28 aprilie 2014

Noutati de la TAROM

0 Comentarii
Conform statisticilor IATA, (Asociaţia Internaţională de Transport Aerian) performanţele de siguranţă ale operatorilor înregistraţi  IOSA sunt de 2.5 ori mai bune decât ale celor neînregistraţi IOSA,  în perioada 2008 - 2013.
IOSA este un sistem recunoscut şi acceptat internaţional,  conceput pentru a evalua managementul operaţional şi sistemul de control al unei companii aeriene. IOSA utilizează standarde şi recomandări în domeniul siguranţei, recunoscute la nivel internaţional. Programul este conceput astfel încât să permită realizarea auditurilor într-un mod independent, coerent şi standardizat, cu o periodicitate de 2 ani. În acest an, IATA a eliberat un certificat reînnoit pentru TAROM valabil până pe 6 mai 2016.
TAROM a fost prima dată auditată în mai 2006 şi înregistrată în IOSA la începutul anului 2007. Auditurile sunt realizate de către organizaţii de audit acreditate de către IATA. Auditul a evidenţiat faptul că TAROM a stabilit şi implementat un sistem solid de management în domeniul siguranţei şi calităţii, în întreaga organizaţie.

Cel mai recent audit destinat pentru reînnnoirea înregistrării, a verificat conformitatea cu peste 900 de Standarde şi Practici recomandate (ISARPs) de către IOSA în 8 zone operaţionale pentru companie: organizare şi management, operaţiuni de zbor,  operaţiuni în cabina de pasageri, control operaţional al zborurilor şi dispecerat, operaţiuni de deservire la sol a avionului şi a pasagerilor, operaţiuni cargo, managementul securităţii şi întreţinerea tehnică a avioanelor.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu