştrul pentru prieteni, e doar unul dintre jucătorii de la Şcoala de fotbal băcăuană, din anii 80.

Un fotbalist caustic, dar care era în stare să-şi dea şi viaţa pe teren.

A intrat în fotbalul mare târziu, dar nu la echipa Bacăului, pentru că era fiu de femeie de serviciu şi de geamgiu, iar antrenorii l-au dat deoparte. Prima dată a fost vândut la echipa din Mărăşeşti, formaţie care evolua pe atunci în Divizia C, pentru doi saci de detergent şi câteva sticle de şampanie

I-a fost greu, dar s-a integrat. Mai târziu, a debutat şi în prima ligă, la FC Scorniceşti, echipă antrenată de Florin Halagian şi unde a fost coleg cu “barbugiul” Victor Piţurcă.

Ştie şi de ce .


Putea să ajungă la Steaua sau la Dinamo. A greşit în coplărie şi a plătit scump.

Cutremurul din `77 i-a adus eliberarea din centrul de minori, iar primul lucru pe care l-a făcut a fost să meargă la terenul de fotbal, la care a visat aproape un an. Pentru greşeala din copilărie, a plătit cu vârf şi îndesat.

I-a luat apărarea unui prieten şi s-a ales cu brăţări pe mâini .

A ajuns şi în centrul de la Jilava.

A fost coechipier cu Piţurcă, Bumbescu, Bărbulescu şi alţii.

Trăieşte pentru fotbal, iar dacă i s-ar cere ajutorul, ar face-o cu inima.

Gheorghe Burleanu, un monstru sacru al fotbalului nostru, de care băcăuanii nu au uitat. Gică va reveni în “Prelungiri”, pentru că fotbalul are nevoie de el.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu