1 noiembrie 2010

Braconaj pe lacul Serbanesti

0 Comentarii
Vineri 28 octombrie 2010 tinerii voluntari de la CRE au venit pe lacul Bacau pentru a realiza fotografii si pentru a admira peisajul oferit de aria naturala protejata, prin intermediul unei plimbari cu caiacele. Excursia s-a transformat intr-o actiune de combatere a braconajului atunci cand voluntarii CRE s-au intalnit cu doua persoane care intindeau plase monofilament in zona din coada lacului.

Cel mai probabil plasele scoase de la Serbanesti sunt singurele rezultate in materie de combatere a braconajului in judetul Bacau in ultima vreme. Singurul inspector piscicol din regiune este total depasit de inensitatea pe care a atins-o fenomenul braconajului in anul 2010. Politia si garda de mediu nu au initiativa, dar nici multa tragere de inima sa raspunda la sesizari. In urma cu un an, printr-o modificare legislativa jandarmeria – principala autoritate care se implica in rezolvarea problemei – a pierdut dreptul de a mai constata contraventii si infractiuni in acest domeniu. Starea de fapt este cunoscuta de toata lumea, dar pentru moment Bistrita si Siretul sunt abandonate. Concluzie: kilometri de plase pe Beresti, Racaciuni, pe canal la Galbeni, braconaj cu aparate electrice la Orbeni si pe Siret, fauna piscicola din bazinele naturale jefuita, cu consecinte asupra intregului ecosistem din aceste zone. Rezultatele obtinute in judet cu mari eforturi in perioada 2007 – 2009 sunt compromise, iar consecintele se vor vedea acut in anii viitori.

Felicitari tinerilor voluntari din liceele bacauane – singurii care mai gasesc resurse interne de a se implica in activitati de protectie a naturii, indiferent daca e vorba de salubrizare, activitati de amenajare si administrative sau chiar combaterea braconajului in ariile naturale protejate din Bacau.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu