1 octombrie 2015

Hai pe Poteca de povesti!

0 Comentarii
Pădurea Crăiască se află lângă stațiunea Ocna Șugatag, în centrul destinației ecoturistice Mara-Cosău-Creasta Cocoșului din Maramureșul istoric. 
 
Este o pădure cu stejari seculari și o populație foarte bogată de păsări, dar care momentan nu este valorificată ca obiectiv turistic sau loc de recreere pentru localnici, în ciuda apropierii de stațiune. 
 
În zonele de margine ale pădurii și în zonele circulate din pădure apar deșeuri aruncate la întâmplare, iar cei care mai trec totuși pe aici pot devia foarte ușor de la traseu, deranjând speciile de păsări mai sensibile și vegetația (în ce privește regenerarea naturală). 
 
La anul, aici va fi o frumoasă potecă de vizitare, iar școlile din Ocna Șugatag și din celelalte localități din destinație vor putea ieși cu elevii pe traseu, în programe de educație prin experiență. Deșeurile își vor găsi drumul către destinația corectă, iar păsările, arborii și arbuștii vor avea din nou condițiile la care visează.
 
Proiectul costa 4.100 de Euro. Banii se află într-un Fond local de Conservare și Dezvoltare Durabilă, unde vor ajunge și contribuțiile din acest apel. 
 

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu