31 octombrie 2013

Colectarea selectivă a dozelor din aluminiu ''Every Can Counts”

0 Comentarii
In data de 30 octombrie a avut loc în București, ”Sesiunea publică de informare privind programul internațional de colectare selectivă a dozelor din aluminiu Every Can Counts”, organizat de Asociația Non Profit Alucro și Camera de Comerț și Industrie a României - Camera Națională.  Asociația Non-Profit Alucro, singura organizație din România care derulează campanii de informare dedicate colectării și reciclării dozelor din aluminiu, s-a întalnit pe parcursul acestei luni cu reprezentanți ai marilor companii și ai autorităților locale din Timișoara, Cluj, Bacău (24 octombrie) și București. În aceste orașe au fost organizate întâlniri informale desfăsurate sub forma unor sesiuni de informare publică, privind programul internațional Every Can Counts, o platformă europeană care se derulează în țări ca Anglia, Irlanda, Franța și Austria.

Every Can Counts subliniază importanța reciclării dozelor de aluminiu indiferent de locul în care se consumă conținutul acestora. Urmărind comportamentul consumatorilor aflat într-o continua schimbare, programul atrage atenția asupra reciclării dozelor și a protejării mediului inconjurător. În acest sens, Asociația Alucro urmărește să implementeze programul la scară națională, dar adaptat la nevoile locale, motiv pentru care a organizat o serie de întâlniri în mai multe orașe din țara, cu autoritățile și agenții economici, pentru a putea afla nevoile și problemele cu care se confruntă comunitățile locale.

”După campania națională derulată în școli, a venit rândul mediului de afaceri din România să afle care sunt beneficiile implementării unui program de colectare selectivă în cadrul companiei. În general, reținerea vine din faptul că unele companii nu se consideră mari generatoare de deșeuri de tipul dozelor din aluminiu, prin comparație cu plasticul sau hârtia. Scopul Every Can Counts este acela de a promova comportamentul responsabil și însușirea unor deprinderi în spirit ecologic în rândul populației, motiv pentru care ne propunem să implementăm acest program în cât mai multe companii, indiferent de domeniul lor de activitate, de numărul angajaților sau de cantitățile pe care le vor colecta. Astfel, atât companiile, cât si institutiile publice interesate, vor primi gratuit sprijinul nostru și logistica necesară derulării programului”, declară Adina Magsi, Director General, Asociația Non Profit Alucro.  

Prin organizarea acestor întalniri locale, Asociatia Alucro a lansat o invitație deschisă tuturor agenților economici din mediul urban și rural, autorităților și mass-media. Toți cei interesați de implementarea programului Every Can Counts vor primi consultanța și suport logistic gratuit. În acest sens, vor fi puse la dispoziție materiale informative necesare, flyere, cutii de colectare, etc., acestea putând fi personalizate cu sigla companiei.  Evenimentele au fost organizate cu spirjinul partenerilor locali: Camera de Comerț și Industrie a României - Camera Națională, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Camera de Comerț și Industrie Cluj, Agenția pentru Protecția Mediului Cluj, Agenția pentru Protecția Mediului Bacău, Agenția de Dezvoltare Locală Bacău.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu