29 martie 2015

Jandarmii bacauani la bilant

0 Comentarii
Activitatea desfăşurată în primele luni ale anului 2015, a avut drept obiective îndeplinirea cu răspundere a sarcinilor, atribuţiilor funcţionale şi misiunilor încredinţate, protejarea valorilor fundamentale ale cetăţenilor, dar şi eficientizarea misiunilor destinate creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor.  

         O atenţie deosebită am acordat prevenirii situaţiilor de risc în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar, în scopul asigurării climatului de ordine şi siguranţă publică, creşterii gradului de siguranţă al elevilor şi personalului didactic.
Până în prezent, aproximativ 90 jandarmi au acţionat zilnic, la nivel judeţean, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice în scopul creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor, însumând peste 2800 de misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice. 
          S-au avut în vedere în această perioadă, pe lângă misiunile specifice ce au caracter permanent, organizarea şi desfăşurarea acţiunilor preventiv-educative şi combaterea fenomenului infracţional în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar, măsuri de ordine publică ce au vizat desfăşurarea simulărilor pentru examenul de bacalaureat, a manifestărilor sportive ce s-au desfăşurat în judeţul Bacău, dar nu au fost omise nici constatările unor fapte cu caracter contravenţional şi infracţional. 
       Pe linia activităţilor de prevenire si combatere a faptelor antisociale se află în desfăşurare trei programe preventiv educativ de informare şi conştientizare:  FII TU, NOI TE APRECIEM!”, VIOLENŢA NU AJUTĂ – AI CURAJ SĂ SPUI NU”,  “DROGURILE - DRUM CU SENS UNIC”.
        Astfel, urmare a executării acestor misiuni, jandarmii au aplicat peste 1200 sancţiuni contravenţionale, 700 amenzi şi 450 avertismente scrise, valoarea amenzilor fiind în cuantum de aproximativ 175000 lei.
       De asemenea, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău au constatat 52 de infracţiuni dintre care 8 în mod independent şi 44 în cooperare cu Poliţia, fiind identificate 51 persoane suspecte.
În perioada următoare, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău va pune accent pe acţiunile ce se vor desfăşura în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice în perioada premergătoare şi pe timpul sărbătorilor pascale pentru credincioşii credincioşii ortodocşi şi romano-catolici,  la nivelul judeţului Bacău,  unde se vor organiza şi desfăşura manifestări religioase, culturale şi recreative, în lăcaşe de cult şi în aer liber, caracteristic fiind participarea unui public numeros şi afluxul important de persoane spre locurile de desfăşurare a manifestărilor, localităţile şi zonele turistice şi de agrement.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu