28 martie 2011
Expoziţii în săptămâna 28 martie - 1 aprilie la Biblioteca
la
15:00
0
Comentarii
Luni, 28 martie - Secţia de Artă şi Filiala Bicaz,
Ziua Mondială a Teatrului;
A fost initiata în 1961 de către Institutul Internaţional de Teatru şi este, de atunci, sărbătorită anual în centrele institutului şi de comunitatea teatrală internaţională.
Primul Mesaj Internaţional de Ziua Mondială a Teatrului a fost scris de Jean Cocteau (Franţa) în 1962. Alte personalităţi care de-a lungul timpului au scris mesaje de Ziua Teatrului sunt Arthur Miller, Laurence Olivier, Peter Brook, Pablo Neruda, Maurice Bejart, Radu Beligan (1977) şi Eugen Ionescu (1976).* Radu Beligan a fost sarbatorit cu fastul cuvenit in Bucuresti, la cei 91 de ani primind o distinctie importanta, o stea peste timp, pentru nemurire ...
Expoziţii de carte şi panou foto-documentar cu ocazia zilei de 27 martie - Ziua Mondială a Teatrului, realizate de Marcu Simona şi Lenuţa Neacşu.
Sala de Lectură-
Mario Vargas Llosa, n. 28 martie 1936, Arequipa, Peru, scriitor;
Este, de asemenea, unul din cei mai importanţi romancieri şi eseişti născuţi în America Latină. A obţinut Premiul Nobel pentru Literatură (2010) pentru "cartografierea structurilor puterii".
Expoziţie de carte şi panou foto-documentar cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la naştere, realizate de Margareta Duma.
Miercuri, 30 martie, secţiile:
Sala de Lectură Fond Documentar şi de Patrimoniu-
Filiala Mioriţa, Filiala Bicaz
îl sărbătoresc pe Octavian Goga (1881-1938);
Octavian Goga (1881-1938) - poet român, ardelean, de origine aromână, politician de extremă dreaptă şi prim-ministrul României din 28 decembrie 1937 până la 11 februarie 1938. Membru al Academiei Române din anul 1920. În 1924, poetul a primit Premiul Naţional de poezie şi premiul Mihail Sadoveanu pentru proză.
Expoziţii de carte cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la naştere, realizate de Iulia Lucaci, Lucica Ababei şi Lenuţa Neacşu.
Vineri, 1 aprilie - Secţia Informare şi Cercetare Bibliografică;
"Meridian 27" - supliment lunar de cultură al Ziarului de Bacău
Bibliografie realizată de Liliana Cioroianu, cu ocazia împlinirii a 5 ani de la apariţie a suplimentului lunar de cultură al Ziarului de Bacău.
Secţia pentru Copii, Filiala Mioriţa şi Filiala Bicaz, Filiala "Ştefan cel Mare"
sărbătoresc Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii prin expoziţii de carte:
- "Copiii şi cărţile lor"
- "Degeţica şi prietenii"
- "H. C. Andersen"
Hans Christian Andersen (1805-1875) - scriitor şi poet danez, celebru pentru basmele sale. Printre cele mai cunoscute poveşti ale sale se numără : Crăiasa zăpezilor, Mica sirenă, Hainele cele noi ale împăratului şi Răţuşca cea urâtă. În timpul vieţii, Andersen a fost celebrat de regalitate şi aclamat pentru că a adus bucurie copiilor din întreaga Europă. Basmele sale au fost traduse în peste o sută de limbi şi continuă să fie publicate în milioane de exemplare, în întreaga lume.
Expoziţii de carte cu ocazia împlinirii a 206 ani de la naştere a lui Hans Christian Andersen, realizate de colectivul Secţiei pentru Copii.
Cărţile copilăriei - expoziţie de carte şi panou foto-documentar, realizate de Lucica Ababei.
Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii - expoziţie de carte, realizată de Lenuţa Neacşu.
Călătorie în lumea cărţilor - expoziţie de carte, realizată de Marinela Tofănescu.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu