2 aprilie 2015

Program Gratuit de Evaluări Psiho-comportamentale

0 Comentarii
În perioada 01.04.2015-30.04.2015, Centrul Delfinul oferă Evaluări Psiho-comportamentale gratuite pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1 si 4 ani, suspecți de întârziere/tulburare în dezvoltare, în scopul încurajării diagnosticării precoce şi intervenţiei terapeutice timpurii.
Programul vine în întâmpinarea familiilor care au suspiciuni cu privire la dezvoltarea copilului lor, legate de: lipsa comunicării, interacţiune socială scăzută, joc nedezvoltat corespunzător vârstei, comportamente problemă (agitație psihomotrică, comportamente opozante, agresivitate, comportamente bizare, repetitive, autostimulare, etc.). Șansele de recuperare şi integrare în societate cresc în mod semnificativ prin identificarea întârzierilor/tulburărilor în dezvoltare de la o vârstă cât mai fragedă și includerea copiilor într-un program de terapie personalizat.
Conform ultimelor date statistice, la nivel național erau înregistrate peste 7000 de persoane diagnosticate cu autism însă cifra reală, estimează specialiștii, este dublă. Acest fapt este pricinuit de neînregistrarea oficială care duce, inevitabil, la privarea de terapie a copiilor care au tulburări din spectrul autist.
Intervenția terapeutică în astfel de cazuri trebuie să fie zilnică și într-un mod bine definit, în concordanță cu programul întocmit de specialiștii în domeniu. Rolul părinților în recuperarea copiilor diagnosticați cu autism este crucial, ei fiind în egală măsură părinți și terapeuți.
Programul de evaluare oferit de Asociația Betania vizează:
– nivelul de dezvoltare a comportamentelor adaptative – Comunicare, Socializare, Autonomie personală
– nivelul de dezvoltare a abilităților primare de învățare și limbaj
– identificarea barierelor/dificultăților comportamentale în procesul de învățare/adaptare
– analiza funcțională a comportamentelor problemă

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu