12 ianuarie 2016

Prezenta Constientă: Esenta relatiei părinte-copil

0 Comentarii
Ești un părinte prezent, așa-i?
Spune prezent si pe 19 martie 2016 la Conferința pentru a descoperii împreună, alături de Gaspar Gyorgy, misterele Mindful Parenting-ului. 
Mindfulness-ul este starea de prezență conștientă ce ne permite concentrarea intenționată a atenței asupra momentului prezent, fără a folosi judecata critică asupra noastră sau asupra altora. Jon Kabat-Zin descrie mindfulness-ul drept ”arta de a trăi conștient” tehnică ce ne-ar putea ajuta să ne apreciem mai mult emoțiile și gândurile, fiindcă ”atunci când reușim să fim prezenți și atenți, ni se deschid noi posibilități”. 
În parenting, mindfulness-ul ne ajută să ne conectăm profund cu copiii noștri. Un părinte prezent, este acel părinte căruia nu-i este teamă să intre în contact cu copilul său interior, reușind apoi să interacționeze sincer și profund cu persoana celuilalt, respectându-i unicitatea si individualitatea. Părintele mindful este plin de acceptare și iubire necondiționată.
”Starea de mindfulness ne ajută să gestionăm mai bine stresul aferent rolului de părinte, sprijină vindecarea noastră interioară și facilitează cultivarea relaționării sănătoase în interacțiunea părinte-copil. Practica mindfulness nu prezintă costuri financiare, ne îmbunătățește semnificativ calitatea vieții, sporește concentrarea și conștientizarea, ajutându-ne, în același timp, să ne gestionăm mult mai bine gândurile și experiențele negative. Fiind conștienți de aceste beneficii, consider că merită să ne flexibilizăm pentru a practica prezența conștientă ca stare de zi cu zi” – spune invitatul nostru, Gaspar Gyorgy.
Gaspar este psiholog clinician, psihoterapeut și președintele Asociaţiei Multiculturale de Psihologie şi Psihoterapie organizatorul (alături de Otilia Mantelers si echipa lor gigea) a mai multor conferințe de renume, printre care: ” Puterea Prezenţei Conştiente a Părintelui în Viaţa Copilului: Ataşament, Joc şi Transformare – Dr. Dan Siegel, Conferința IMAGO – Harville Hendrix & Hellen Hunt, Puterea Relațiilor – Gaspar & Otilia
Conferința se adresează în egală măsură părinților, specialiștilor și oricărei persoane interesate de dezvoltare personală.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu