2 aprilie 2016

Inspiră-te, învată, intră în retea!

0 Comentarii
În perioada 22-23 martie 2016 a avut loc la Rotterdam, în Olanda, forumul de cooperare inter-regională„Europe, let's cooperate!” - Europa, să cooperăm! Acest eveniment, aflat deja la a doua ediţie, s-a adresat factorilor de decizie politică și practicienilor din toată Europa, care lucrează în oricare dintre domeniile: Cercetare și inovareCompetitivitatea IMM-urilorEconomie cu emisii scăzute de dioxid de carbonMediul înconjurător și eficiența utilizării resurselor
Au fost prezenţi reprezentanţi ai autorităților de management și ai organizațiilor responsabile pentru programele Fondurilor Structurale, autorităților locale, regionale, naționale, instituţiilor UE care derulează proiecte Interreg Europa. Municipiul Bacău a fost reprezentat la acest eveniment de către Liviu-Costel Scarlat, directorul ADL Bacău.
     După succesul incontestabil al primei ediții a forumului de cooperare interregională "Europa, să cooperăm!", cea de-a doua ediție de la Rotterdam a propus participanților, sub ofertanta deviză „Inspiră-te, învaţă, intră în reţea!” să beneficieze de cooperarea interregională și să învețe de la instituțiile și regiunile care au deja experiența de punere în aplicare a proiectelor în aria tematică descrisă. Au avut loc întâlniri între partenerii de proiect aprobat, s-au pus bazele unor noi parteneriate și rețele.
      În afara sesiunilor de informare derulate în cele două zile, prezentate de lectori cu notorietate şi cu expertiză cum ar fi Bart van Bolhuis, director pentru Afaceri Internaţionale în cadrul Ministerului Infrastructurii şi Mediului Înconjurător din Olanda, Erwin Siweris, director de program Interreg Europe - Lille, France, Elena Ferrario, coordonator de proiect Interreg Europe - France, Katja Ecke­ - coordonator financiar, Interreg Europe – France, cei interesaţi s-au putut înregistra la o sesiune on-line, în data de 22 martie. În timpul acestei perioade de web-streaming participanţii  au pus întrebări şi au putut formula observaţii cu privire la prezentările anterioare dar şi în ceea ce priveşte prezentările de a doua zi.
      „Evenimentul a reprezentat o oportunitate de a ne prezenta ideile, de a valida ideile altora, de a începe noi parteneriate și de a completa construirea celor existente. Pe toată perioada forumului ne-a ghidat personalul Interreg Europa, oferindu-ne sprijinul  pentru dezvoltarea de proiecte de succes,”, a precizat Liviu Costel-Scarlat, directorul ADL Bacău, concluzionând, pe marginea acestui forum.
     La forumul de la Rotterdam au participat peste 700 de persoane din întreaga Europa, în timp ce alte 1000 de persoane au participat la sesiunea online, întregind imaginea unui nou eveniment de succes, în 2016.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu