Luni,14 februarie 2011
Secţia de Artă
OCTAVIAN COTESCU (1931–1985) - actor român de succes, din generația de aur. Activitatea sa artistică cuprinde numeroase roluri interpretate în teatru, film, teatrul de televiziune și teatrul radiofonic. Activitatea de scenă a fost dublată și de o carieră didactică de profesor universitar la Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică (IATC) "I.L. Caragiale" din București, unde a ocupat și funcția de rector în perioada 1981-1985.
- Expoziţie de documente cu ocazia împliniri a 80 ani de la naştere, realizată de Iulia Leteanu.
Sala de Lectură
JUNIMEA ROMÂNĂ
Societate politică si culturală a tinerilor studenţi din Paris
Ø Panou foto documentar şi expoziţie de carte cu ocazia împlinirii a 160 ani de la înfiinţarea curentului, realizată de Diana Toma.
Marţi, 15 februarie 2011, ora 14,30 – Împrumut Adulţi
„CARTEA DE NISIP”
Activitate în parteneriat cu Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, Bacău
în cadrul proiectului „Aventuri în Bibliomisteria”
- „CARTEA DE NISIP” , de Jorge – Luis Borges – ilustrarea pe grupe, a subiectului cărţii. Participă elevii din clasele a IX-a B.
- Discreţia istoriei – expoziţie de carte, realizată de colectivul Secţiei Împrumut Adulţi .
ü Coordonatori activitate: prof. Ramona Mocanu şi colectivul Secţiei Împrumut Adulţi.
Miercuri , 16 februarie 2011 - Sala de Lectură Fond Documentar şi de Patrimoniu
- Elisabeta de Neuwied (cunoscută ca Regina Elisabeta a României, nume complet: Elisabeth Pauline Ottilie Luise zu Wied - 1843 - 1916) a fost întâia regină a României, soţia lui Carol I Hohenzollern - Sigmaringen, primul rege român din renumita dinastie germană Hohenzollern, a fost o patroană a artelor, fondatoare a unor instituţii caritabile, poetă, eseistă şi scriitoare. Maiestatea Sa este de asemenea cunoscută sub numele de Principesa Elisabeth von Wied, iar ca patroană a artelor adoptase pseudonimul Carmen Sylva şi, ca fondatoare de instituţii caritabile, a fost supranumită de oamenii din popor Mama răniţilor.
- Expoziţie de documente cu ocazia împliniri a 95 ani de la moarte, realizată de Iulia Lucaci.
Vineri, 18 februarie 2011 - Secţia pentru Copii
Filiala Mioriţa şi Filiala Ştefan cel Mare
Ø Expoziţii de documente cu ocazia împliniri a 75 ani de la naştere, realizate de Mariana Zară, Ababei Lucica şi Marinela Tofănescu.
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu