1 iulie 2010

Interventii in zona Saucesti, Ghimes-Faget si Tamasi

0 Comentarii
Marţi, 29 iunie, la ora 10.50, 3 ofiţeri, un maistru militar şi 28 subofiţeri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău s-au deplasat în comuna Ghimeş Făget, sat Ghimeş, pentru decolmatarea a 3 locuinţe şi executarea de breşe pentru regularizare în vederea evitării inundării gospodăriilor din zonă, în urma creşterii debitului râului Trotuş, care a provocat spargerea digului de protecţie efectuat din gabioane în zilele anterioare. La acţiune au mai participat Serviciul de Gospodărire a Apelor Bacău, care a intervenit cu un excavator şi un buldoexcavator pentru executarea refacerii digului, şi 12 voluntari. Acţiunea a fost coordonată de la faţa locului de comanda unităţii.
In aceeasi zi la ora 11,15, 5 ofiţeri şi 33 subofiţeri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău s-au deplasat în comuna Săuceşti, pentru prelungirea unui dig de pământ pe malul drept al râului Siret, precum şi pentru obturarea cu saci cu nisip a unui canal anticar. În sprijin au acţionat:
- 47 militari de la unităţile militare ale Ministerului Apărării Naţionale din Garnizoana Bacău
- 15 voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Săuceşti;
- 2 membri ai Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Săuceşti;
- 5 specialişti din cadrul Serviciului de Gospodărire a Apelor Bacău;
- 1 excavator şi 1 buldozer.
Lucrările s-au desfăşurat sub coordonarea preşedintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, domnul prefect Claudiu Bălan, a doamnei subprefect Tudoriţa Lungu şi a comenzii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău, general de brigadă Simionescu Mihai – inspector şef şi lt.col. Felegeanu Cătălin – împuternicit prim adjunct al inspectorului şef.
La ora 16.25, un ofiţer şi 24 subofiţeri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău s-au deplasat în comuna Tamaşi, sat Furnicari, pentru supraînălţarea cu saci cu nisip şi pământ a digului de pe malul stâng al râului Siret. În sprijin au acţionat:
- 2 ofiţeri şi 13 subofiţeri de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău;
- 2 ofiţeri şi 33 subofiţeri de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău;
- 8 voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Tamaşi;
- 2 membri ai Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Tamaşi;
- 1 specialist din cadrul Serviciului de Gospodărire a Apelor Bacău;
- 1 buldoexcavator şi 2 autobasculante.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu