11 octombrie 2010

Bacaul, oras al paradoxurilor

0 Comentarii
Agenda saptamanii...

Orasul nostru este de departe un oras complex.
Are de toate, de la universitati la cluburi, de la costuri de neinteles pana la miscari sindicale.
Saptamana aceasta debutul evenimentelor la dat Universitatea Vasile Alecsandri, nou fondata in Bacau, ce a primit invitati de marca din Franta, Republica Moldova, Camerun , Turcia, Serbia, Algeria, Polonia, figuri marcante ale mediului academic international. "Interculturalitate si comunicare" a fost tema Conferintei ce s-a dorit un dialog academic in spatiul cultural european, intrerculturalitatea fiind o realitate a timpurilor noastre. Gazduita anul acesta de Romania in organizarea Facutatii de Litere a Universitatii Vasile Alecsandri, Universitatea UFR Arts-Bordeaux3-Franta, Facultatea de Studii Superioare in Filologie Polonia in parteneriat cu Agentia Universitara de Francofonie.

Nimic de spus, initiative frumoase, dar cu practica cum ramane? Pentru ca, practic, desi orasul se vede frumos din afara, oamenii din interior nu prea au dispozitia de a aspira la valori atat de inalte, cand presiunea zilei de maine e atat de sumbra...

Ca tot veni frigul, CET-ul intra cu forta in bacauanul pasnic scotandu-i din buzunarul carpit sume imense pentru plata intretinerii...Apartamentele bransate la CET dar si cele cu centrale proprii vor cotiza pentru functionarea sistemului centralizat. Costul gigacaloriei produse de CET Bacau si aprobat de Autoritatea Nationala de Reglementare este de 282 lei...enorm, printre cele mai ridicate costuri vehiculate la nivel national.
Consolarea bacauanului vine insa din directia revoltei sindicale, ce aduce culoare in urbe, asa ca vineri, 15 octombrie mergeti la Protest Sindical, stimati concitadini, poate va aude cineva...sau poate nu;
Oricum, program aveti: alaturandu-va sindicatelor puteti face turul de onoare al orasului, pichetand sediile partidelor PD-L, UDMR, UNPR, dar si locuintele parlamentarilor de Bacau ai PD-L(...)
Avem de toate!*(Editorial)

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu