29 martie 2014

Jandarmeria Bacau la bilant

0 Comentarii
Activitatea desfăşurată la nivelul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău în trimestrul I – 2014 a vizat, în principal,  adoptarea unor măsuri şi acţiuni specifice în domeniul creşterii gradului de siguranţă al cetăţeanului, ordinii şi siguranţei publice, consolidării sistemului de pregătire precum şi promovarea atitudinii proactive, a transparenţei şi a deschiderii în relaţiile cu mass-media, pentru consolidarea încrederii şi înţelegerii de către cetăţeni, a rolului, misiunilor şi rezultatelor unităţii.
Misiunile specifice de ordine publică din trimestrul I au constat în:
-   peste 200 de misiuni de asigurare a ordinii publice;
-   aproximativ 50 de misiuni de intervenţie;
-   peste 600 de misiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional;
-   600 de misiuni de menţinere a ordinii publice.
-   peste 13 de misiuni în cooperare cu alte instituţii .

În perioada analizată au fost executate 27 misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări cultural - artistice .
S-au executat 22 de misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări religioase. De asemenea, s-au executat peste 5 de misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări sportive (meciuri de fotbal ).
În perioada menţionată s-au executat aproximativ 429 de misiuni specifice de menţinere a ordinii şi liniştii publice pe mijloacele de transport în comun din municipiul Bacău .
Având în vedere situaţia operativă înregistrată în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar în ultimii ani precum şi necesitatea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă pentru elevi şi cadrele didactice, în baza planului cadru de acţiune aprobat de prefectul judeţului Bacău, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău acţionează pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Bacău. Se acţionează permanent pentru protecţia elevilor şi cadrelor didactice atât pe timpul desfăşurării procesului de învăţământ, afluirii şi  defluirii la şi de la şcoală precum şi pe mijloacele de transport în comun.
În trimestrul I / 2014 au fost constatate 24 de fapte penale , au fost aplicate 500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 100.000 lei.
Au fost executate 42 de misiuni în urma solicitărilor prin sistemul unic de urgenţă 112.
S-a acţionat permanent pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional în zone cunoscute cu grad ridicat de infracţionalitate - pieţe, târguri, oboare – unitatea a acţionat în localităţile urbane şi rurale aflate în zona de responsabilitate pentru menţinerea ordinii publice.
Au fost executate peste 90 de acţiuni de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional prin patrule mixte executate în mediul urban
S-a acţionat pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional prin patrule independente executate în mediul rural.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu