24 octombrie 2010

Biserica familiei fondatoare a Spitalului Judeţean va fi resfinţită

0 Comentarii
Cunoscuţi ca fondatori ai Spitalului din Bacău în anul 1857, Pavel şi Ana Cristea vor fi pomeniţi duminică, 24 octombrie, şi în calitate de ctitori ai bisericii “Naşterea Maicii Domnului” din Chetriş, pentru că, în acest modest sat situat în stînga Siretului, Caminarul Pavel a hotărît în anul 1833, dimpreună cu soţia sa, să ridice un Sfînt Lăcaş cu hramul naşterii Preacuratei Fecioare, ca mulţumire adusă lui Dumnezeu.

Slujba religioasă va fi oficiată de PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, alături de un sobor de preoţi, şi va fi urmată de pomenirea celor doi buni creştini, ce-şi dorm somnul de vechi în pridvorul bisericii. Serbarea de la Chetriş constituie şi un festin duhovnicesc al băcăuanilor deoarece în dreptul lui Pavel şi Ana Cristea, se mai înscrie, ca şi ctitorie, biserica Sf. Ierarh Nicolae din Bacău.

Resfinţirea de la Chetriş vine după operioadă de muncă asiduă de aproape 10 ani în care preotul paroh Liviu Vasile Dănilă, susţinut de credincioşi, a reuşit să refacă aproape în întregime lăcaşul de cult şi împrejurimile acestuia.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu