2 noiembrie 2013

Două centre noi pentru copii la Onesti

0 Comentarii
Două centre pentru copii au fost inaugurate in data de 31 octombrie la Școala Gimnazială ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare” din Onești, cu ocazia împlinrii a 40 de ani de activitate a acestei instituții de învățământ. ”Proiectele au fost elaborate cu scopul de a oferi elevilor din clasele I-VIII, după terminarea orelor de școală, programe educative, asistență sociopedagogică, spirituală, psihologică, logopedie și activități recreative”, a explicat preot Ilarion Mâță, directorul Asociației„Sfântul Voievod Ştefan cel Mare- Hârja”. 

Primul dintre acestea Centrul de zi pentru copii „Sf. Nicolae”, în cadrul căruia se vor desfășura activități destinate copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 15 ani, proveniți din familii aflate în situații de risc, cu o stare materială precară. Centrul de zi propune o alternativă, în cadrul căreia, copiii vor fi supravegheați de personal cu pregătire specială, într-un cadru de grup, care poate stimula capacitatea lor de relaționare interpersonală cu cei de aceeași vârstă, dar şi cu adulții. 
Se dorește creșterea nivelului cooperării, al comunicării verbale şi nonverbale, al creativității, îmbunătățirea competențelor sociale, cunoașterea propriei persoane etc. Cel de-al doilea va fi Centrul de cultura, artă și spiritualitate ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare”, al cărui scop va fi promovarea valorilor culturale și spirituale în rândul elevilor Școlii Gimnaziale „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” Onești , prin constituirea unor ateliere de lucru (de spiritualitate, arte, informatică, club de lectură etc.) la care se adaugă alte activități de voluntariat. 

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu