19 septembrie 2010

Producatori in weekend la Bacau

0 Comentarii
"Comercianţii de produse tradiţionale de carmangerie îşi aşteaptă clienţii la standurile din faţa Casei de Cultură. Târgul „Mănâncă sănătos“ are ca scop promovarea mâncării tradiţionale autentice şi cultivarea obiceiului unei alimentaţii fără conservanţi."
Asa a sunat invitatia adresata bacauanilor, dornici sa deguste produsele traditionale, pregatite ecologic de comerciantii din Ardeal, Maramures ori Bucovina. Piateta din fata Casei de Cultura , spatiul de manifestare.

Ideea municipalitatii este laudabila, insa la preturile  pe care aceste bunatati le solicita, nu avem nici o sansa sa putem aspira. Consumul" brandurilor" autohtone in aceste conditii pare o utopie. Delicioasa branza de burduf, carnatii taranesti ori sunculita ardeleneasca au toate sansele sa devina prohibite omului de rand. Asa, de pofta la targ(... )Pentru  a-si face o pofta se infinge bacauanul, insa putine sanse ca acesta sa devina un obicei de consum...poate tocmai de aceea bacauanii erau interesati de "networking", doreau sa afle din retetele mestesugit pastrate de comerciantii-producatori.

De la standuri mai pot fi cumparate pana maine seara oale, obiecte traditionale de decor, piese artizanale. Mancarea, nimic de zis, foarte gustoasa dar doar de sarbatori!

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu