10 octombrie 2015

Timbrul românesc te invită la vânătoare pe domenii regale

0 Comentarii
Cu o istorie bogată şi îndelungată, ale cărei seve se regăsesc şi în mitologie, dar şi în credinţa populară, vânătoarea este o îndeletnicire cu o semnificaţie modelată de vremuri, ce a evoluat de la asigurarea nevoii de hrană şi protecţia de eventuale atacuri ale animalelor la cea de hobby sau pasiune, ultimul sens primind în timp şi conotaţii culturale sau simbolice. 

Vânătoarea văzută ca pasiune regală este tematica abordată în cea mai recentă emisiune marca Romfilatelia, al cărei titlu sugestiv – Vânătoarea pe domenii regale – indică faptul că această activitate era preferată de capetele încoronate, fiind considerată un privilegiu, dar şi o preocupare tradiţională, bazată pe ritualuri şi limbaj adecvate. Începând de vineri, 9 octombrie, elementele emisiunii filatelice vor putea fi găsite spre achiziţionare în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.

Cele patru timbre ale emisiunii, având valorile nominale de 2,00 lei, 3,30 lei, 4,30 lei şi 14,50 lei, ilustrează vitralii din castelul Peleş, create la sfârşitul secolului al XIX-lea, în atelierele Zettler (Munchen). Acestea reproduc animale sau scene de vânătoare, precum momentul culminant al vânătorii de cerbi, iepuri, mistreţi şi urşi, oferind o descriere sugestivă a modului în care această activitate era percepută şi practicată la acea vreme.

Un set de 2 plicuri prima zi completează emisiunea filatelică, aceasta fiind machetată în coală de 
20 de timbre, bloc de 4 timbre şi minicoală de 4 timbre cu manşetă ilustrată + 2 viniete.

Albumul filatelic, care este produsul special al emisiunii, este realizat în tiraj limitat de 245 de exemplare şi este echipat cu blocul emisiunii si setul de două plicuri “prima zi”, având ştampila „prima zi” aplicată în clar în folio aur. Produsele sunt numerotate de la 001 la 245.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu