21 iunie 2012

Impreuna desenam viitorul

0 Comentarii

Asociaţia ÎMPREUNĂ DESENĂM VIITORUL anunţă lansarea portalului www.tineriiviitorului.ro. Site-ul este dedicat în exclusivitate tinerilor instituţionalizaţi şi celor care doresc să se implice în educaţia şi dezvoltarea acestora.
Site-ul conţine resurse şi informaţii utile pentru tinerii instituţionalizaţi, cum ar fi oportunităţi de locuri de muncă sau articole legate de dezvoltarea personală.
Vişinel Balan, managerul proiectului a declarat: „Cred ca numele site-ului spune totul, ei sunt tinerii viitorului şi pentru ei există acest site. Cu toţii putem contribui la dezvoltarea acestor tineri. Acest site le este dedicat (na – tinerilor instituţionalizaţi, centre de plasament, asistenţi maternali) şi este unul exclusivist. Până acum nimeni nu s-a mai gândit să creeze o platformă de socializare pentru aceşti tineri. Cred că în puţin timp acest site se va dezvolta atât de mult încât va ocupa un loc important pe agenda tinerilor care vor să-şi construiască un viitor de succes”
Pentru a avea acces la toate oportunităţile platformei, este necesară mai întâi crearea unui cont pe site. Site-ul funcţionează şi ca o platformă de socializare, unde tinerii pot discuta diferite subiecte. Pe site sunt invitaţi să se înregistreze atât tinerii instituţionalizaţi, dar totodată cei care le pot oferi sfaturi şi informaţii utile.
De asemenea, prin intermediul site-ului, tinerii pot obţine şi consultanţă specializată. Tinerii instituţionalizaţi pot trimite un email la adresa de contact de pe site iar unul dintre specialiştii asociaţiei le va oferi soluţii la problemele lor. Domeniile în care tinerii pot primi sfaturi sunt diverse: de la consultanţă psihologică până la ajutor în redactarea unui CV sau sfaturi privind orientarea în cariera.
Site-ul www.tineriiviitorului.ro a fost creat în cadrul proiectului „De noi depinde viaţa lor”. Proiectul „De noi depinde viaţa lor” este un proiect implementat de voluntarii asociaţiei Împreună Desenăm Viitorul prin intermediul căruia 45 de tineri instituţionalizaţi din judeţul Bacău au beneficiat de cursuri de formare de abilităţi de viaţă. Proiectul este finanţat de Comisia Europeană, prin intermediul programului Tineret în Acţiune.
Site-ul va fi dezvoltat şi întreţinut de membrii asociaţiei chiar şi după finalul proiectului prin care a fost creat. Site-ul este doar un prim pas din strategia pentru dezvoltarea copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi pe care asociaţia o pregăteşte.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu