4 noiembrie 2013

Controale privind pescuitul recreativ

0 Comentarii
La sfarsitul acestei saptamani jandarmeria a desfasurat doua actiuni de control pe lacul Bacau, scopul fiind acela de a verifica modul in care pescarii respecta reglementarile privind pescuitul recreativ-sportiv. Au fost controlati peste 30 de pescari sportivi, 5 dintre acestia neavand permis de pescuit. Pe langa aceste incalcari s-au constatat mai multe cazuri in care pescarii nu respectau dimensiunea minima legala pentru retinerea pestilor. In zona din coada lacului a fost descoperita o ambaractiune aritzanala camufata in stuf, si care cel mai probabil era utilizata la braconaj.

Lacul Bacau este zona de pescuit gestionata de Centrul Regional de Ecologie Bacau. In ciuda faptului ca in anul 2011 lacul a fost golit, in prezent acesta este deosebit de atractiv pentru pescarii sportivi, in special prin exemplarele de crap si stiuca. Fondul piscicol s-a refacut pentru ca pe acest lac se respecta perioada de prohibitie, braconajul este combatut, iar zilnic se desfasoara controale. Pe langa aceste masuri, anul trecut au avut loc mai multe actiuni de populare cu crap si caras, iar in aceasta toamna vor fi adusi inca vreo 300 de crapi la 2-3 kg/buc. Pe langa aceste populari multi pescari aduc pesti prinsi pe alte ape din Bacau, fiind introdusi inclusiv somni, mrene, morunasi sau avati.
Pescarii care doresc sa pescuiasca pe lacul Bacau, trebuie sa cunoasca si sa respecte reglementarile legale: permis ANPA, nu mai mult de 4 lansete, dimensiunea minima legala, perioada de prohibitie, curatenie etc. Dar cel mai important e sa faca efortul de a elibera pestii mici, si chiar si pe cei mai mari.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu