12 februarie 2016

Concursul National ''Mesajul meu Antidrog''

0 Comentarii
Agenţia Naţională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău lansează la nivelul judeţului Bacău, ediţia a XIII–a a concursului „Mesajul meu antidrog 2016”, având ca temă „Colorează-ţi viaţa altfel...fără droguri!”.
            Ediţia a XIII-a a concursului se desfăşoară în intervalul februarie-mai 2016, în cadrul instituţiilor din învăţământul preuniversitar(gimnaziu şi liceu) din judeţul Bacău.
            „Mesajul meu antidrog” reprezintă un proiect de tradiţie al Agenţiei Naţionale Antidrog, un exemplu de bune practici în domeniul cooperării cu instituţiile de învăţământ şi un cadru adecvat de manifestare a copiilor şi tinerilor cuprinşi într-o formă de învăţământ, contribuind, alături de celelalte activităţi de acest gen, la formarea de convingeri de viaţă sănătoase în rândul acestui segment de populaţie.
            Parteneri în acest proiect, la nivel local alături de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, sunt Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bacău şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bacău.
            Scopul concursului este menţinerea la un nivel scăzut a consumului de droguri (prevalenţa), reducerea cazurilor de noi consumatori(incidenţa) în rândul populaţiei din învăţământul preuniversitar(gimnazial şi liceal), iar obiectivul general este creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber.
            Secţiunile ediţiei a XIII-a sunt  eseu literar, film de scurt metraj, spot, arte vizuale şi sport, iar criteriile de evaluare a lucrărilor urmăresc încadrarea în cerinţe(tematică şi dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acurateţea stilului, claritatea limbajului.             Obiectivele specifice ale proiectului urmăresc dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflată într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri, precum şi creşterea influenţei factorilor de protecţie pentru evitarea sau cel puţin întârzierea debutului consumului de alcool, tutun şi droguri.
La nivelul judeţului Bacău, beneficiari direcţi vor fi elevii din cel puţin 10 şcoli(atât din mediul urban, cât şi rural) cu învăţământ gimnazial şi 5 licee(atât din mediul urban, cât şi rural). Beneficiarii indirecţi sunt cadrele didactice, familia, prietenii şi societatea în general.

Menţionăm că la faza naţională a concursului desfăşurată în anul 2015, două eleve din judeţul Bacău, Abu Zuaiter Nadia din Colegiul Naţional „Gh. Vrănceanu” Bacău şi Buiciag Carcrista Şyrin din Şcoala Gimnazială. „L. Rebreanu” Comăneşti, au obţinut locurile II la secţiunea pictură-liceu, respectiv secţiunea grafică-gimnaziu.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu