30 mai 2015

Autospeciale noi pentru pompierii militari bacauani

0 Comentarii
Joi, 28 mai 2015, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Maior Constantin Ene” al județului Bacău (I.S.U.J. Bacău) a avut loc recepția a două autofreze multifuncționale de zăpadă și a unui vehicul cu șenile/roți de tip UTV.
Achiziția autospecialelor este parte din proiectul ”Îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenție în situații de urgență în condiții de iarnă”. Acesta este cel de-al patrulea proiect, implementat începând cu anul 2009, la nivelul a șase județe din Moldova, prin intermediul EURONEST. Proiectul se prezintă ca o continuare a altor trei anterioare, cu ajutorul cărora, județul Bacău a beneficiat de 23 de utilaje specifice de intervenție, în valoare de 26 de milioane de Euro. Contribuția Consiliului Județean Bacău a fost de 80 000 de Euro.
Prezent la conferința de presă ce a însoțit evenimentul Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean Bacău a subliniat că ”aceste echipamente vin în completarea resursei umane de excepție din cadrul ISU Bacău. Proiectul este un câștig important pentru județele Moldovei în condițiile în care am reușit ca, prin echipamentele achiziționate să îmbunătățim semnificativ activitatea ISU. Utilajele recepționate nu sunt puțin lucru, principalele localități beneficiare din județ fiind Bacău, Moinești, Comănești și Podu Turcului, adică localitățile cele mai expuse intemperiilor iernii. În egală măsură aș dori să felicit echipa proiectului regional EURONEST, ca și echipa de implementare a proiectului din cadrul Consiliului Județean Bacău și să remarc faptul că datorită eforturilor de echipă, Regiunea Nord-Est are cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2007-2013”.
La rândul său, Dorian Pocovnicu, prefectul județului remarca ”din punct de vedere administrativ atenția pe care Consiliul Județean Bacău a avut-o pentru locuitorii județului. Felicit Consiliul Județean pentru parteneriat și implicare”.
”Putem afirma că am mai făcut un pas important spre realizarea visului ce odinioară părea irealizabil și anume acela ca toată tehnica de intervenție a Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Maior Constantin Ene” al județului Bacău să fie de ultimă generație. Însă prin proiectele derulate în județul Bacău, prin eforturile depuse, tot ceea ce consideram în trecut irealizabil a devenit posibil. S-au creat, în acest fel, premisele necesare pentru îmbunătățirea capacității de intervenție în situații de urgență și în condiții de iarnă, conform standardelor Uniunii Europene, gradul de siguranță al populației din județul Bacău crescând semnificativ”, afirma colonel Ioan Mihalache, comandatul ISU Bacău.
Proiectul a beneficiat de un buget de 20.913.120,80 lei din care asistența financiară nerambursabilă a fost de 20.429.237,58 lei.




0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu