4 noiembrie 2013

FSC ofera si in acest an burse sociale

0 Comentarii
Un numar de 100 de elevi vor primi vor primi lunar burse a cate 200 lei in vederea acoperirii cheltuielilor de cazare si masa la liceu. Asistentul social FSC va monitoriza permanent atat situatia scolara a copiilor cat si modul de cheltuire a banilor. Deasemenea se va tine permanent legatura cu cadrele didactice si parintii copiilor in vederea identificarii, preintampinarii sau depasirii oricarei probleme ce ar putea afecta rezultatele si evolutia scolara a tinerilor. In acest mod pe langa sprijinul financiar, tinerii vor fi invatati sa-si gestioneze in mod responsabil banii.
In cadrul intalnirilor lunare vor fi abordate, pentru elevii din anii terminali subiecte referitoare la orientarea profesionala si gasirea unui loc de munca. Vor fi abordate teme diverse, pornind de la intocmirea unui C.V. si sutinerea unui interviu, drepturile si obligatiile unui angajat, pana la invatarea atitudinilor necesare adaptarii cu succes la un loc de munca si pastrarii acestuia pe termen lung.
Periodic vor fi organizate vizite la fabrici, supermarket-uri si institutii private sau publice din cele mai diverse domenii. Tinerii vor cunoaste secretele fiecarui domeniu direct de la angajatii acestor institutii si se vor familiariza cu activitatile specifice fiecaruia.
Tinerii provin din 19 localitati ale judetului Bacau, in marea majoritate din zona estica a judetului. Sunt inscrisi la 15 dintre colegiile si liceele din judetul Bacau si chiar din Vrancea (Adjud). Zece dintre ei sunt studenti si vor beneficia in continuare de sprijin pana la finalizarea facultatii.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu