25 februarie 2016

Cetăteni Activi pentru Bacău

0 Comentarii
Joi, 25 februarie 2016, între orele 14 – 17, băcăuanii sunt așteptați în Piața Tricolorului (în fața Casei de Cultură) la Info Day (ziua de informare) pentru a afla rezultatele proiectului “Cetățeni Activi pentru Bacău”, implementat de asociația Romanian Youth Movement for Democracy (RYMD), în  parteneriat cu Asociația “Un Zâmbet”, în perioada  iunie 2014 – februarie 2016.

Evenimentul marchează finalul proiectului Cetățeni Activi pentru Bacău, urmând a fi prezentate materiale informative despre demersurile desfășurate, printre care rezultatele cursurilor de formare a cetățenilor băcăuani în utilizarea legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public și a legii 52/2003 privind transparența decizională, rezultatele sesiunilor de dezvoltare a proiectelor Ideea ta pentru Bacău, rezultatele monitorizării activității Consiliului Local și Județean Bacău și multe altele.

Vrem ca prin acest eveniment de final al proiectului să împărtășim cu cetățenii băcăuani experiențele acumulate în urma tuturor demersurilor noastre. Credem că, în acești doi ani de zile, am reușit să aducem pe agenda publică subiecte importante precum transparența instituțiilor locale, ideile tinerilor pentru dezvoltarea județului și dreptul cetățenilor la informare cu privire la activitatea aleșilor. De asemenea, vrem să le furnizăm locuitorilor Bacăului informații cu privire la activitatea generală a consilierilor locali și județeni, având în vedere faptul că alegerile locale se apropie, iar informarea corectă asupra a ceea ce au făcut aleșii timp de patru ani constituie un drept fundamental”, afirmă Marian Dămoc, manager al proiectului și președintele Asociației Romanian Youth Movement for Democracy.


Pe lângă membrii echipei de proiect, la eveniment vor fi prezenți mai mulți beneficiari ai sesiunilor de formare organizate de Cetățenii Activi care vor discuta cu cei prezenți despre cum au folosit informațiile obținute prin activitățile proiectului.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu