28 mai 2015

PROFI se opune inchiderii hipermarketurilor duminica

0 Comentarii
“Avand in vedere ca doar doua din cele 300 de  magazinelor PROFI au suprafete de vanzare mai mari de 800 de mp, putand fi inchise ca urmare a schimbarii legislatiei, practic aceasta propunerea de modificare a legislatiei ar afecta pozitiv lantul nostru”, a declarat Calin Costinas, director general adjunct PROFI. “Cu toate acestea, dimpotriva, noi consideram ca o astfel de interdictie este cat se poate de daunatoare pentru economia romaneasca deoarece este de natura sa limiteze concurenta loiala in conditiile in care orice piata cu adevarat sanatoasa se bazeaza tocmai pe o concurenta sanatoasa. Noi stim ca doar piata poate regla aceste mecanisme, nu interventiile artificiale din partea autoritatilor.”
Urmarile unei astfel de decizii sunt usor de anticipat: pierderea unui important numar de locuri de munca, marirea cantitatilor de produse care se depreciaza si se arunca si, nu in ultimul rand, o crestere a preturilor pe care clientii ar urma sa le plateasca.
Pentru a explica mai simplu lucrurile, hai sa ne imaginam o situatie similara dar dintr-un alt domeniu: considerati ca ar fi benefic sa fie interzis duminica transportul cu tramvaiul si autobuzul pentru a favoriza, sa zicem, taximetristii ? Intr-un asemenea caz, nu ar rezulta ca oamenii vor cheltui mai mult, artificial,  pe transport?

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu