5 noiembrie 2010

A murit Adrian Paunescu!

3 Comentarii

Dupa o indelunga suferinta poetul Adrian paunescu s-a stins astazi lasand in urma opera sa, dar si multe persoane indurerate.
El s-a nascut in data de 20 iulie 1943, Copăceni, plasa Bălţi si a fost unul din cei mai prolifici poeţi comunişti români contemporani.
A debutat ca poet în 1960. Din 1973 conduce revista Flacăra. Devenit incomod este destituit în iulie 1985. Pretextul imediat a fost scandalul busculadei iscate la concertul Cenaclului Flacăra din Ploieşti din iunie 1985, însă Păunescu devenise cunoscut şi pentru criticile la adresa puterii.
În perioada comunistă, a fost considerat de mulţi români un sicofant pentru felul în care îl lăuda pe dictatorul Nicolae Ceauşescu.[judecată de valoare]
După căderea comunismului, nu i s-a permis reîntoarcerea la conducerea revistei Flacăra, astfel că, în toamna anului 1990, fondează revista "Totuşi iubirea". În calitate de publicist a mai condus ziarul "Sportul românesc", o scurtă perioadă, în 1999 şi a realizat emisiuni de fotbal la Antena 1.

Indiscutabil, orientarea politică a lui Păunescu a fost întotdeauna una de stânga. Spre deosebire de alte personalităţi ale perioadei comuniste, Păunescu a promovat idei de stânga mai liberale, de inspiraţie occidentală. Tirajul mare al cartilor sale, de peste 1.000.000 exemplare, este un record pentru un poet român în viaţă.
Dumnezeu sa-l ierte!

3 Comentarii:

iris says:
5 noiembrie 2010 la 13:19

Eu speram ca sunteti ceva mai verticali.

doi doi says:
5 noiembrie 2010 la 16:08

Un fund ilustru el a sărutat,
Al patriei celui dintâi bărbat.
Acum închidem cercul puturos
Pupând în fund cadavrul de bărbos.

office_simona@yahoo.com says:
5 noiembrie 2010 la 17:08

Sunt opinii diverse, cele de mai sus nu ni le asumam, pana la urma e vorba de un suflet care a lasat ceva in urma. Bun sau rau, posteritatea va decide. Macar a crezut in ce a facut iar epigonii contemporani chiar si pe el l-au dezgustat(vedeti ultimile luari de pozitie)! Dumnezeu sa-l ierte!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu