23 iulie 2013

Comuna Glăvănesti in sarbatoare

0 Comentarii
Comuna Glăvănești a fost, duminică, 21 iulie, în sărbătoare. Două dintre satele sale, Glăvănești și Frumușelul au împlinit 585 de ani de atestare documentară. Sute de săteni, fii ai satului reîntorși în comunitate pentru acest eveniment, invitații lor, parlamentari de Bacău, șefi de instituții și ziariști, și-au dat întâlnire în frumosul parc al comunei, amenajat chiar lângă primărie. 


Acolo l-au așteptat pe PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, care le-a dat tuturor binecuvântarea sa și, împreună cu un sobor de preoți, a oficiat o slujbă religioasă. Satele Glăvănești și Frumușelu sunt atestate printr-un document emis în vremea domniei lui Alexandru cel Bun, când Glăvăneștiul se numea Sănătești (după numele moșierului din zonă). Numele Glăvănești a apărut abia din anul 1528. 
Anivesarea celor 585 de ani de atestare documentară a prilejuit, la Glăvănești, și acordarea mai multor titluri de "Cetățean de onoare al comunei" unui lot impresionant de veterani de război, pe care ei le-au primit cu mare emoție.



Dar și autoritățile comunei, o parte dintre fiii satului cunoscuți în lume pentru activitatea lor (medici, profesori universitari, ingineri etc.) și cei care au contribuit, într-un fel sau altul, pentru promovarea comunei între localitățile de seamă ale județului și țării, au primit, din partea PS Ioachim Băcăuanul, "Distincții de vrednicie", ca semn al prețuirii și binecuvântării sale.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu