9 octombrie 2010

Vanatorii de pasari au presiune din partea Comisiei Europene

0 Comentarii

Comisia Europeană cere României să se asigure că legislaţia naţională în materie de protecţie a păsărilor e întru totul corelata reglementărilor Uniunii Europene.
Comisia este preocupată de faptul că perioadele de vânătoare stabilite de legislaţia română coincid cu perioadele de protecţie specială. România are la dispoziţie două luni să se conformeze avizului motivat. În caz contrar, Comisia va sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.
Odata cu racirea vremii stoluri imense de pasari migratoare vor veni din nordul continentului si vor poposi pe lacurile din Bacau in pasaj, pentru a ierna aici.* (Traditia locala cere ca acestea sa fie intampinate cu mii de cartuse de vanatoare.)

Datorita riscurilor pe care vanatoarea le presupune, privind uciderea intentionata sau din eroare de identificare a unor specii de pasari pentru care vanatoare nu este permisa, la finalul sezonului de vanatoare 2009-2010 gestionarii fondurilor de vanatoare au convenit , ca in perimetrul sitului Natura 2000 sa se instituie zone de liniste pentru vanat.
Centrul Regional de Ecologie Bacau va monitoriza modul in care se vor respecta limitarile privind vanatoarea in perimetrul si la limita sitului Natura 2000 in sezonul 2010 – 2011 si va aduce la cunostinta institutiilor abilitate eventualele incalcari ale legislatiei europene si nationale.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu