30 octombrie 2013

Premiul MOL pentru Sănătatea Copiilor

0 Comentarii
MOL România și Fundația pentru Comunitate au lansat cea de-a cincea ediție a programului MOL pentru Sănătatea Copiilor, prin care vor fi acordate sponsorizări în valoare totală de 300.000 de lei organizaţiilor non-profit care derulează proiecte de terapie emoţională sau terapie prin artă pentru copii care sunt afectaţi de boli cronice, suferă de dizabilităţi sau se află în curs de recuperare după afecţiuni grave. Programul este unic în România prin scop și continuitate.

Organizația care va primi Premiul MOL pentru Sănătatea Copiilor va beneficia în următoarea ediție de finanțarea maximă disponibilă pentru un proiect, de 20.000 de lei, și va desemna un membru al juriului. Primul Premiu va fi acordat după finalizarea proiectelor care vor fi desemnate beneficiare ale ediției 2013.

Lansarea Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor ediția 2013 a avut loc la Craiova, în cadrul unei manifestări organizate la Muzeul Olteniei, în cadrul căreia ONG–uri care au beneficiat de finanțare în edițiile precedente și-au prezentat proiectele și realizările.
Prin acest program au fost finanțate: Fundația de Sprijin Comunitar (2009, 2011, 2012), Asociația Trust Orfelinat Ungureni (2010), Asociația pentru Promovarea Dezvoltări Personale (2011) și Asociația Lumina (2012).
Printre proiectele notabile finanțate în anii anteriori se numără activitatea de hipoterapie de la Aiud, programul Leul Curajos al Asociației Little People, destinat copiilor și adolescenților internați în centrele de oncopediatrie din țară, atelierul de olărit și cabinetul multisenzorial de la Școala Specială Pașcani, taberele speciale. În cadrul tuturor acestora au fost implementate terapii eficiente pentru copiii cu nevoi speciale.
Prin programul MOL pentru Sănătatea Copiilor, un ONG poate să beneficieze de o sumă de maximum 20.000 lei sub formă de prefinanţare, pentru un proiect ce urmează să fie implementat în perioada 15 decembrie 2013 – 31 august 2014. Termenul-limită de depunere a cererilor de finanţare este 9 noiembrie 2013 iar fondul total al sponsorizărilor este de 300.000 lei.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu