28 noiembrie 2013

Camera de Comert si Industrie Bacau sprijina dezvoltarea durabila din Valea Muntelui

0 Comentarii
In cadrul Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene, pentru stimularea dezvoltarii teritoriale din punct de vedere economic, demografic, educational si cultural a zonelor rurale, Romania a initiat Planul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 – 2013.
In vederea descentralizarii deciziilor si incurajarii actiunilor locale sunt finantate proiectele Grupurilor de Actiune Locala (GAL).
Grupurile de Actiune Locala (GAL) sunt entitati ce reprezinta  parteneriate public – private, constituite din reprezentanti ai sectorului public, privat şi civil, desemnati dintr-un teritoriu rural omogen, care îndeplinesc o serie de cerinte privind componenta, teritoriul acoperit si care implementează o strategie integrata pentru dezvoltarea teritoriului.
GAL-urile au ca atributie realizarea si implementarea strategiei de dezvoltare locala si in acelasi timp iau decizii privind alocarea si administrarea resurselor financiare, cu scopul de a asigura dezvoltarea durabila a teritoriului pe care il reprezinta.
GAL Valea Muntelui este format din localitatile: Darmanesti, Agas, Asau, Brusturoasa, Dofteana, Ghimes – Faget, Palanca, Poduri.
In acest context, Camera de Comert si Industrie Bacau contribuie la dezvoltarea durabilă a zonei Valea Muntelui prin scrierea şi implementarea proiectului „Sprijinirea dezvoltarii antreprenoriatului local prin promovarea potentialului economic al zonei Valea Muntelui – in cadrul Targului de Produse Traditionale, Artizanat si Turism – G.A.L. Valea Muntelui”. 
Proiectul este finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala, Axa IV LEADER, Masura 1.2 GAL Valea Muntelui.
Obiectivul general al proiectului il constituie imbunatatirea competitivitatii sectoarelor agricol si forestier, valorificarea si promovarea potentialului specific local din domeniile produselor traditionale, artizanatului si turismului, stimularea activitatilor economice si mentinerea populatiei in zona Valea Muntelui, in vederea cresterii atractivitatii zonei pentru potentialii investitori si imbunatatirii conditiilor de viata ale locuitorilor din aria GAL: Darmanesti, Agas, Asau, Brusturoasa, Dofteana, Ghimes – Faget, Palanca si Poduri.
In acest context, pentru a face cunoscute traditiile, ospitalitatea si, nu in ultimul rand, oportunitatile economice ale zonei, in perioada 06 decembrie – 08 decembrie 2013la Sala de sport a Scolii Gimnaziale nr. 2, Darmanesti, jud. Bacause va desfasura “Targul de Produse Traditionale, Artizanat si Turism – G.A.L. Valea Muntelui, care va viza participarea cu titlu gratuit, in calitate de expozanti, a asociatiilor agricole / zootehnice, producatorilor locali, micilor fermieri si mestesugari, in scopul promovarii acestora la nivel judetean, regional si national.
Evenimentul expozitional va fi organizat in parteneriat cu Primariile Darmanesti, Agas, Asau, Brusturoasa, Dofteana, Ghimes – Faget, Palanca si Poduri, Asociatia Crescatorilor de Animale din Zona Montana Brusturoasa, Asociatia Crescatorilor de Animale “Ghimes – Faget”, Asociatia Crescatorilor de Animale “Lapos” si Asociatia Crescatorilor de Animale “Valea Muntelui”..
Pana la aceasta data, au confirmat participarea 20 de expozanti, care vor expune pe o suprafata de 100 mp: produse traditionale (branzeturi, miere de albine, pastrav afumat, zacusca, dulceturi, produse de panificatie), artizanat si produse hand-made.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu