31 ianuarie 2012

Bacău- o pagină de istorie recentă

0 Comentarii

Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului, 27 ianuarie, este marcată în Bacău de seminarul “Bacău- o pagină de istorie recentă. Destine întrerupte”.



În zilele de 26 şi 27 ianuarie, la Casa Corpului Didactic „Grigore Tăbăcaru” Bacău au avut loc o serie de activităţi pentru comemorarea Holocaustului, sub genericul “Bacău- o pagină de istorie recentă. Destine întrerupte”. La organizarea seminarului au colaborat Centrul “American Corner”, Centrul Internaţional de Cultură şi Arte “George Apostu” Bacău, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România- “Elie Wiesel”, Centrul Regional de Resurse pentru Educaţia Civică şi Asociaţia pentru Dezvoltare şi Integrare Europeană.


În cadrul celor două zile de manifestări, elevii au avut ocazia să vadă documentare cu privire la tragedia Holocaustului în România şi au putut sta de vorbă cu unul dintre supravieţuitorii „Trenului morţii”, Iancu Ţucărman. Cele două zile de activităţi s-au încheiat cu o expoziţie de tablouri având ca temă Holocaustul, la Centrul Internaţional de Cultură şi Arte “George Apostu”. Pe parcursul unei luni de zile, băcăuanii vor avea ocazia să viziteze această expoziţie.
Data de 27 ianuarie a devenit Ziua Internaţională de Comemorare a Holocaustului în urma unei Rezoluţii adoptate în anul 2005 de Organizaţia Naţiunilor Unite.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu