31 martie 2014

Targul National al Firmelor de Exercitiu

0 Comentarii
Şi în acest an şcolar Colegiul Economic „Ion Ghica” ca şi Centru de Resurse pentru firmele de exerciţiu din Regiunea Nord – Est – judeţele Bacău, Iaşi, Neamţ şi Vaslui, împreună cu SC Centrul de Afaceri și Expozițional SA Bacău, va organiza o nouă ediţie a Târgului Firmelor de Exerciţiu. Ca şi noutate, anul acesta evenimentul este unul Național – targul fiind INSCRIS IN CALENDARUL ACTIVITATILOR EDUCATIVE NATIONALE 2014, SUB FORMA CONCURSULUI “VIITORUL INCEPE ASTAZI!”
Ce este de fapt “Firma de exerciţiu”? Este o metodă didactică modernă şi interactivă de succes în România, care are drept scop dezvoltarea spiritului antrepreorial al elevilor prin simularea proceselor dintr-o firmă reală. Instruit într-un cadru atractiv, creativ şi interactiv, tânarul va participa voluntar şi motivat la propria formare, dobândind competenţe esenţiale ce îi vor usura inserţia pe piaţa muncii. Înţelegerea si aplicarea în mod optim a conceptului „firma de exerciţiu” îi va putea oferi elevului o învaţare activă, bazată pe practică, facilitându-i acestuia trecerea de la scoala la viaţa activa.
Motto-ul acestui eveniment este “Viitorul începe astăzi!” şi se completează foarte bine cu motto-ul activităţilor prin firma de exerciţiu “De la şcoală în viaţă prin firma de exerciţiu”, deja foarte cunoscut de elevii şi profesorii de la profil servicii.
Participarea elevilor la evenimente care permit contactul direct cu mediul de afaceri este deosebit de benefică pentru dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi de comunicare ale acestora. Experienţa de a conduce direct negocierile şi de a dezvolta spiritul de echipă se pot exersa cu succes numai în cadrul unui târg al firmelor de exerciţiu. Aici pot fi întâlniţi parteneri de afaceri, se poate comunica direct cu ei, elevii îşi amenajează propriul stand, învaţa să ia decizii şi îşi dezvoltă încrederea în forţele proprii.
Ce îşi propune Târgul Regional al Firmelor de exerciţiu Bacău 2014? Această ediţie ca și cea de anul trecut se va concentra pe: dezvoltarea competenţelor antreprenoriale ale elevilor şi recunoaşterea activităţii lor; efectuarea de tranzacţii directe cu alte firme de exerciţiu; promovarea conceptului de firmă de exerciţiu pe plan local; promovarea Centrului de Resurse pentru Firmele de Exerciţiu de la Colegiul Economic „Ion Ghica” în comunitatea locală şi la nivelul judeţelor ce fac parte din acest centru ( Iaşi, Neamţ şi Vaslui); implicarea părinţilor şi a comunităţii locale în activitatea Colegiului Economic „Ion Ghica” Bacău.
La evenimentul ce va avea loc în perioada 4 – 5 aprilie 2014 participanţi vor fi:
  • COLEGIUL TEHNIC “D. MANGERON” BACĂU
  • COLEGIUL ECONOMIC “VIRGIL MADGEARU” PLOIESTI-PRAHOVA
  • COLEGIUL ECONOMIC ARAD
  • COLEGIUL ECONOMIC ADMINISTRATIV IASI
  • COLEGIUL NATIONAL DE AGRICULTURA SI ECONOMIE TECUCI-GALATI
  • COLEGIUL ECONOMIC „ION GHICA” BACĂU
  • LICEUL TEHNOLOGIC ECONOMIC ADMINISTRATIV PIATRA NEAMT
  • ȘCOALA SUPERIOARĂ COMERCIALA „N. KRETZULESCU” BUCURESTI
  • COLEGIUL „VASILE LOVINESCU” FALTICENI -SUCEAVA
  • COLEGIUL ECONOMIC „EMANUIL GOJDU” HUNEDOARA
  • LICEUL TEHNOLOGIC “SPIRU HARET” PIATRA NEAMT
  • LICEUL TEHNOLOGIC „ VASILE CONTA” TG-NEAMT NEAMT
Organizator: Colegiului Economic „Ion Ghica” Bacău / Centrul de Resurse pentru Firmele de exerciţiu.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu