4 aprilie 2016

Palatul Copiilor sarbatoreste Luna Padurii plantand copacei

0 Comentarii
Vineri 1 aprilie 2016 elevi ai Cercului Protectia Mediului-Ecologie de la Palatul Copiilor Bacau, voluntari in cadrul Asociatiei Vernal, insotiti de prof. Dumea Nela - au participat la o activitate de voluntariat de mediu. Actiunea de plantare a reprezentat o activitate din  proiectul intitulat “Sa regasim frumusetea padurii si a spatiilor verzi” aflat la a doua editie, derulat de institutiile amintite in colaborare cu Directia Silvica Bacau. Actiunea a avut loc in zona Racova, padure aflata in administrarea Ocolului Silvic Fantanele.
Derularea acestui proiect presupune desfasurarea mai multor activitati care sa aibe drept rezultat constientizarea a cat mai multe persoane de necesitatea pastrarii in bune conditii a zonelor naturale, impadurite de care dispune o comunitate. Astfel, vor fi plantati puieti in zone care necesita aceasta interventie, vor fi igienizate suprafete impadurite. De asemenea, populatia scolara a judetului Bacau, de la prescolari la elevi de liceu - va fi invitata sa ia parte la activitati creative cu deseuri reciclabile. Mai exact, cu ajutorul capacelor colectate de la PET-urile uzate (ce vor ajunge la reciclare), elevii vor crea mozaicuri prin care sa promoveze protejarea mediului in general si a padurilor/parcurilor in special.
Activitatea de creatie consacrata Lunii Padurii se va intitula “PET CAP – Creativitate de Luna Padurii” si se va desfasura cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Bacau si a Primariei Bacau, in Piata Tricolorului, in saptamana promovata de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice sub sloganul “Sa stii mai multe, sa fii mai bun”. Premiile elevilor vor fi asigurate de Directia Silvica Bacau.

Prin derularea acestui proiect speram ca Bacaul va deveni un pic mai bogat in spatii verzi, datatoare de oxigen, va avea parcuri si paduri putin mai curate iar copiii si adultii vor colecta si recicla inesteticele bidoane de plastic care “strica” adesea frumusetea peisajelor noastre.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu