18 februarie 2016

Nediscriminarea înseamnă drepturi egale!

0 Comentarii
Prefectul Dorian Pocovnicu a participat in data de 18.02.2016, de la ora 09.30, la evenimentul destinat instituționalizării colaborării la nivelul județului Bacău în vederea diminuării riscurilor asociate sănătății în comunitățile vulnerabile, care s-a desfășurat la sala mare a Palatului Administrativ.
                Activitatea face parte din proiectul „Nediscriminarea înseamnă drepturi egale! Accesul echitabil al copiilor rromi la servicii de sănătate – o condiție fundamentală într-o societate nediscriminatorie”, finanțat pe Programul RO10 – CORAI, prin Granturile SEE 2009-2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. În județul Bacău, este rezultatul unui proces îndelungat susținut de Consiliul Județean Bacău în parteneriat cu Instituția Prefectului – județul Bacău, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, Inspectoratul Școlar Județean, Primăria Corbasca, Primăria Valea Seacă, alături de reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Institutului Național de Sănătate Publică, de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Institutul pentru Politici Publice și SASTIPEN – Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate. Scopul acestei extinse colaborări este îmbunătățirea stării de sănătate a copiilor provenind din grupurile vulnerabile, pe fondul rezultatelor îngrijorătoare ale cercetărilor realizate la nivelul comunităților de rromi din județ, care indică o rată a imunizării copiilor împotriva unor boli grave de aproximativ 40%, față de ținta asumată la nivel național de 95%.
            În acest sens, la nivelul județului Bacău, s-a constituit o echipă multidisciplinară formată din specialiști de la nivelul tuturor instituțiilor competente în domeniu, cu scopul de a desfășura acțiuni în vederea creșterii nivelului de informare/conștientizare în comunitățile vulnerabile cu privire la riscurile asupra sănătății, cauzate inclusiv prin refuzul de vaccinare.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu