30 noiembrie 2015

Asociatia ”Sf. Voievod Stefan cel Mare – Hârja”, membru fondator al CERT

0 Comentarii
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Asociatia “Sf. Voievod Stefan cel Mare - Harja”,  alaturi de alte instituții publice și ONG-uri, a participat sâmbătă, 28 noiembrie 2015,  la Conferința de constituire a reţelei CERT - Coaching pentru Eficientizarea Reţelelor de Tineret din şcoli, în cadrul proiectului „CERT, o şansă pentru tine! – Centrul de Resurse pentru Tineret” finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.
Evenimentul  a avut loc la Centrul de Resurse pentru Tineret, oraşul Buhuşi, judeţul Bacǎu, şi a fost planificat de tipul masǎ rotundǎ cu membrii fondatori ai reţelei CERT (şcoli pilot, ONG-uri, cluburi şcolare şi sportive, instituţii şi autoritǎţi publice, agenţi economici etc.) din care face parte și Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”.
Programul are ca obiectiv principal dezvoltarea generală a sectorului ONG în România, dezvoltarea de rețele și coaliții eficace dar și consolidarea bazei de membri /voluntari și creșterea participării membrilor în activitațile ONG-urilor.
Proiectul „CERT, o şansă pentru tine! – Centrul de Resurse pentru Tineret” este menit a fi începutul unor acțiuni de educare, consiliere, orientare și creștere a gradului de implicare a tinerilor din comunitate în activitățile de voluntariat, în dezvoltarea atitudinilor prosociale și a competențelor civice dar și pentru a realiza coeziune la nivelul comunității locale prin implicarea generației tinere.
În cadrul evenimentului au fost prezentate viziunea, misiunea, valorile şi obiectivele reţelei CERT, importanţa şi beneficiile lucrului în reţea, s-a realizat analiza SWOT (puncte tari, puncte slabe, oportunitǎţi, amenintǎri) – instrument de analizǎ a potenţialului reţelei CERT de a se dezvolta durabil la nivel regional, naţional şi internaţional; Formarea în domeniul voluntariatului şi implicǎrii civice a tinerilor din şcoli; Practica în domeniul voluntariatului şi implicǎrii civice a tinerilor; Promovarea voluntariatului în şcoli şi a cetǎţeniei active în comunitate.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu