8 februarie 2011

Cazul Amurco discutat la Prefectura Bacau

0 Comentarii

Luni, 7 februarie 2011, la ora 10.00, în Sala Mare a Instituţiei Prefectului a avut loc o întâlnire de lucru, referitoare la cazul Amurco, propusă şi condusă de domnul Constantin Scripăţ, Prefect al judeţului Bacău.
Ca urmare a depăşirilor repetate a valorilor limită admise la imisiile de amoniac în datele 29.12.2011, 04.01.2011, 14.01.2011, 18.01.2011, 19.01.2011, de către SC AMURCO SRL, şi a sesizărilor primite de la cetăţeni ai municipiului Bacău şi ai comunelor limitrofe, Instituţia Prefectului – judeţul Bacău a solicitat prezenţa reprezentanţilor instituţiilor şi agenţiilor competente în soluţionarea cazului.
În urma prezentării punctelor de vedere a fiecărei instituţii convocate, atât de natură tehnică-specializată, legislativă cât şi civică, domnul prefect a concluzionat, la finalul întrevederii, că există o reală problemă în municipiul Bacău şi în comunele limitrofe, privind poluarea cu amoniac. În procedura de autorizare integrată, rolul Gărzii Naţionale de Mediu este consultativ, rolul decizional este al Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului. Se impun câteva măsuri urgente: revizuirea instalaţiei de monitorizare a imisiilor de amoniac, program de reabilitare în următoarele 6 luni (timpul maxim legal de care poate beneficia societatea incriminată), refacerea Studiului de dispersie (până la data de 9 februarie), realizarea unui studiu de impact asupra sănătăţii, pe un eşantion de populaţie, convocarea Comisiei de Analiză Tehnică, ce va impune condiţii restrictive în vederea eliberării autorizaţiei de mediu pentru funcţionarea S.C. Amurco S.R.L.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu