21 iunie 2012

Eco-Scoala

0 Comentarii

Programul Mondial Eco – Scoala a pornit de la necesitatea cresterii gradului de constientizare a elevilor fata de problemele de mediu si elementele dezvoltarii durabile, prin studiu in clasa si implicare efectiva prin actiuni concrete in cadrul scolii si comunitatii locale.

In anul scolar 2011-2012 din judetul Bacau s-au inscris in program 16 unitati şcolare: 2 gradinite, 7 licee si 7 şcoli generale. Judetul Bacau se mandreste deja cu 12 unitati scolare care au obţinut Steagul Verde si statutul de Eco-Şcoala: Colegiul Tehnic “Gh. Asachi” Onesti, Colegiul Tehnic “Grigore Cobalcescu” Moinesti, SAM “Scarlat Longhin” Dofteana, Gradinita nr. 13 "Magnolia" Onesti, Scoala Al. I. Cuza Bacau, Colegiul Economic I. Ghica Bacau, Colegiul National Pedagogic Stefan cel Mare Bacau, Scoala Traian, Scoala C. Platon Bacau, Scoala Al. Russo Bacau, Scoala I. Creanga Bacau si Scoala nr. 2 Tg. Ocna.

În ziua de 20 iunie 2012, a avut loc campania de evaluare finala / reevaluare a 8 unitati scolare pentru revalidarea sau obtinerea pentru prima data a Steagului Verde (evaluarea/reevaluarea finala are loc odata la 2 ani). Comisia de evaluare formată din: reprezentantul CCDG - preşedinte prof. dr. Cornelia Dincă, reprezentantul ARPM Bacău - coordonatorul judeţean Eco-Şcoala cons. Maria Ionos, reprezentantii ISJ Bacău: insp. biologie prof. Epuran Daniela si insp. Chimie prof. Tufescu Luciana, a susţinut o serie de activitati.

Toate scolile, “boboci” sau “veterani”, s-au intrecut in a demonstra ca pot face expozitii deosebite cu lucruri utile din deseuri, ca le place sa participe la infrumusetarea scolii si curtii, sau la actiuni de ecologizare si plantare de puieti, iar exemplele nu se opresc aici.
Rasplata finala a eforturilor cumulate ale elevilor si cadrelor didactice va consta intr-o comunitate mult mai curata si mai ingrijita la care se va adauga multumirea sufleteasca ca au reusit sa faca un bine lor si celor din jur, iar pentru autoritatile de mediu rasplata va consta in atragerea a cat mai multor unitati scolare în marea familie ECO.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu