31 octombrie 2010

„ Caravana reformei achiziţiilor publice în contextul absorbţiei fondurilor structurale”

0 Comentarii
În ziua de 29 octombrie 2010, la ora 10.00, la sala Ateneu, Filarmonica “Mihail Jora”, Constantin Scripăţ, Prefect al judeţului Bacău, a participat la întâlnirea regională organizată de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice cu reprezentanţii autorităţilor locale, aleşi locali, primari şi responsabili cu achiziţiile publice din judeţele Bacău, Vrancea, Vaslui şi Iaşi.
Întâlnirea se înscrie în seria de dezbateri cu tema „ Caravana reformei achiziţiilor publice în contextul absorbţiei fondurilor structurale”, organizate de instituţia naţională în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie.
La această activitate au participat , din partea A.N.R.M.A.P., d-na Cristina Trăilă, preşedinte, d-na Alexandra Mihai, expert din cadrul Direcţiei de Politici, Reglementare şi Analiză şi d-nul Cicerone Stan, director al Direcţiei Generale de Supraveghere, Monitorizare şi Evaluare. Alături de aceştia au luat parte şi reprezentanţi/ observatory din cadrul Unităţii pentru Coordonarea şi Verificarea Achiziţiilor Publice.
Pentru că scopul acestor întâlniri este ca reprezentanţii instituţiei centrale de control, supraveghere şi reglementare în domeniul achiziţiilor publice să intre în contact direct cu problemele şi deficienţele întâlnite în practica aplicării O.U.G. nr. 34/2006 şi să ofere reprezentanţilor administraţiei publice locale soluţii, Prefectura judeţului Bacău reprezintă, în opinia A.N.R.M.A.P., un factor esenţial în derularea acestui proiect.
Pe parcursul întâlnirii, atât prefectul judeţului, cât şi reprezentanţii administraţiei publice locale au ridicat probleme de natură tehnică, identificate în procesul de achiziţie publică, referitoare la procedurile de consultanţă pe realizare de proiecte (posibilitatea de a angaja specialişti care să ofere consultanţă eficientă autorităţilor), au solicitat răspunsuri relevante care să faciliteze procesul de creştere a gradului de absorbţie a fondurilor europene, în care componenta achiziţii publice are un rol esenţial.
În ciuda faptului că participarea nu a fost foarte numeroasă, s-a dovedit eficientă, venind în întâmpinarea solicitărilor participanţilor, aceştia dorind ca astfel de întâlniri să se desfăşoare mai des şi pe unităţi geografice restrânse.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu