10 februarie 2010

Pana la urma care a fost primul : Oul sau gaina? Si daca a fost gaina, e sanatos oul?

1 Comentarii
Contoversata dilema a oului si a gainei revine in actualitate...
Din ceva timp au inceput sa-si faca aparitia prin supermarket-uri, hypermarket-uri, ouale vechi, expirate care nu sunt sanatoase pentru corpul uman, fapt pentru care acest subiect a fost dezbatut chiar si la TV intr-o emisiune cu numele "Stampila pe ou".

Pericolul consumului oualor provenind de la gaini crescute in conditii improprii, in ferme unde spatiul de miscare al unei pasari este limitat.Ouale a caror stampila incepe cu cifra 2 sau 3 nu sunt recomandate consumului , deoarece provin de la gaini crescute in baterii, pe cand cele a caror inscriptie debuteaza cu cifra 0 sau 1 pot fi utilizate fara probleme.In Romania , doua treimi din ouale comercializate in magazine sunt produse in baterii, interzise in statele vest europene.
Aceste oua nesanatoase contin foarte multe substante nocive. Spre surprinderea unora dintre voi, aceste toxine nu dispar nici macar la temperaturi ridicate.Ele pot provoca boli la varste mici, dar avertizarile raman si pentru cei mai in varsta.
Un lucru care m-a surprins a fost ca mi s-a intamplat sa gasesc astfel de oua in Real(din Bucuresti). Gainile sa fi fost de vina? Stresate, domle. Am gasit un ou de o culoare stearsa(galben spre alb), iar celalt ou avea un aspect de stafida(bizar dar adevarat).
In concluzie, de preferat e sa consumati oua de prepelita(sfatul medicului) sau cele din propria poiata.

1 Comentarii:

Simona says:
10 februarie 2010 la 18:03

Unde sunt gainile de alta data?!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu