10 ianuarie 2016

Vremea ne da batai de cap

0 Comentarii
Pentru intervalul 07.01.2016, ora 12:00 – 08.01.2016, ora 06:00 Administraţia Naţională de Meteorologie – Centrul Meteorologic Regional Moldova a emis o atenţionare meteorologică COD GALBEN, prin care au fost prognozate intensificări ale vântului cu viteze de 60…70 km/h, ninsoare viscolită, precipitaţii mixte şi depuneri izolate de polei.
Pentru asigurarea unui management adecvat al situaţiilor de urgenţă potenţial generate de fenomenele meteorologice vizate la nivelul judeţului Bacău au fost transmise către preşedinţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă următoarele măsuri:
-       obligativitatea înfiinţării continuităţii la sediul primăriilor cu personal corespunzător pe perioada valabilităţii atenţionării meteorologice COD GALBEN;
-       înştiinţarea populaţiei şi operatorilor economici de la nivelul tuturor localităţilor asupra situaţiei prognozate;
-       angrenarea populaţiei şi operatorilor economici din zona de responsabilitate pentru degajarea căilor de acces în vederea asigurării accesului tehnicii pentru intervenţie operativă în cazul producerii unor situaţii de urgenţă;
-       acordarea unei atenţii deosebite persoanelor fără adăpost, precum şi persoanelor vârstnice sau cu probleme sociale şi adăpostirea acestora în spaţiile special amenajate de către primărie;
-       reinstruirea populaţiei şi a angajaţilor din  instituţiile publice de pe raza unităţii administrativ-teritoriale, cu privire la normele de utilizare a mijloacelor de încălzire.
Ca urmare a fenomenelor meteorologice manifestate la nivelul judeţului Bacău, la ora 07:00, circulaţia pe drumurile judeţene era următoarea:
Ø  Drumuri cu circulaţia întreruptă:
o   DJ 243 B Parincea – Poieni – Năstăseni (există rute alternative);
Ø  Drumuri cu circulaţia îngreunată (se circulă pe un singur sens, pe unele sectoare de drum):
o   DJ 252 Soci – Găiceana;
o   DJ 119 A Sascut – Urecheşti;
o   DJ 119 Bacău – Sarata;
o   DJ 252 D Galbeni – Chetriş;
o   DJ 252 Dospineşti – Buhoci.
Pe parcursul nopţii şi la această oră Serviciul Public Judeţean de Drumuri Bacău acţionează pentru curăţarea părţii carosabile cu 15 utilaje cu răspânditor şi lamă, 7 încărcătoare frontale, 3 autogredere şi 1 buldoexcavator.
Conform informării primite de la Serviciul Public Judeţean de Drumuri Bacău, la ora 11:30, circulaţia pe drumurile judeţene era următoarea:
Ø  Drumuri cu circulaţia îngreunată (se circulă pe un singur sens, pe unele sectoare de drum):
o   DJ 243 B Parincea – Poieni – Năstăseni;
o   DJ 119 A Sascut – Urecheşti.
În conformitate cu informarea primită de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi – Secţia Drumuri Naţionale Bacău,se circulă pe toate drumurile naţionale din judeţul Bacău. Partea carosabilă este umedă, parţial acoperită cu un strat de zăpadă frământată. S-a acţionat cu 21 utilaje cu răspânditor şi lamă, 3 unimoguri, 3 utilaje tip Unimog şi 1 ARD.
În această dimineaţă, Grupa Operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Mr. CONSTANTIN ENE” al Judeţului Bacău, formată din patru pompieri militari s-a deplasat în teren cu un autoturism pentru muncă operativă, pentru monitorizarea stării de practicabilitate a drumurilor afectate de viscol şi identificarea de rute ocolitoare pentru asigurarea operativă a intervenţiei în situaţii de urgenţă.
În intervalul în care s-a manifestat atenţionarea meteorologică COD GALBEN la nivelul judeţului Bacău nu au fost înregistrate localităţi izolate sau nealimentate cu energie electrică şi gaze naturale. De asemenea, nu au fost înregistrate persoane blocate în trafic.
Totodată, în perioada menţionată,pe timpul nopţii, s-au continuat misiunile de patrulare şi transport a persoanelor fără adăpost la centrele sociale constituite la nivelul municipiilor şi oraşelor din judeţ, de către echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi Poliţia Locală. Astfel, în urma acestor misiuni la Unitatea Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului de Urgenţă Judeţean Bacău a fost adusă o persoană, iar la adăposturile amenajate de primării, alte 6 persoane.


0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu