27 martie 2014

Facilitati fiscale la angajarea tinerilor

0 Comentarii
Angajatorii pot primi facilitati si subventii de la stat daca incadreaza in munca un nou tip de salariat.
Legislatia in materie a fost clarificata recent, astfel incat au fost stabilite conditiile pe care angajatorii trebuie sa le indeplineasca pentru a primi un ajutor financiar lunar din partea statului.
Legea nr. 250/2013, in vigoare din 22 octombrie 2013, a adus o serie de modificari legislatiei in sistemulasigurarilor de somaj, una dintre principalele masuri fiind stimularea incadrarii pe piata muncii a tinerilor fara familie sau a celor cu diverse dizabilitati.
In acest sens, legea introduce notiunea de tanar cu risc de marginalizare sociala, ce se defineste dupa cum urmeaza.
Tanar cu risc de marginalizare sociala este  persoana cu varsta cuprinsa intre 16-26 de ani, care se inregistreaza la agentia pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau, dupa caz, resedinta si se incadreaza in una dintre urmatoarele categorii:
  • se afla in sistemul de protectie a copilului sau provine din acest sistem;
  • are dizabilitati;
  • nu are familie sau a carui familie nu ii poate asigura intretinerea;
  • are copii in intretinere;
  • a executat una sau mai multe pedepse privative de libertate;
  • este victima traficului de persoane.
Angajatorii care incadreaza tineri cu risc de marginalizare sociala vor fi denumiti angajatori de insertie si vor beneficia de anumite facilitati din partea statului.
Mai precis, potrivit noilor reguli, acesti angajatori vor beneficia, lunar, pentru fiecare tanar incadrat in munca, de o suma egala cu salariul de baza stabilit la data angajarii tinerilor, dar nu mai mult de doua ori valoarea indicatorului social de referinta, care in prezent este 500 lei, pana la expirarea duratei contractului de solidaritate.
Sursa: www.ccibc.ro

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu