26 martie 2014

Ce sunt zilierii si cum este tratata fiscal activitatea lor?

0 Comentarii
Potrivit reglementarilor legale in vigoare zilierul desfasoara activitati necalificate cu caracter ocazional, iar beneficiar de lucrari  poate fi o persoana juridica, o persoana fizica autorizata, intreprinderea individuala si intreprinderea familiala.
Raportul de munca dintre zilier si beneficiar se stabileste prin acordul de vointa al partilor, fara incheierea, in forma scrisa, a unui contract individual de munca. O persoana poate desfasura activitati ca zilier numai daca a implinit varsta de cel putin 16 ani.
Durata zilnica de executare a activitatii unui zilier nu poate depasi 12 ore, insa chiar daca partile convin un numar mai mic de ore de activitate, plata zilierului se va face pentru echivalentul a cel putin 8 ore de muncă.
Beneficiarul de lucrari are obligatia să infiinteze Registrul de evidenta a zilierilor si sa-l pastreze la sediu si/sau la punctele de lucru, dupa caz.
Veniturile realizate de zilieri sub forma remuneratiei zilnice este venit asimilat salariilor, pentru care se datoreaza impozit in cota de 16%. Nu se datoreaza contributii sociale obligatorii nici de catre zilier, nici de catre beneficiar. Calculul si retinerea impozitului pe venituri din salarii datorat se efectueaza de catre beneficiarii de lucrari la data fiecarei plati a remuneratiei brute.
Sursa: www.ccibc.ro

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu