5 octombrie 2012

Activităti de prevenire a faptelor antisociale în rândul elevilor

0 Comentarii
Cu prilejul aniversării „Zilei Mondiale a Profesorului”, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău a desfăşurat o serie de activităţi cu caracter preventiv educativ cu elevii Şcolii Generale Lespezi şi Şcolii Generale nr. 2 Gârlenii de Jos din comuna Gârleni, judeţul Bacău.

Cu acest prilej au fost prelucrate unele prevederi ale Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi ale Codului Penal; au fost prezentate unele aspecte pentru prevenirea delicvenţei juvenile, a absentismului şcolar precum şi a consumului de droguri şi alcool; elevii au fost atenţionaţi cu privire la efectuarea apelului telefonic prin S.N.A.U. 112; au fost instruiţi, elevii de serviciu, privind modul de acces al persoanelor străine în instituţia de învăţământ; au fost distribuite elevilor pliante cu caracter preventiv-educativ . De asemenea, elevilor le-au fost prezentate unele echipamente şi materiale din dotarea jandarmilor, armamentul şi tehnica din dotare, dar şi un moment demonstrativ specific executat de către luptători din cadrul unei grupe de jandarmi şi un exerciţiu de dresaj canin.

Astfel de activităţi vor continua şi în alte instituţii de învăţământ gimnaziale şi liceale din judeţul Bacău, activităţi cuprinse în programele de prevenire aflate în desfăşurare: ,, DROGURILE - NOILE CAPCANE CARE UCID”, JANDARMUL – PRIETENUL CELOR CARE RESPECTA LEGEA ”, ,,SĂ ÎNCURAJĂM SPECTACOLUL SPORTIV, NU DERANJAŢI ORDINEA ŞI LINIŞTEA PUBLICĂ ÎN INCINTA STADIOANELOR ŞI A ARENELOR SPORTIVE”. Jandarmii sunt pregătiţi pentru a interveni în cazul oricărei tulburări a ordinii publice de către persoane sau grupuri de persoane certate cu legea, în incinta şi în zona adiacentă a unităţilor de învăţământ, orice problemă putând fi semnalată la numărul unic de urgenţă 112.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu